Louisiana (VS) wordt de eerste staat die om onderzoek naar gezondheidseffecten van 5G vraagt !!


5G onderzoek veiligheid in Louisiana

Bron artikel The Mind Unleashed: Louisiana Becomes First State to Call for Study on Health Impacts of 5G
Door: Derrick Broze

Louisiana is de eerste Amerikaanse staat geworden die oproept tot een onderzoek naar de gevolgen voor het milieu en de gezondheid van de lopende 5G-technologie.

(TMU) – Op 29 mei stemde het Louisiana House unaniem in met het Louisiana Department of Environmental Quality en het Department of Health om de effecten van 5G-technologie op het milieu en de volksgezondheid te bestuderen. De wetgevende macht van Louisiana heeft Huisresolutie 145 met een meerderheid van 103 goedgekeurd en nul vertegenwoordigers stemden tegen de maatregel. Volgens het wetsvoorstel moeten de resultaten van het onderzoek uiterlijk 60 dagen voorafgaand aan het begin van de reguliere zitting van de wetgevende macht van Louisiana aan het Louisiana House Committee on Natural Resources and Environment en de House Committee on Health and Welfare worden voorgelegd. .

5G- of 5de generatie cellulaire technologie – is de naam voor de nieuwste telecomtechnologie-upgrade. De nieuwe technologie zal naar verwachting het begin inluiden van Smart Cities, waar auto’s zonder bestuurder, sensoren voor vervuiling, mobiele telefoons, verkeerslichten en duizenden andere apparaten samenwerken in wat bekend staat als “The Internet of Things.” Er is echter een aantal gezondheidsproblemen en privacykwesties die door tegenstanders van de snel oprukkende 5G-uitbreiding naar voren zijn gebracht. Louisiana is de eerste staat die oproept tot een eigen onafhankelijke studie van de technologie.

De taal van HR 145 schetst de redenen waarom vertegenwoordigers van de staat Louisiana het nodig achtten om een ​​dergelijke resolutie door te nemen. In het wetsvoorstel staat bijvoorbeeld dat 5G “mogelijk risico’s voor het milieu met zich meebrengt als gevolg van verhoogde blootstelling aan radiofrequentie-straling” en dat “collegiaal getoetste studies over dit onderwerp het potentieel voor breed bereik effecten aantonen”, “daarom is een studie noodzakelijk om de voordelen en risico’s van 5G-technologie te onderzoeken.

“In de resolutie wordt ook opgemerkt dat” de verzekeringssector mogelijk uitsluitingen heeft toegestaan ​​in het beleid om schade veroorzaakt door deze technologie vrij te stellen “, een verwijzing naar rapporten dat verschillende verzekeringsmaatschappijen dekking in verband met schade hebben uitgesloten verkregen via elektromagnetische frequentiestraling.

De resolutie erkent ook dat 5G-technologie vereist dat kleine cellulaire torens – of kleine cellen – elke 200 tot 500 voet dichterbij worden geplaatst dan bestaande torens, zodat het netwerk correct kan werken. Niet alleen wordt de installatie van kleine cellocaties in het hele land doorgevoerd naarmate de Amerikaanse overheid en telecommunicatiebedrijven 5G mobiele technologie uitrollen, deze nieuwe infrastructuur wordt gebouwd bovenop de reeds bestaande 3G- en 4G-technologie-infrastructuur.

Ondanks de groeiende bezorgdheid van vertegenwoordigers van de staat, wetenschappers, gezondheidswerkers en journalisten, heeft de Federal Communications Commission (FCC) van ganser harte de uitrol van 5G gesteund, bewerend dat er geen bezorgdheid bestaat over de volksgezondheid. In feite kan de HR 145 van Louisiana uiteindelijk voor de rechtbank worden uitgedaagd vanwege de huidige FCC-voorschriften.

Zoals the Mind Unleashed eerder heeft gemeld dat steden en plaatsen alarmklokken luiden vanwege de federale overheid en hun partners in Big Wireless die de lokale controle over 5G-uitbreiding opsouperen. De burgemeester van Danville, Californië ging zelfs zo ver om toe te geven dat het stadsbestuur de controle had verloren over de uitrol van de 5G naar de federale overheid en Big Wireless.

Volgens de voorschriften van de FCC mogen lokale bestuursorganen geen rekening houden met gezondheidsrisico’s bij het nemen van hun beslissingen. Dit komt omdat de federale wet die bekend staat als de Wireless Communications Act van 1996, lokale jurisdicties verbiedt om waargenomen gezondheidseffecten te overwegen wanneer ze een actie ondernemen op een voorgestelde faciliteit. In plaats daarvan kunnen steden en gemeenten alleen cellulaire sites reguleren op basis van de esthetiek en plaatsing van de apparaten. Dit probleem werd alleen maar erger gemaakt in september 2018, toen de FCC een nieuwe regel goedkeurde waardoor de federale overheid de volledige controle had over de 5G-uitrol. In april heeft president Trump een uitvoeringsbevel uitgevaardigd waarin staat dat lokale en nationale instanties nu binnen vijfentwintig dagen nieuwe 5G-infrastructuur moeten goedkeuren. De Trump-administratie heeft ook een plafond ingesteld voor de kosten die lokale overheden kunnen aanrekenen aan telecombedrijven die 5G-technologie willen installeren.

Zelfs met de goedkeuring door de Trump-regering van 5G zijn de zorgen van het Louisiana Huis herhaald door andere vertegenwoordigers van de staat en senatoren. Op 24 januari beschuldigde Frank Pallone, voorzitter van het U.S. House Commerce Committee, de FCC van collusie met Big Wireless over de massale 5G-uitrol. Pallone stuurde een brief naar de FCC met de vraag om kopieën van de communicatie tussen de FCC en de bedrijven die betrokken zijn bij de huidige uitrol van de 5e generatie cellulaire technologie.

Begin februari organiseerde de Senaatscommissie voor Handel, Wetenschap en Transport een hoorzitting over de toekomst van draadloze 5G-technologie en de impact ervan op het Amerikaanse volk en de economie. Ter terechtzitting heeft de Amerikaanse senator Richard Blumenthal (D-CT) zijn bezorgdheid uitgesproken over het gebrek aan wetenschappelijk onderzoek en gegevens over de potentiële gezondheidsrisico’s van de technologie. Begin december 2018 hielden Senator Blumenthal en de vertegenwoordiger van Californië, Anna Eshoo, een persconferentie waarin de FCC werd gevraagd bewijs te leveren dat 5G-technologie veilig is. “Om ervoor te zorgen dat we correcte informatie aan onze kiezers overbrengen, vragen we u met respect om onze kantoren de 5G-veiligheidsbepaling van FCC en relevante gezondheidsinstanties die u tijdens de hoorzitting bedoelde, aan te bieden,” schreef Blumenthal.

Meer recentelijk zond congreslid Thomas Suozzi van New York een brief aan de FCC met het verzoek om antwoorden over de technologie. “Kleine cellentorens worden geïnstalleerd in woonwijken in de nabijheid van huizen in mijn hele district,” zei Rep. Suozzi in zijn brief. “Ik heb voorbeelden gehoord van deze antennes die op lichtmasten zijn geïnstalleerd direct voor het raam van de slaapkamer van een jong kind. Terecht maken mijn kiezers zich zorgen dat, mocht deze technologie in de toekomst gevaarlijk blijken te zijn, de gezondheid van hun gezinnen en de waarde van hun eigendommen een ernstig risico zouden lopen. “

Congreslid Andy Kim van New Jersey stuurde ook een brief waarin hij opmerkte: “De huidige regelgeving met betrekking tot radiofrequentie (RF) -veiligheid is in 1996 ingevoerd en is nog niet opnieuw geëvalueerd voor technologieën van de nieuwste generatie. Ondanks de nabijheid van gevoelige gebieden waar deze hoge-bandcellen zullen worden geïnstalleerd, is er weinig onderzoek gedaan om de veiligheid van 5G te onderzoeken. “De vertegenwoordiger van Oregon, Peter A. DeFazio, voorzitter van het House Transportation and Infrastructure Committee, schreef een brief aan FCC-voorzitter Ajit Pai en waarnemend FDA-commissaris Sharpless over de status van het onderzoek van de overheid naar de mogelijke gezondheidseffecten van RF-straling en de relatie daarvan tot de FCC-richtlijnen voor veilige menselijke RF-blootstellingsniveaus.

Nu je toch hier bent …
… Willen ‘we’ een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. Deze maand juni zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– HM
censuur facebook, google YouTube twitter
Bezoekers, alleen jij blijft nog over
Hoe zou ik aan nieuwe bezoekers kunnen komen als Jij er niet was ?