Gilets Jaunes acte 30, nog 2,5 jaar te gaan, …


Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Nog twee-en-een-half jaar te gaan, dan loopt het termijn van Emmanuel Macron af, of wellicht eerder? Monsieur Macron heeft weer een poging gedaan zijn blazoen opt te poetsen bij de D-day herdenking. Op de foto met Donald Trump kon er geen lachje af. De Fransen, het volk, ‘les gens’ blijven hun standpunten herhalen, elke week, steeds weer, met minachting voor de gewelddadige ‘orde’ handhavers, met gevaar voor hun eigen veiligheid. Hun ongenoegen is niet met geweld te stoppen ondanks de 11 doden, 2000 + gewonden en vele arrestaties. Geweld heeft nog nooit ongenoegen kunnen onderdrukken op de lange termijn.

Macron praat in onderstaande video over ‘democratie’ (?) Over de goede samenwerking met de VS. Deze prachtige woorden werden door Trump ‘beantwoord’ met een slap handje en wat ingehouden gemompel. D day, handel en het mooie gebouw uit de tijd van Napoleon werden besproken. Brexit kwam ter sprake, en de goede afloop die door Trump voorspeld werd. De plichtmatige goede verstandhouding complimenten en opnieuw een handdruk onderwijl zat Macron fijntjes te lachen want die lach kan hij niet meer zo vaak tonen met de interne problemen in zijn land.

Waarna het pers vragenvuur startte: … over de strijd van 75 jaar geleden, Iran en opnieuw Brexit, … de gele hesjes worden echter ook in de pers vermeden, … Hier de video


live uit Parijs

Cynthia McKinney PhD@cynthiamckinney·Jun 6#GiletsJaunes Such hogwash; George Soros suggests that Italy’s Salvini is funded by the Kremlin; caught trying to start a RussiaHoax in Italy??

Glenn@Ecoanthro·Jun 6French lawyer to file lawsuit before the ICC in The Hague against French president and interior minister for Crimes Against Humanity perpetrated on peaceful #YellowVest#GiletsJaunes protestors in effort to crush their movement for #socialjustice

spiked@spikedonline·Jun 4“The French working class and the #giletsjaunes are voting for populist parties, not because they are far-right. They are using these parties, self-consciously, to remind the ruling class that they exist.”

Zoekend op #GeleHesjes en je ontdekt dat er totaal niets meer gebeurd in Nederland. #IedereenTevreden.

Compact News  ?‏ @NewsCompact43m43 minutes ago MoreFirst clashes, provocations by black block antifas reported, minutes ago as the #GiletsJaunes celebrating his #ActeXXX in #Montpellier

French priest: ‘Macron, moron!’ “We’re coming to get you,” the crowd sang. “Even if Macron doesn’t want us, we’re here to fight for workers’ honor and for a better world.”

In the self-declared capital for #ActeXXX [#Acte30] by the #GiletsJaunes in #Montpellier, a impressive manifestation in the 30th week in a row against #Macron‘s neo-liberal policy


Extremist, een veel gehoorde beschuldiging

“‘Extremisme’ is een woord dat bewust is gekozen vanwege zijn vaagheid en wordt gebruikt door intellectuele viespeuk die te wanhopig, stiekem of lui zijn om precies te zeggen wat ze bedoelen. Het enige doel is om opzettelijk het verschil tussen mensen die buitengewoon goed zijn te verwarren ( meestal vanwege toewijding aan hun principes) met mensen die extreem slecht zijn. Deze varkens die dit zogenaamd enge, nog niet gedefinieerde woord gebruiken, proberen niet alleen mensen te besmeuren met hun overtuiging en integriteit, maar ze proberen ook de aandacht af te leiden van de het feit dat ze vanzelfsprekend geen mensen van principe zijn.’ — — Rick Gaber Libertarian writer


Georgia Pouliguen (Franse advocaat) haar statement en interview in Engels

Naar nu blijkt is de WikiNews statistieken pagina op eind februari maar gestopt met het bijhouden van hun verslaggeving omtrent de Gele Hesjes / Gilets Jaunes, niet interessant meer, orders van boven ??


Franse politie gebruiken zware wapens, de zogenaamde LBG, bedoeld voor riot / rellen-controle maar ze werden niet ingezet tegen de Anifa riot vernielingen maar wel tegen de gele hesjes burgers. In onderstaande video gaat Steve daar op in, …