De meest geloofde samenzweringen in Amerika

Save as PDF 

Bron artikel ZeroHedge: The Most ‘Believed’ “Conspiracy Theories” In America
Door: Tyler Durden

Gelovigen in samenzweringstheorieën worden meestal meteen afgeschreven als gekken en idioten, maar als een nieuwe enquête door YouGov voor Statista onthult, zijn in sommige gevallen dit eigenlijk wijdverspreide overtuigingen, ver van de bizarre, rand mening dat je misschien kan verwachten.

Volgens de enquête is een van de meest geliefde samenzweringstheorieën onder Amerikaanse volwassenen dat Lee Harvey Oswald niet alleen handelde in de moord op JFK – 47 procent gelooft sterk of enigszins dat er in feite een andere schutter was achter de met gras begroeide heuvel. De vaak geprezen theorie van president Trump over de ‘diepe staat’ heeft ook in redelijke mate tot een gemeenschappelijk discours geleid, waarvan 29 procent het tot op zekere hoogte gelooft.

Ondertussen lijkt wat als de ‘moeder van alle samenzweringstheorieën’ wordt beschouwd – dat de maanlanding in 1969 nep was – uit de gratie geraakt, met slechts 11 procent achter het idee 50 jaar later.

9/11 samenzwering

Noot: Wat ik hier zie in deze stat is dat eigenlijk bijna de helft van alle burgers de overheid niet vertrouwd. Dramatische cijfers voor politici die geacht worden de mensen te dienen.