100 redenen voor thuisonderwijs


Bron artikel FEE: 100 Reasons to Homeschool Your Kids
Door: Kerry McDonald

Van het bevorderen van creativiteit en vrijheid tot het bieden van indrukwekkende educatieve resultaten, thuisonderwijs (home schooling) is een steeds aantrekkelijkere optie.

 1. Thuisonderwijs studenten presteren goed academisch.
 2. Je kinderen kunnen gelukkiger zijn.
 3. Zaken als ADHD kunnen verdwijnen of minder problematisch worden.
 4. Het maakt niet uit of ze friemelen.
 5. JIJ mag gelukkiger zijn! Al die tijd besteed aan het huiswerk van uw kinderen kan nu productiever worden gebruikt voor het leren en leven van de familie.
 6. Je kunt nog steeds werken en thuisonderwijs geven.
 7. En zelfs een succesvol bedrijf te laten groeien terwijl je kinderen thuis onderwezen worden.
 8. Je kinderen kunnen ook succesvolle bedrijven bouwen, omdat veel volwassen ongeschoold ondernemer worden.
 9. Je kunt een alleenstaande ouder zijn en thuis je kinderen onderwijzen.
 10. Je kinderen kunnen langer kind zijn. Vroegtijdige schoolinschrijving werd door onderzoekers van Harvard met verontrustende percentages ADHD-diagnose in verband gebracht. Een jaar kan een groot verschil maken in de ontwikkeling in de vroege kinderjaren.
 11. Sommigen van ons zijn slechts laat bloeiers. We hoeven niet allemaal op “vroeg bloeiende op de transportband” te staan. “
 12. Aan de andere kant, thuisonderwijs kan die kinderen helpen die misschien vroegbloeier zijn en aan de universiteit afstuderen om op je 16de.
 13. Of het nu vroeg, laat of ergens in het midden is, thuisonderwijs stelt alle kinderen in staat om in hun eigen tempo te bewegen.
 14. U kunt kiezen uit een waaier aan curriculumopties op basis van de behoeften van uw kinderen en de onderwijsfilosofie van uw gezin.
 15. Of u kunt zich richten op op onderwijs, een op zelfstudie gerichte benadering van het onderwijs die is gekoppeld aan de interesses van een kind.
 16. Thuisonderwijs geeft uw kinderen voldoende tijd om te spelen! In een cultuur waarin het vrije spel in de kindertijd verdwijnt, is het behoud van spel van cruciaal belang voor de gezondheid en het welzijn van een kind.
 17. Ze kunnen meer rust hebben en minder huiswerk maken.
 18. U kunt profiteren van wekelijkse homeschool parkdagen, excursies, klassen en andere bijeenkomsten die worden aangeboden door een thuisonderwijs-groep bij u in de buurt.
 19. Thuisonderwijs co-ops groeien, dus je kunt ondersteuning en middelen vinden.
 20. Thuisonderwijs leercentra zijn wereldwijd verspreid, prioriteit geven aan zelf gestuurd onderwijs en meer flexibiliteit toe te staan ​​aan meer gezinnen die thuisonderwijs willen.
 21. Parken, stranden, bibliotheken en musea zijn vaak minder druk tijdens schooluren en veel programma’s bieden specifiek ruimte voor thuisonderwijs.
 22. Je bent niet alleen. Bijna twee miljoen Amerikaanse kinderen zijn homeschooled, en de homeschooling bevolking is in toenemende mate een weerspiegeling van de diversiteit van Amerika. In feite verdubbelde het aantal zwarte homeschoolers tussen 2007 en 2011. In Nederland worden maar weinig kinderen thuis onderwezen. In 2012 hadden 429 kinderen vrijstelling van inschrijving op een school onder 5 sub b van de Leerplichtwet 1969, allen krijgen thuisonderwijs. Schattingen van kinderen die onder 5 sub a of onder een andere regeling thuisonderwijs krijgen lopen uiteen van 200 tot 2000. Bron Wikipedia Een kwart van de hedendaagse homeschoolers zijn Spaans-Amerikanen die tweetaligheid en familiale cultuur willen behouden.
 23. Sommige kleurfamilies kiezen voor homeschooling om te ontsnappen aan wat zij zien als slechte academische resultaten op scholen, een curriculum dat hun cultureel erfgoed, institutioneel racisme en disciplinaire benaderingen negeert die kinderen van kleur onevenredig aanspreken.
 24. Meer militaire families kiezen voor thuisonderwijs om stabiliteit en consistentie te bieden door frequente verhuizingen en implementaties.
 25. Terwijl de meerderheid van de thuisonderwijs christen zijn, kiezen veel moslimfamilies voor thuisonderwijs, net als atheïsten.
 26. Thuisonderwijs heeft een brede tweeledige aantrekkingskracht.
 27. Meer stedelijke ouders kiezen voor thuisonderwijs, waarbij ze voorrang geven aan familie- en geïndividualiseerd leren.
 28. Godsdienstvrijheid kan voor veel thuisonderwijs families belangrijk zijn, maar het is niet de voornaamste reden waarom zij voor de thuisschool kiezen. “Bezorgdheid over de schoolomgeving, zoals veiligheid, drugs of negatieve groepsdruk” is de belangrijkste motivator volgens federale gegevens.
 29. Angst voor schoten op school en wijdverbreid pesten zijn andere zorgen die ertoe leiden dat meer gezinnen overwegen om thuisonderwijs te volgen.
 30. Sommige ouders kiezen voor thuisonderwijs omdat ze gefrustreerd zijn door gemeenschappelijke kern curriculum-kaders en frequent testen op openbare scholen.
 31. Angst in de puberteit, depressie en zelfmoord nemen af ​​in de zomer, maar Vanderbilt University-onderzoekers vonden dat suïcidale neigingen bij het begin van de school toeslaan. (Dit is een patroon dat tegengesteld is aan dat van volwassenen, die meer suïcidale gedachten en handelingen ervaren in de zomer.) Thuisonderwijs voor uw kinderen kan deze door school geïnduceerde psychische problemen verminderen.
 32. Het zal ook voorkomen dat scholen heimelijk gegevens over de geestelijke gezondheid van uw kind verzamelen en bijhouden.
 33. De zomertijd van uw kinderen kan volledig zelf gestuurd zijn, net als de rest van hun jaar.
 34. Dat komt omdat kinderen gedijen in zelf gestuurd onderwijs.
 35. Sommige kinderen vragen om thuisonderwijs.
 36. En ze kunnen je er zelfs voor bedanken.
 37. De tieners van tegenwoordig werken niet in deeltijd of zomerbanen zoals vroeger. Thuisonderwijs kan tijd bieden voor waardevolle tiener werkervaringen.
 38. Het kan ook de mogelijkheid bieden om ondernemende vaardigheden voor tieners te cultiveren.
 39. Je kinderen hoeven niet te wachten op hun volwassenheid om hun passies na te jagen.
 40. Door het vormen van authentieke contacten met leden van de gemeenschap, kunnen thuisonderwijs deelnemers profiteren van een tiener-stageprogramma’s.
 41. Sommige stageprogramma’s hebben een geweldige staat van dienst om homeschoolers te helpen bij het opbouwen van belangrijke carrièrevaardigheden en om geweldige banen te krijgen.
 42. Zelf gestuurde leercentra voor thuisonderwijs in de tienerleeftijd kunnen een lanceerplatform bieden voor klassen en banen in community-colleges, terwijl ze peer-verbinding en volwassen mentors aanbieden.
 43. Met thuisonderwijs, kunt u uw kinderen inspireren om van lezen te houden.
 44. Misschien komt dat omdat ze daadwerkelijk boeken lezen, iets dat een kwart van de Amerikanen in 2014 niet heeft gedaan.
 45. Uw kinderen kunnen er zelfs voor kiezen om vrijwillig financiële overzichten te lezen of werkbladen te maken.
 46. Je kunt hun natuurlijke jeugdcreativiteit behouden.
 47. Scholen doden creativiteit, zoals Sir Ken Robinson in zijn TED Talk verkondigt, de meest bekekene ooit.
 48. Thuisonderwijs kan zelfs uw kinderen helpen hun creativiteit op opmerkelijke manieren te gebruiken, zoals andere bekende thuisonderwijs studenten hebben gedaan.
 49. Met thuisonderwijs, gebeurt leren de hele tijd, het hele jaar door. Er zijn geen willekeurige start en stop momenten.
 50. U kunt vakanties op elk moment van het jaar nemen zonder toestemming van de directeur.
 51. Of je kunt naar school gaan, langere tijd doorbrengen met de hele wereld op reis als een gezin of je tieners zonder jou de wereld laten rondreizen.
 52. Je kinderen kunnen gezondere lunchen dan op school.
 53. En je kunt echt genieten van de lunch met hen in plaats van te worden verbannen uit de schoolkantine.
 54. Je kinderen hoeven niet door metaaldetectoren, langs gewapende politieagenten en in afgesloten klaslokalen te lopen om te leren.
 55. Je kunt badkamer oorlogen vermijden en je kinderen naar de badkamer laten gaan waar en wanneer ze maar willen – zonder hun hand op te steken om toestemming te vragen.
 56. Onderzoek toont aan dat thuisonderwijs deelnemers meer slaap krijgen dan hun schoolgaande leeftijdsgenoten.
 57. Technologische innovaties maken zelf educatie door thuisonderwijs niet alleen mogelijk, maar ook de voorkeur.
 58. Gratis, online leerprogramma’s zoals Khan Academy, Duolingo, Scratch, Prodigy Math en MIT OpenCourseWare vullen het leren in een scala van onderwerpen aan, terwijl andere, zoals Lynda.com en Mango, mogelijk gratis beschikbaar zijn via uw lokale openbare bibliotheek.
 59. Scholing was voor het industriële tijdperk, maar unschooling is voor de toekomst.
 60. Met robots die meer van ons werk doen, moeten we meer onafhankelijk zijn met onze uitgesproken menselijke kwaliteiten, zoals nieuwsgierigheid en vindingrijkheid, om te gedijen in het Innovatieve tijdperk.
 61. Thuisonderwijs zou de ‘slimste manier kunnen zijn om kinderen in de 21ste eeuw te onderwijzen’, aldus Business Insider.
 62. Thuisblijvers van tieners kunnen zich inschrijven voor een online middelbare schoolprogramma om een ​​middelbareschooldiploma te behalen als zij dat willen.
 63. Maar jongeren hebben geen diploma op de middelbare school nodig om naar de universiteit te gaan.
 64. Veel tiener thuisonderwijs volgen lessen voor community-colleges en stappen over naar vierjarige universiteiten met aanzienlijke kredieten en kostenbesparingen. Onderzoek suggereert dat community college transfers ook beter doen dan hun non-transfer peers.
 65. Thuisonderwijs kan het nieuwe pad naar Harvard zijn.
 66. Veel hogescholen werven en verwelkomen thuisonderwijs openlijk omdat ze de neiging hebben om ‘innovatieve denkers’ te zijn.
 67. Maar college hoeft niet de enige weg te zijn naar een zinvol volwassen leven en levensonderhoud. Veel lucratieve banen vereisen geen universitair diploma, en bedrijven zoals Google en Apple hebben hun diploma-eisen laten vallen.
 68. Meer thuisonderwijs-gezinnen van de technische gemeenschap in Silicon Valley en elders kiezen zelfs voor homeschool van hun kinderen.
 69. Hybride thuisonderwijs-modellen duiken overal op, waardoor meer gezinnen toegang hebben tot deze educatieve optie.
 70. Sommige van deze hybride thuisonderwijs-programma’s zijn openbare charterscholen die gratis zijn om te bezoeken en die gezinnen daadwerkelijk toegang geven tot fondsen voor thuisonderwijs.
 71. Andere onderwijs keuzemechanismen, zoals Education Savings Accounts (ESA’s) en beurzen voor belastingkredieten, breiden zich uit naar homeschoolers en bieden financiële hulp aan gezinnen die het nodig hebben en willen.
 72. In sommige staten kunnen homeschoolers volledig deelnemen aan hun lokale school sportteams en extra curriculaire activiteiten.
 73. Thuisonderwijs kan bijzonder nuttig zijn voor kinderen met een handicap, zoals dyslexie, omdat het gepersonaliseerde leermodel zorgt voor meer flexibiliteit en maatwerk.
 74. Thuisonderwijs groeit wereldwijd in populariteit, vooral in India, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Israël en zelfs in China, waar het illegaal is.
 75. Thuisonderwijs geeft kinderen opmerkelijke vrijheid en autonomie, met name zelf gerichte benaderingen zoals ont-scholen, maar het is beslist niet de hemel op aarde.
 76. Thuisonderwijs biedt veel meer authentiek, doelgericht leren dat is gekoppeld aan interesses en dagelijkse interacties in de gemeenschap, in plaats van gekunstelde opdrachten op school.
 77. Gedurende de Amerikaanse koloniale en revolutionaire tijdperken was thuisonderwijs de norm, het opleiden van leiders zoals George Washington en Abigail Adams.
 78. In feite zijn veel beroemde mensen thuis onderwezen.
 79. En veel beroemde mensen onderwijzen hun eigen kinderen thuis.
 80. Uw thuis onder opgeleide kinderen zullen waarschijnlijk in staat zijn om tenminste één recht te noemen dat wordt beschermd door het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet, iets dat 37 procent van de volwassenen die hebben deelgenomen aan een recente enquête van de University of Pennsylvania niet kon doen.
 81. Thuisonderwijs kan de voorkeur hebben boven school omdat het een totaal andere leeromgeving is. Zoals thuisonderwijs pionier John Holt schreef in Teach Your Own: “Wat het belangrijkste en meest waardevolle aan het huis is als basis voor de groei van kinderen in de wereld, is niet dat het een betere school is dan al de andere scholen, maar dat het helemaal geen school is op zichzelf.”
 82. Ondergedompeld in hun grotere gemeenschap en betrokken bij echte, ontwikkeling activiteiten, zijn thuisonderwijs studenten meestal beter gesocialiseerd dan hun geschoolde leeftijdsgenoten. Nieuwere studies suggereren hetzelfde.
 83. Thuisonderwijs deelnemers communiceren dagelijks met een assortiment van mensen in hun gemeenschap in het nastreven van gemeenschappelijke interesses, niet in een leeftijdsafhankelijk klaslokaal met een handvol leraren.
 84. Onderzoek wijst uit dat thuisonderwijs deelnemers politiek toleranter zijn dan anderen.
 85. Ze kunnen dieper in opkomende passies graven en zeer bekwaam worden.
 86. Ze hebben ook de vrijheid om te stoppen.
 87. Ze kunnen overvloedige tijd buiten en in de natuur doorbrengen.
 88. Thuisonderwijs kan sterke relaties tussen zussen en hechte gezinsbanden creëren.
 89. Thuisonderwijs is legaal in alle 50 Amerikaanse staten sinds 1993, maar de regelgeving verschilt sterk van land tot land.
 90. Ondanks de voortdurende inspanningen om thuisonderwijs te reguleren, wordt thuisonderwijs in de VS minder gereguleerd.
 91. Dat komt omdat thuisonderwijs ouders krachtige verdedigers zijn van de vrijheid van onderwijs.
 92. Ouders kunnen gezinsleer richten op hun eigen waarden, niet op die van iemand anders.
 93. Thuisonderwijs is een manier om de regressieve leerplichtwetgeving te omzeilen en de ouders weer de leiding te geven over de opvoeding van hun kind.
 94. Het kan kinderen bevrijden van dwingende, test gedreven scholing.
 95. Het is een van de vele onderwijsvaardigheden die door velen wordt overwogen omdat meer ouders niets zien in massale scholing.
 96. Thuisonderwijs is de ultieme schoolkeuze.
 97. Het is inspirerend onderwijs ondernemerschap om de scholingstoestand te verstoren.
 98. En het zijn bemoedigende, gefrustreerde opvoeders om het klaslokaal te verlaten en hun eigen alternatieven voor school te lanceren.
 99. Thuisonderwijs heeft alles te maken met de vrijheid om te leren.

100. Noot: Waarom is er eigenlijk leerplicht in Nederland, omdat men bang is dat sommige kinderen achtergesteld worden of omdat men ze niet kan ‘vormen’ volgens de principes van ‘onze’ overheid? Klaar stomen voor onze ‘gehoorzame’ maatschappij.

— HM, … een mooi onderwerp voor dotcom.radio met ‘meester’ Mike
mind parachute
Je hersenen zijn gelijk een parachute, ze werken uitsluitend als hij ‘open’ is.