Het sociaal controle systeem maakt zijn intrede in het ‘vrije’ westen, …


Bron artikel de Activist Post: U.S. Visa Applications Now Require 5 Years Worth Of Social Media, Phone Numbers And Email Addresses
Door: Aaron Kesel

Amerikaanse visumtoepassingen vereisen nu 5 jaar aan sociale media, telefoonnummers en e-mailadressen

Sociale controle verhuist al van China naar de VS
logo gedachtenvoer

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat mensen die naar de V.S. reizen voor werk of om in het buitenland te studeren, vijf jaar informatie over hun sociale media, e-mailadressen en telefoonnummers moeten overhandigen om een ​​visum aan te vragen, berichtte de NY Times.

De autoriteiten schatten dat het voorstel jaarlijks bijna 15 miljoen mensen zou treffen, volgens cijfers van Associated Press vorig jaar.

Bepaalde diplomatieke en officiële visumaanvragers zullen worden vrijgesteld van de krankzinnige privacyschendingen.

Mensen die naar de Verenigde Staten reizen om te werken of te studeren, moeten echter al hun persoonlijke gegevens doorgeven voordat ze zelfs in de VS zijn toegelaten.

“We werken voortdurend aan het vinden van mechanismen om onze screeningprocessen te verbeteren om Amerikaanse burgers te beschermen en tegelijkertijd legitieme reizen naar de Verenigde Staten te ondersteunen,” zei de afdeling naar verluidt.

Het idee om sociale media-informatie van visumaanvragers te verzamelen, begon tijdens de Obama-administratie na de San Bernardino-aanval in 2015, zo meldde de WSJ.

De Amerikaanse Customs and Borders Protection (CBP), een onderdeel van het DHS-bureau, maakte het voorstel in juni 2016 voor het eerst onder de regering Obama. Trump voerde gewoon het beleid voor zijn “extreme controle”, die hij tijdens zijn campagne beloofde.

Een jaar later, in 2017, introduceerde het Department of Homeland Security een nieuwe regel om sociale media-informatie toe te voegen aan de officiële records van immigranten, meldde Engadget.

Beginnend in mei 2017 en gestandaardiseerd in oktober 2017, begonnen consulaatambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken met het verzamelen van informatie over sociale media, telefoonnummers en e-mailadressen gedurende de afgelopen vijf jaar van “bepaalde allochtone en niet-immigrante visumaanvragers wereldwijd, die vastbesloten zijn om aanvullend onderzoek te rechtvaardigen in verband met met terrorisme, nationale veiligheid gerelateerde of andere visum niet-inbaarheden. “

Vorig jaar meldde Activist Post dat de Trump-administratie hard optrad over uw rechten, waarbij meer toezicht met een voorgesteld formulier van het ministerie van Buitenlandse Zaken zou vereisen dat alle Amerikaanse visumaanvragers, zowel allochtoon als niet, sociale-mediahandleidingen openbaar zouden maken die tot vijf jaar geleden werden gebruikt , evenals huidige en vorige e-mailadressen en telefoonnummers.

De voorgestelde eis is breder dan eerdere aanmeldingen, waardoor de bekendmaking van sociale media vrijwillig was en werd toegepast op slechts een deel van de visumaanvragers die de Verenigde Staten binnenkwamen, terwijl onderzoek gerechtvaardigd was, zoals wanneer aanvragers afkomstig waren uit verschillende delen van de wereld die worden gecontroleerd door terroristische groeperingen.

Verder was er een uitzondering voor aanvragers uit landen die deelnemen aan het Visa Waiver Program, waardoor reizigers 90 dagen in de Verenigde Staten konden verblijven voor zaken of vakantie zonder vooraf een visum aan te vragen. Dat programma is nu volledig afgedaan.

De vorige deelnemende landen van het nu ter ziele gegane Visa Waiver-programma zijn – Andorra, Australië, Oostenrijk, België, Brunei, Chili, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Japan , Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk.

De formulieren zijn vorig jaar gepost en geven aan dat aanvragers verschillende social-mediaplatforms zullen vermelden en vereisen dat ze “alle identificaties bevatten die door aanvragers voor die platforms worden gebruikt in de vijf jaar voorafgaand aan de datum van toepassing.” Platforms kunnen worden toegevoegd of verwijderd als het programma ontwikkelt, de release vermeld.

De formulieren vereisen ook een vijfjarige geschiedenis van telefoonnummers en adressen, reis- en deportatiestatussen en als leden van hun familie betrokken zijn geweest bij terroristische activiteiten.

Dit hardhandig optreden is het laatste in een voortdurende poging om meer informatie te verzamelen over sociale media-activiteiten van Amerikaanse bezoekers wanneer ze het land binnenkomen. Immigratie en handhaving van de douane is actief op zoek naar bedrijven om te helpen bij het doorzoeken van de resulterende gegevens.

In een rapport van DHS Inspector General van februari 2017 werd vastgesteld dat eerdere versies van het screeningprogramma geen duidelijke doelen hadden gesteld en dat ten minste een van de voorgestelde geïmplementeerde tools “geen haalbare optie was voor geautomatiseerde sociale media screening en dat handmatige beoordeling effectiever was bij het identificeren van accounts. “

Het doel volgens een US Federal Register-document stelt dat “het verzamelen van socialemediadata het bestaande onderzoeksproces zal verbeteren en het Department of Homeland Security (DHS) meer duidelijkheid en zichtbaarheid zal bieden voor mogelijke schandelijke activiteiten en verbindingen door een extra toolset te bieden die analisten en onderzoekers kunnen gebruiken om de zaak beter te analyseren en te onderzoeken. “

Groepen burgerlijke vrijheden hebben het beleid eerder veroordeeld als een inbreuk op de privacy die de vrijheid van meningsuiting zou kunnen schaden.

“Mensen zullen zich nu moeten afvragen of wat ze online zeggen verkeerd zal worden geïnterpreteerd of verkeerd begrepen door een overheidsfunctionaris,” zei Hina Shamsi van de American Civil Liberties Union. “We zijn ook bezorgd over de manier waarop de Trump-regering de vage en over-brede term ‘terroristische activiteiten’ definieert, omdat deze inherent politiek is en kan worden gebruikt om immigranten te discrimineren die niets verkeerd hebben gedaan, ‘zei ze.

De Electronic Frontier Foundation sloot zich ook aan bij een coalitie-inspanning, geleid door het Brennan Centre for Justice, om zich in 2017 te verzetten tegen het beleid voor sociale-mediabereisten, samen met tientallen andere organisaties.

Het bestuur van Trump schendt alarmerend en bedreigt digitale privacy en vrijheid van meningsuiting van onschuldige buitenlandse reizigers en de vele Amerikaanse burgers die met hen communiceren via dragnet-bewaking, volgens het EVF.

Het is buitengewoon angstaanjagend dat de regering nu een database van alle sociale media-profielen van iedereen wil bijhouden; het is een enorme overtreding van iemands recht op privacy. Vooral na de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden over wat de NSA met die informatie kan doen met behulp van programma’s als XKeyscore. Men zou zich kunnen voorstellen dat deze informatie onder de paraplu van de regering zou worden gedeeld met alle agentschappen.

Activist Post kan zich alleen de reactie van de regering op die beoordeling voorstellen, aangezien voorheen Homeland Security zijn standpunt over binnenlandse spionage verduidelijkte door te stellen dat Amerikanen die niet willen dat gezichten worden gescand als ze het land verlaten, ‘niet mogen reizen’. Geldt dat ook voor buitenlandse burgers? Wie wil niet dat zijn sociale media-leven uitgroeit?

Aaron Kesel writes for Activist Post. Support us at Patreon. Follow us on MindsSteemitSoMeeBitChuteFacebook and Twitter. Ready for solutions? Subscribe to our premium newsletter Counter Markets.