Balans vinden in een hectische wereld zonder de essentie uit het oog te verliezen.


logo gedachtenvoer

Als je net als het team van dotcom.radio te maken hebt met de stortvloed aan nieuws, propaganda en nep-nieuws dan is balans in je leven creëren best belangrijk. Het nieuws gaat immers constant door, dag en nacht en ook in de vakantietijd en feestdagen is Allert zijn gewenst omdat juist in deze tijd stiekem zaken doorgevoerd worden. Het nieuws lijkt, … of is juist aan het versnellen zoveel onderwerpen hebben we elke week op de radio. We stippen het even aan en jij mag verder je onderzoek doen — zonder de belangrijke zaken in je leven — uit het oog te verliezen.

We hebben het er regelmatig over onder elkaar met Mike en Ron, die toenemende stortvloed van nieuws. Het is eigenlijk niet bij te houden. We pikken de meest belangrijke zaken uit en tezamen hebben we gelukkig ieder een eigen netwerk van mensen die met ons meekijken. Mike via zijn fact(s)forum, Ron is helemaal fanatiek in het semi geautomatiseerd verzamelen en publiceren van het nieuws en ook ik gebruik een RSS feed verzamel programma (Vienna op de Mac) om geautomatiseerd als eerste op de hoogte te zijn van nieuws items, vaak al voor iets in de media gepubliceerd wordt.

Ook wij mogen echter de essentie van het leven niet uit het oog verliezen. Mike heeft een paar jaar geleden al een gezondheid waarschuwing gekregen en zijn agenda drastisch bijgesteld, minder hooi op de vork nemen hoe graag je ook lezingen geeft en nieuws verzameld om de grote omwenteling bewust mee te maken. Ron ziet de zaken nog anders maar dat mag, het houdt ons scherp wanneer er tegenpolen in het team zijn. We mogen wel zeggen een team te zijn als we al podcasten / radio maken sinds september 2008. Ook bij de radio wordt dat nog steeds gewaardeerd.

Hoe ik daar zelf gestalte aan kan blijven geven is nog niet geheel duidelijk. Zo gauw mijn huis verkocht is vertrekken wij immers naar Frankrijk. Het huis staat echter al bijna twee jaar te koop (september). Hierdoor ben ik nog gedwongen parttime te werken omdat ik pas aow ontvang voor mijn partner op 69 jaar en 11 maanden (was 70 jaar en vijf maanden) als het nieuwe pensioenplan wordt goedgekeurd (aanpassing pensioen leeftijd)

In Frankrijk zijn mijn kosten lager, minder belastingen en ik wil de mogelijkheid creëren om veel fruit en groenten te kweken (permacultuur) wat een enorme kostenreductie zal geven. Bovendien is dit de belangrijkste reden om te vertrekken door mijn ‘kans’ op gezond ouder worden met grote passen te verbeteren.

Deze week heb ik nog een artikel vertaald van Dr. Mercola; “Gifstapeling: Waarom chemische veiligheidsstudies niet kunnen worden vertrouwd”  Dit slecht gelezen artikel is voor mij de doorslaggevende om mijn koers te wijzigen. Op de volkstuin zat ik tussen mensen die het niet zo nauw namen met glysofaat bevattend RoundUp. En als je de buurman niet kan vertrouwen kun je beter wegwezen.

Ook in Frankrijk kijk ik natuurlijk waar ik het beste kan gaan wonen. Landbouwgrond en soms zelfs weidelanden naast je huis zijn dan ook een vraagteken of de buurman wel voldoende verstand heeft. Niet allen het huis maar ook de keuze van verstandige buiten is een issue.

Waar ik al wel na gekeken heb is schone lucht en elektrosmog. De Morvan heeft dan een goede reputatie in beiden.

Dat betekent dat vooral in het begin de ‘groenen vingers’ voorrang gaan krijgen op het bloggen en dan ook nog werkzaamheden aan de te verwerven woning. Door ‘het werk’ zal ik dan echter niet meer gestoord worden.

Vroeg uit de veren zal ik zeker tijd gaan besteden aan de website maar niet meer zoals nu soms gebeurd, hele dagen. Bovendien vereist het leren van de taal dat ik ook onder de Fransen moet verkeren, en ter vermaak van bezoekers ook de omgeving wil gaan verkennen.

Met geregelde bezoekjes aan onze dochter in Nederland zal ik ongetwijfeld meer zicht en waardering krijgen voor de minder stressvolle leefstijl op het Franse platteland, ver van de grote steden. We zien er naar uit.

Terug naar de essentie van het leven, zorgdragen voor een aangenaam en vooral gezonde levensstijl. Geen mooie vakanties naar onbekende bestemmingen maar heel het jaar een vakantie gevoel en dat met een stok die nu eenmaal niet verder reikt.

En dit mijn doelstellingen in een notendop:

  • Gezonde voeding voor het overgrote deel zelf produceren
  • Betaalbaar leven met de gegeven middelen
  • Minder invloed van de ‘rupsje nooit genoeg’ overheid
  • Minder invloed van de onbetrouwbare (r)overheid
  • Schone lucht
  • Minder elektrosmog
  • Wat extra mooi weer
  • … en ook een beetje avontuur.

C’est la vie