Water is leven: 10 manieren om water te zuiveren

Save as PDF 

Bron artikel NaturalNews: Water is life: 10 Ways to purify water when SHTF
Door: Zoey Sky (SHTF – “When shit hits the fan” )

Voedsel en water zijn essentieel voor je overleving bij SHTF. Je kunt een tuin in je achtertuin beginnen en voedsel in je voorraadkast opslaan, maar weten hoe je water moet vinden en zuiveren, zorgt ervoor dat je toegang hebt tot schoon drinkwater als het noodlot toeslaat.

Je hebt ook water nodig voor je tuin, de was doen en afwassen. Neem de tijd om meer te weten te komen over deze 10 verschillende manieren om water te zuiveren in zowel binnen- als buitenscenario’s om watertekorten thuis of op de locatie waar u verdwijnt te vermijden.

  1. Bleekmiddel

Gebruik huishoudelijk bleekmiddel als u geen water kunt koken. Gebruik voor het desinfecteren en ontsmetten gewone, ongeparfumeerde chloorbleekproducten. Bleeketiketten kunnen opmerken dat het werkzame bestanddeel van het product ten minste 6 tot 8,25 procent natriumhypochloriet bevat.

Gebruik nooit kleurveilige, geurige of bleekmiddelen met toegevoegde reinigingsmiddelen. Als het water troebel is, laat het dan zakken en filter het vervolgens door een schone doek, een koffiefilter of een papieren handdoek.

Bij het zuiveren van water met bleek, voeg je ongeveer acht tot 16 druppels bleekmiddel per gallon water toe. Pas de hoeveelheid bleekwater aan, afhankelijk van hoe troebel het water is en laat het behandelde water ongeveer een half uur staan.

Bleach zal alleen levende verontreinigingen verwijderen. Omdat bleekmiddel slechts ongeveer zes maanden houdbaar is, zal het na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum niet zo effectief zijn in het zuiveren van water.

2. Koken

Koken is een van de oudste methoden om water te zuiveren. Kokend water elimineert effectief alle levende verontreinigingen – bacteriën, parasieten, protozoa en virussen – binnen enkele minuten. Koken verwijdert echter geen verontreinigingen zoals chemicaliën en gifstoffen uit het water.

Water uit een ongerepte bergstroom kan worden gekookt voor consumptie, maar water uit een meer of rivier die afvloeiing van steden opvangt, heeft een chemisch waterfilter nodig. Chemicaliën moeten vóór het koken uit het water worden verwijderd, anders worden de chemicaliën pas geconcentreerd nadat het water is gekookt.

Koken is een duurzame waterfiltratiemethode. Met een warmtebron en een vuurvast vat kunt u eenvoudig water koken.

3. Jodium

Jodium kan ook aan water worden toegevoegd om het veilig te maken om te drinken en om van levende verontreinigingen af ​​te komen. Je hebt twee keer zo veel jodium nodig om water te zuiveren in vergelijking met bleekwater. Jodium is ook duurder.

Jodium biedt één voordeel: jodium op basis van mineralen heeft een oneindige houdbaarheid. Voorraden jodium, zodat u drinkwater kunt zuiveren wanneer SHTF. Raadpleeg de handleidingen om te bepalen hoe u veilig water kunt zuiveren met een jodiumtinctuur.

3. Zuiveringstabletten

Waterzuiveringstabletten zijn een andere belangrijke toevoeging aan uw overlevingsvoorraad. Deze tabletten zijn ontworpen om water te zuiveren, en ze zijn gemakkelijk te vinden en relatief betaalbaar.

Zuiveringstabletten bevatten ingrediënten zoals chloordioxide, natriumdichloorisocyanuraat en tetraglycinehydroperiodide. Sommige waterzuiveringstabletten bevatten ook jodium.

4. Zandfiltratie

Met behulp van de juiste benodigdheden kunt u een zandfilter maken. Hoewel zandfiltratie microben niet kan elimineren, kan het troebel water filteren om iets veiligs te produceren.

5. Zonnedestillatie

Bij het distilleren van water komen zwaardere stoffen als mineralen en zout vrij. Deze methode is ideaal voor het zuiveren van zout water.

Met een stilstaande zonne-energie kunt u water destilleren. Destillatie zal geen verontreinigingen zoals microben verwijderen, dus deze methode moet met koken worden gevolgd.

6. Overlevende rietjes

Hoogwaardige overlevingsstro’s zijn een handige en effectieve methode om water te zuiveren. Deze rietjes zijn gemaakt van een zeer fijn filter in een stevige stro-achtige behuizing.

Wanneer je water door het rietje nipt, wordt de vloeistof door het filter gevoerd en gezuiverd voordat het je mond bereikt.

7. Filters voor waterflessen

Filters voor waterflessen en overlevingsrietjes hebben vergelijkbare filtersystemen ingebouwd in de drinkbak. Maar in tegenstelling tot het overlevingsstro, zijn waterflessen filters al voorzien van een container voor uw drinkwater.

8. Waterfilters

Een van de meest effectieve manieren om water te zuiveren is om gebruik te maken van een hoogwaardig waterfilter. Waterfilters zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten, dus kies er een op basis van de behoeften van uw gezin. (Verwante: Hoe maak je je eigen zelfgemaakte waterfilter.)

9. Xylem-filters

Een xyleem filter is eenvoudig en effectief ontworpen, waardoor het een van de meest haalbare methoden voor waterzuivering is voor preppers in derdewereldlanden.

Om een ​​xyleemfilter te maken, hebt u een stuk schone, flexibele buis, een stuk grenen (of ander naaldhout) en een beetje lijm nodig. Schil de schors van het hout en bevestig het stuk hout in het uiteinde van de buis met lijm erop geplakt. Hierdoor passeert water de buis en wordt de vloeistof door het hout gefilterd.

Een xyleemfilter kan ten minste 99,9 procent van de verontreinigingen verwijderen. Deze methode heeft echter één nadeel: het filteren van water op deze manier duurt lang.

Houd je overlevingsvoorraad vol voedsel met een lange houdbaarheid en leer over deze waterfiltratie methoden om uitdroging te voorkomen bij SHTF.