De media teloorgang is begonnen

Bron artikel ZeroHedge: CNN Announces ‘Substantial Job Cuts’ At London Office
Door: Tyler Durden

CNN kondigt ‘substantieel ontslag’ aan op het kantoor in Londen

Na het evenaren van de slechtste maandelijkse ratings in de afgelopen maand, stoot CNN’s parade van banenverlies – eens afgedaan door een senior executive als een “gek gerucht” – door met ‘substantiële’ bezuinigingen op haar in Londen gevestigde TV News-operatie, meldt de Guardian.

CNN President Jeff Zucker deed naar verluidt de aankondiging op een vergadering van het bedrijf “stadhuis” op dinsdag gehouden op CNN’s kantoor in het centrum van Londen.

conflict cnn host
Een van de bekendste aanvaringen met CNN Jim Acosta in het Witte Huis

CNN’s prime-time ratings daalden 26% in april – de slechtste maand voor het totale aantal kijkers sinds oktober 2015, volgens Nielsen Media Research.

Medewerkers zouden naar verluidt een vooraankondiging krijgen van de ontslagen, zelfs degenen van wie de shows worden beïnvloed. De bezuinigingen volgen met name de onverwachte aankondiging dat CNN International baas Tony Maddox zou vertrekken.

Het resultaat: CNN International-kijkers zullen worden blootgesteld aan minder geproduceerd materiaal in Londen, met een totaaltijd van 90 minuten per dag. Londen-gebaseerde shows zoals CNN Talk zullen volledig worden onderbroken als het Britse kantoor draait om zich te concentreren op de CNN-website.

Dus, hoe zal CNN het nieuwsgat vullen dat achterblijft bij deze bezuinigingen? The Guardian zegt dat CNN International dit zal bereiken door – verrassing, verrassing – meer inhoud van haar Amerikaanse moederbedrijf te importeren.

Dit betekent dat meer internationale kijkers zullen worden onderworpen aan een antagonistische berichtgeving over de Trump-administratie en samenzweringen over collusie en obstructie, alle reguliere kenmerken van de berichtgeving van CNN in de Verenigde Staten.

CNN probeerde de bezuinigingen te draaien als verschuivende banen van Londen naar Atlanta, hoewel weinig van de getroffen werknemers waarschijnlijk naar een ander continent kunnen verhuizen

Een woordvoerder van het kanaal zei: “In de komende maanden zal CNN International de belangrijkste onderdelen van zijn productiemodel centraal in Atlanta consolideren, op vrijwel dezelfde manier als we momenteel doen met grote delen van onze programmering voor CNN US. sommige banen zullen verschuiven van Londen naar Atlanta, maar het totale personeelsbestand zal ongewijzigd blijven. “

Een deel van de kloof zal ook worden opgevuld door “extra herhalingen van het vlaggenschip Christiane Amanpour-programma”, meldt de Guardian.

De bezuinigingen zijn de laatste in een golf van personeelsreducties na de AT & T-Time Warner tie-up. En nu het verhaal over de heimelijke verstandhouding met Rusland voorlopig in bed is gelegd (hoewel dat zou kunnen veranderen afhankelijk van wat Mueller vandaag zegt), stellen we ons voor dat de kijkcijfers van het kanaal alleen maar zullen blijven dalen.

De MEGA media wereldwijde concentratie

Noot: De Fake News beschuldigingen aan het adres van CNN van Donald Trump zijn het media bedrijf niet in de koude kleren gaan zitten en we voorspellen dat dit slechts het begin is van de totale aftakeling van de media wereldwijd. Er gaat nu stap voor stap een einde komen aan de leugens, maar mogelijk ook met een grote donderslag

— HM
mind parachute