Bilderberg, wat weet jij ervan ?


Bron artikel Global Research: The Bilderbergers in Switzerland
Door: Peter Koenig

De 67e Bilderberg Meeting vindt plaats in Montreux, Zwitserland van 30 mei – 2 juni 2019, waar de ongeveer 130 genodigden – tot nu toe bevestigd – uit 23 landen, verblijven in een van de meest luxueuze zalen van Zwitserland, het Montreux Palace hotel. Ongeveer een kwart van de aanwezigen zijn vrouwen.

De Bilderberg-ontmoetingen begonnen aan het begin van de Koude Oorlog, als een discussiestempel van Amerikaanse en Europese leiders, een fort tegen het communisme, in duidelijke bewoordingen tegen de Sovjet-Unie. Het eerste evenement vond plaats in 1954 in het Bilderberg hotel in de Nederlandse stad Oosterbeek. Sindsdien werden jaarlijks vergaderingen van de Bilderberg Groep gehouden, op verschillende locaties in de westerse wereld, de meeste echter in Noord-Amerika.

Het is geen toeval dat de Bilderbergers elkaar ontmoeten in Zwitserland. Zwitserland is een van de favoriete gastlanden van de Groep buiten de VS. Zwitserland organiseerde hun bijeenkomsten minstens vijf keer voor dit evenement in Montreux (1960 – Palace Hotel, Bürgenstock, 1970 – Grand Hotel Quellenhof, Bad Ragaz, St. Gallen, 1981 – Palace Hotel, Bürgenstock, 1995 – Palace Hotel, Bürgenstock, 2011 – Suvretta House, St. Moritz).

De conferenties van de Bilderbergers zijn de meest geheimzinnige evenementen, beheerd door diegenen die aan de touwtjes trekken achter de wereldleiders – politici, bedrijfsleiders, grote financiële instellingen en andere zakenmensen – kunstenaars en de wie-is-wiens van de wereldelite. En we hebben het over de westerse wereld. Anders dan ongeveer tien deelnemers uit Turkije, Polen, Bulgarije en Estland zijn de deelnemers Noord-Amerikanen of Europeanen. De rest van de wereld telt niet.

De Bilderbergers zijn strikt een westerse heerschappij. Het verste oosten dat ze gaan is Turkije. Het is als de wortel naar Erdogan, in de hoop het NAVO-Turkije terug naar het kamp van het westen te trekken. Maar hoeveel langer? – Turkije, dat altijd wankelt tussen oost en west, heeft meer dan één been al in de naar het oosten gerichte toegang tot de Shanghai Cooperation Organization (SCO) – niet precies de oostelijke versie van de Bilderbergers, omdat de SCO een open forum is voor economische ontwikkeling beleid en verdedigingsstrategieën, geen geheimen, geen westerse stijl van manipulatie.

De Bilderberg-vergadering van dit jaar zal worden voorgezeten door Henri Castries, Frankrijk, voorzitter van het in Parijs gevestigde Institut Montaigne, een non-profit denktank die zich bezighoudt met overheidsbeleid en sociale cohesie. Andere prominente aanwezigen zijn Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, en de drijvende kracht achter deze gebeurtenissen en protégé van Rockefeller’s, voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (en oorlogsmisdadiger), Henry Kissinger; De Franse minister van Economie en Financiën, Bruno Le Maire; Mark Rutte, Nederlandse premier, van de extreemrechtse Volkspartij voor Vrijheid en Democratie; Ursula von der Leyen, Duitse minister van Defensie van de conservatieve christen-democratische unie (CDU); – en, misschien wel het meest opmerkelijke, Jared Kushner, persoonlijke adviseur en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, en intieme vriend van Israëls premier Bibi Netanyahu.

Dit betekent dat Israël op het hoogste niveau vertegenwoordigd zal zijn. Uit Zwitserland komt onder meer de huidige president, Ueli Maurer, die, naar verluidt, achter gesloten deuren zal praten met Mike Pompeo over Iran, die Zwitserland vertegenwoordigt ten opzichte van Washington. De aanwezigheid van Kushner, Pompeo, geheimzinnig Iran praat – ruikt een rat.

Read more: The World Economic Forum – WEF – Financial Collapse or not Collapse – that is the Question

De Bilderbergers zijn geassocieerd en de leden overlappen die van de Raad voor Buitenlandse Betrekkingen (CFR), de Trilaterale Commissie en het in Londen gevestigde Chatham House, dat de regels voor de vergaderingen vaststelt. De vergaderingen – zo zeggen ze – zijn informele gesprekken, waardoor de deelnemers vrijelijk de informatie kunnen gebruiken die ze ontvangen. Maar ze mogen de identiteit of de aansluiting van de sprekers, of van een deelnemer aan de specifieke gesprekken niet onthullen.

Zwitserland, een van de meest gesloten landen ter wereld – de wereld van het bankwezen, de wereld van de grote financiën, veilige haven voor internationale bedrijven die niet alleen wegkomen met lage belastingen, maar ook ethische normen naleven die ze anders misschien moeten toepassen in het bedrijfsleven, exploitatie van natuurlijke hulpbronnen, in ontwikkelingslanden. Ze zijn bevoorrecht, gewoon door hun woonplaats in Zwitserland. De Helvetic Confederacy is een land gerund door de leengoederen van westers geld, van het westelijke door de FED geregisseerde en op schuld gebaseerde piramide systeem, een Ponzi-plan dat de laatste honderd jaar heeft bestaan ​​- geleid door de Rothschild-bank en Co. zijn nauw verbonden en beheersen de gouden bunker van het westerse banksysteem, de Bank for International Settlement (BIS) in Bazel, ook wel de centrale bank van centrale banken genoemd. De BIB is nauw verbonden met Zwitserse financiën. De BIS, gunstig gelegen dicht bij de Duitse grens, heeft ook als tussenpersoon gediend voor de FED om Hitlers oorlog tegen de Sovjet-Unie te financieren.

Wat is een betere plek voor de Bilderbergers om hun visie op de toekomst van de wereld te verzinnen – om niet te zeggen samenzweren?

Het is geen toeval dat Zwitserland werd gespaard van de vernietiging van beide wereldoorlogen. Het is het enige OESO-land, waar wetten rechtstreeks door big-finance en big-business worden gemaakt, dwz waar parlementsleden zitting hebben in de raden van bestuur van bedrijven en financiële instellingen, terwijl ze de wetten voor het volk opstellen, een land waar basisbedrijf en bedrijfsethiek kortzichtig is en wordt overruled door flagrante belangenconflicten, een land waar een belangenorganisatie van de witte kraag de wetten maakt die geschikt zijn voor groot kapitaal. Nogmaals, wat is een betere plek voor de Bilderbergers om elkaar te ontmoeten?

Zwitserland is de laatste 30 jaar het epicentrum van het neoliberalisme geworden – en is ideaal voor discussies en overeenkomsten achter de schermen, visies op strategieën voor de nieuwe wereldorde. Het eerste item in de agenda van de Bilderbergvergadering dit jaar is “Een stabiele strategische orde”, een eufemisme voor One World Order of New World Order.

Andere officiële agendapunten zijn “De toekomst van het kapitalisme”, “Rusland”, “China”, “Weaponizing Social Media”, “BREXIT”, “What’s Next for Europe”; “Ethics of Artificial Intelligence” – en natuurlijk niet te missen op conferenties van zo’n belang, “Climate Change”. – Stel je voor, met zo’n goede agenda, wat gebeurt er achter gesloten deuren?

Een van de permanente agendapunten die dicht bij Rockefeller’s hart ligt, de huidige bloeiende kracht achter de Bilderbergers, en wordt gepropageerd, door zijn leerling, Henry Kissinger, is de vermindering van de wereldbevolking – zodat de weinigen aan de top beter kunnen leven en langer met de snel afnemende middelen van de wereld.

Dus – wat zijn de agendapunten, en kunnen zeker het rijk van bevolkingsvermindering binnentreden, dat zijn permanente “oorlogen en angst” – die massamoorden rechtvaardigen en de bijbehorende afschuwelijke, nooit gesproken hoeveelheden CO 2 en andere broeikasgassen die ze uitstoten; 5G (de 5e generatie van dodelijke straling) om onze communicatie te vergemakkelijken, wat betekent dat we effectiever toezicht houden, kunstmatige intelligentie (AI) opleggen, efficiëntere digitalisering van geld – en waarschijnlijk al dan niet vertraagde, maar exponentieel toenemende kankercijfers; Bayer-Monsanto’s giftige GGO’s en glyfosaat producten; kunstmatig geplant dodelijke epidemieën, zoals Ebola; het High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) van de US Air Force voor het bewapenen van klimaatverandering, het veroorzaken van hongersnood en ellende door droogtes, overstromingen, orkanen, tornado’s en andere klimatologische calamiteiten – en waarschijnlijk nog veel meer.

Dit is natuurlijk alleen maar speculatie, afgetrokken van het Master-doel van de Bilderbergers, d.w.z. populatie-reductie. Maar misschien heb ik het helemaal mis. Omdat alles geheim is en hoogstwaarschijnlijk niets van de achter gesloten deuren praat en de beslissingen zullen doordringen in de media, alleen van horen-zeggen en, natuurlijk, samenzweringstheorieën, is het goed mogelijk dat de Bilderbergers zijn wat ze propageren – een vreedzame , dialoog zoeken groep mensen, die zich inzet voor de waarden van democratie en vrijheid – en ondernemerschap. En – hoor-hoor! – “Praten over de toekomst van het kapitalisme betekent niet dat we het als het enige mogelijke systeem beschouwen”, zoals organisator André Kudelski de Zwitserse krant 24 Heures vertelde.

Daar heeft hij gelijk in. Het kapitalisme is niet het enige levensvatbare systeem. In feite is het HET systeem dat NIET levensvatbaar is, want het verspreidt onrecht, ongelijkheid, misdaad en ellende over de hele wereld en is daarom zeker niet duurzaam. Ja, Bilderbergers, begin te denken aan een alternatief, een die sociale rechtvaardigheid, inclusie, gelijke kansen en gelijkmatiger spreiding over de hele wereld – een die VREDE brengt, zodat we allemaal goed leven, niet rijk, maar een goed leven.

Peter Koenig is een econoom en geopolitieke analist. Hij is ook een waterbron en milieuspecialist. Hij werkte meer dan 30 jaar samen met de Wereldbank en de Wereldgezondheidsorganisatie over de hele wereld op het gebied van milieu en water. Hij geeft lezingen aan universiteiten in de VS, Europa en Zuid-Amerika. Hij schrijft regelmatig voor Global Research; ICH; RT; Spoetnik; PressTV; De 21e eeuw; Telesur; The Saker Blog, de New Eastern Outlook (NEO); en andere internetsites. Hij is de auteur van Implosion – een economische thriller over oorlog, vernietiging van het milieu en corporate greed – fictie gebaseerd op feiten en op 30 jaar Wereldbank-ervaring over de hele wereld. Hij is ook een co-auteur van The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance. Hij is een onderzoeksmedewerker van het Center for Research on Globalization.

Noot: Ik vraag me steeds weer af hoeveel procent van de mensen er ooit wel eens gehoord hebben van deze Bilderberg organisatie en ook de rol die Nederland daarin speelt. Eigenlijk heel krom dat de wereld niet reageert op een geheim genootschap van deze omvang en wat voor invloed daar is op ons dagelijkse leven?

– HM