Smartmeter verstoord het hartritme [video]

Save as PDF 

Smart meters in de Nederlandse taal ‘slimme’ meters genoemd zijn wel-eens-waar slim in het verwerken van de gebruikers gegevens maar zijn een bewezen nadeel voor je gezondheid en zouden eigenlijk allemaal verboden moeten worden.

Veel achtergrond informatie is hier te vinden die aantonen dat de slimme meter voornamelijk een slim voordeel kan zijn voor de energie leverancier. De meters blijken vaak zeer onnauwkeurig en geven een te hoog gebruik aan.

De zoektocht naar de veiligheid in de Engelse taal “Smart meter dangerous” levert dit artikel op #1 op; “No, Smart Meters Aren’t Dangerous to Your Health — Voordat u op zoek gaat naar wat slimme meters zijn, moet u iets heel belangrijks horen: slimme meters, net als elk ander apparaat dat radio frequente straling afgeeft, vormen geen enkel risico voor uw gezondheid.

Dat doet bij ‘mij’ al bellen rinkelen. De website verdedigt zich zonder in te gaan op wetenschappelijke onderzoeken en deze te herhalen en aan te tonen dat bijvoorbeeld een meting onzuiver is geweest. Gewoon stellen dat iets niet gevaarlijk is dat noemen ze een ‘non’ argument.

Noot – HM

Dit Engelstalig artikel gaat zeer uitgebreid in op de mogelijkheden om technische beschermingsmaatregelen te nemen. Vindt je dat zelf te moeilijk, schakel dan een woonbioloog in.

Zelf gebruiken wij een aardingslaken op bed, we slapen immers schuin boven de ‘slimme meter’. Jaren lang waren de EMF straling klachten voor mij ook iets waar ik zelf geen last van had. Sinds een paar maanden heb ik echter een onprettig gevoel in mijn linker onderbeen als ik achter de computer zit, op slechts 20 centimeter van de wifi modem. Daar ga ik dus wel rekening meer houden in de volgende woonsituatie. Mijn zithouding, dwars achter de computer, is ook niet echt natuurlijk.