Riool journalistiek Editie NL RTL4: De Gerson kanker therapie moet het ontgelden!


Vandaag hoorde ik weer een stukje eersteklas riool journalistiek over een natuurlijke kanker geneeswijze waar een paar ‘deskundigen’ met een witte jas hun gal mochten spuwen over een natuurgeneeskundige kanker behandeling, de Gerson therapie bij Editie NL op TV.

De Gerson Therapy ™ is een natuurlijke behandeling die het buitengewone vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen via een organisch, plantaardig dieet, rauwe sappen, koffieklysma’s en natuurlijke supplementen.

De keuze die elke kanker patiënt heeft is de keuze tussen behandeling met giftige medicijnen en schadelijke bestraling die als het ware oorlog creëren in het lichaam en een natuurlijke behandeling die het lichaam’s eigen genezingsproces ondersteund met optimale voedingsstoffen.

Dat is echter een keuze die iedere patiënt zelf moet maken, gebaseerd op persoonlijke kennis van zaken en het met deze kennis opgebouwde vertrouwen. Het aanbod van de westerse ‘geneesheren’ is uitsluitend de route van chemotherapie, bestralen en lichaamsonderdelen verwijderen alsof deze overbodig zijn.

De Gerson Therapy is bij mij al jaren bekend en heeft een zeer goede naam opgebouwd bij de patiënten die er succesvol door zijn genezen, in mijn ogen ontbreekt er nog een schakel bij de behandeling, een belangrijke schakel die echter soms ook automatisch ingeschakeld wordt door de mens zelf. Het opnieuw verkrijgen van uitzicht op een succesvolle behandelijk, het ontwaken van hoop op een betere toekomst kan alleen op zich al wonderen verrichten. Nog beter is wanneer deze aspecten in de therapie direct meegenomen worden. 

Een boek daarover is de Best Seller: “Getting Well Again” uit 1980 behandeld een therapie die reeds in 1965 werd toegepast. Een boek wat ik zo’n 15 jaar geleden heb gelezen, een vergeeld boek met vele ezelsoren achtergelaten door de vele mensen die het boek reeds gelezen hadden en aan mij geschonken door Anugama.


Gebaseerd op de ervaring van de Simontons met honderden patiënten in hun wereldberoemde Cancer Counseling and Research Center, introduceert Getting Well Again de wetenschappelijke basis voor de ‘wil om te leven’.

In dit revolutionaire boek profileert de Simontons zich met de typische ‘kankerpersoonlijkheid’: hoe de reacties van een individu op stress en andere emotionele factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan en de voortgang van kanker – en hoe positieve verwachtingen, zelfbewustzijn en zelfzorg kunnen bijdragen om te overleven, om te leven. Dit boek biedt dezelfde zelfhulptechnieken die de Simonton-patiënten hebben gebruikt om de gebruikelijke medische behandeling succesvol te versterken: technieken om positieve attitudes te leren, ontspanning, visualisatie, doelen stellen, pijn beheren, oefenen en een emotioneel ondersteuningssysteem opbouwen.

Getting Well Again

En waarom lees je als gezond iemand dan een boek dat bedoeld is voor mensen in directe nood?

Gewoon uit interesse of kun je er ook van leren om te kunnen voorkomen nooit in zo’n situatie verzeild te geraken? Dat laatste ben ik wel zeker van overtuigd geraakt, wakker geworden door allerlei ervaringen en anders gaan kijken naar de wereld.

  • Wie zijn deze mensen, … ?
  • Waarom zijn er gebieden in de wereld waar mensen opmerkelijk ouder worden en minder ziektes hebben?
  • Wat doen deze mensen, …
  • Wat eten ze, …
  • Waar leven ze, …
  • Hoe leven ze?

Dat zijn de vragen die elke journalist heeft meegekregen in de opleiding: De hoe, wie, wat, waar, wanneer en waarom. Pas wanneer er op al deze vragen bevredigende en feitelijke antwoorden worden gegeven is het verantwoorde journalistiek, het item van Editie NL heeft bij mij geen enkel bevredigend antwoord gegeven buiten wat emotionele bagger. Riool journalistiek dus in mijn ogen.

Enkele jaren geleden kon ik mij ongelofelijk kwaad maken over deze misdadige berichtgeving. Nu weet ik dat het tij al lang aan het keren is voor de media en deze uitingen slechts nog een laatste ‘wat valt er nog te redden’ operatie is van de stervende nu nog ‘Main Stream Media’. Met steeds meer mensen die hun kranten abonnement hebben opgezegd en slechts sporadisch het TV journaal nog volgen zijn de media reeds vleugellam.

De komenden ontknopingen en veranderingen op het wereldwijde politiek, medisch, financieel, en entertainment toneel zal het vertrouwen in de media een mokerslag gaan toebrengen en vooral het respect voor de media tot ver onder nul doen dalen.

Je zou bijna medelijden krijgen, ware het niet dat de negatieve invloed die de media hebben gehad op mensen net zo zwaar zou moeten meetellen als moord en doodslag. Tenminste zo denk ik daar over.

– HM
goed en slecht yin en yang
mind parachute