Alkaliteit en zuurstofopname: is er een verband tussen pH-waarden en het risico op kanker?


Bron artikel NaturalNews: Alkalinity and oxygen levels: Is there a connection between pH levels and cancer risk?
Door: Edsel Cook

Verschillende onderzoeken tonen aan dat pH-niveaus van het menselijk lichaam een ​​effect hebben op het risico op kanker. Mensen die kanker willen vermijden, moeten ernaar streven hun pH-waarden op een enigszins alkalische niveau te handhaven in plaats van ze op zure niveaus te laten dalen, wat de snelle groei van tumoren kan bevorderen.

Niveaus van pH kunnen veranderen afhankelijk van verschillende factoren zoals voedsel, hormonen, fysieke activiteit, slaap en stress. Maar een bereik van 7,3 tot 7,45 wordt als evenwichtig en gezond beschouwd, en ligt iets boven het neutrale niveau van 7 pH.

De universiteit van Bari voerde in 2013 verschillende onderzoeken uit naar verschillende kankertumoren. Zij rapporteerden dat de verschillende soorten kankers één eigenschap gemeen hadden – een lage pH of een zure omgeving.

“Deze verstoring van de pH-dynamiek stijgt zeer vroeg in de carcinogenese en is een van de meest voorkomende patho-fysiologische kenmerken van tumoren,” schreven ze in hun wetenschappelijke paper. De Italiaanse onderzoekers kwamen tot de conclusie dat kankercellen het best groeiden in een zure omgeving.

Zure pH-waarden en zuurstofgebrek stimuleren de opkomst van kankers en ziektes

Talloze factoren kunnen de zuurgraad van het lichaam verhogen en ze zijn allemaal op de een of andere manier gerelateerd aan stress. Op zijn beurt wordt stress veroorzaakt door drie belangrijke manieren – het consumeren van vlees en andere zure voedingsmiddelen, buitensporige hoeveelheden fysieke activiteit en emotionele of mentale stress.

Wanneer de pH-waarde van het bloed tot schadelijke niveaus daalt, begint het lichaam zure verbindingen in cellen op te slaan om een ​​gezond pH-niveau te handhaven. Deze zure verbindingen zijn meestal gifstoffen, dus ze verhogen uiteindelijk de zuurgraad en toxiciteit van de cellen die ze opslaan.

De in toenemende mate zure omstandigheden in de vergiftigde cel leiden tot hypoxie, een toestand waarin zuurstof gevaarlijk tekort is. Ze vernietigen ook ademhalingsenzymen en verwonden het DNA.

Veel van deze zure cellen zullen afsterven. Maar anderen kunnen de zure omstandigheden overleven door te muteren in abnormale toestanden die non-stop groeien in een ongecontroleerde mate – met andere woorden, ze worden kankercellen.

Tot overmaat van ramp gedijen ziekteverwekkende micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten in zure milieus. Dus naast het verhogen van het risico op kanker, openen lage pH-niveaus ook de deur voor andere ziekten om te profiteren van het verzuurde lichaam.

Het stoppen van de groei van kankercellen door het verbeteren van alkaliteit en zuurstof niveaus

Een alkalisch dieet is een van de meest effectieve manieren om ofwel het begin van aan zuurgraad gerelateerde ziekten te voorkomen of het herstelproces te helpen onder omstandigheden zoals borstkanker. Zo’n dieet vraagt ​​om het gebruik van kruisbloemige groenten uit biologische bronnen te verhogen. Tegelijkertijd moeten lijners zich onthouden van het eten van zuivelproducten, vlees, geraffineerde granen met een hoog gluten gehalte, suiker en andere zure voedingsmiddelen.

Een andere manier om de alkaliteit te verhogen en te behouden, is door bakpoeder voor de maaltijd in te nemen of twee uur na de maaltijd. Een onderzoeksteam van de Universiteit van Arizona experimenteerde met de effecten van het verhogen van de alkaliteit van muizen met metastatische borstkankertumoren. Ze gaven orale doses baking soda aan de proefdieren om de pH te verhogen.

Hun resultaten toonden aan dat zuiveringszout de pH-waarden van de muizen en de kankertumoren verhoogde. De alkaliteit vertraagde de groei en verspreiding van borstkanker aanzienlijk.

Last but not least, het zal van onschatbare hulp zijn om de pH-niveaus van het lichaam te kennen. Er moet een pH-strip worden gebruikt om het speeksel of de urine te beoordelen. Als speeksel wordt gebruikt, is een waarde van ten minste zeven of hoger gezond, terwijl de urinemetingen op 6,4 tot 6,8 moeten liggen. Dit moet worden gedaan bij het ontwaken en voor het drinken, eten of tandenpoetsen.

Read PreventCancer.news to stay informed about strategies for preventing cancer.

Voeding en de base / zuur balans (tabel)

Verrassend nieuw onderzoek concludeert dat baking soda auto-immuunziekten op cellulair niveau kan voorkomen