CULTURAL SCHIZOPHRENIA “: MEDIA RAPPORTEREN NIET LANGERE FEITEN, MAAR GEBRUIKEN EMOTIES


Bron artikel SHTFplan: “CULTURAL SCHIZOPHRENIA”: US MEDIA NO LONGER REPORTS FACTS, BUT APPEALS TO EMOTIONS
Door: Mac Slavo

kraak de krantenkoppen

De reguliere media in de Verenigde Staten hebben de afgelopen decennia een verschuiving gemaakt. Nu appelleren ze aan emoties, in tegenstelling tot het melden van de feiten. Deze ‘culturele schizofrenie’ scheurt de wereld uit elkaar.

Op basis van de conclusies van een studie van de RAND Corporation, zaaien de reguliere media actief tweedracht in de samenleving, vertelt de bekroonde journalist Chris Hedges RT. De media richten zich op het maken van twee kanten die elkaar gaan haten in plaats van te rapporteren over de feiten, en de meerderheid van het publiek is zich niet bewust en maakt het niet uit dat hun gedachten worden gemanipuleerd door hun eigen emotionele reacties.

De studie, die eerder deze week door RAND werd vrijgegeven, stelt dat tussen 1987 en 2017 de nieuwsinhoud is verschoven van gebeurtenis- en context gebaseerde berichtgeving naar een bericht dat “subjectiever is, meer afhankelijk is van argumentatie en pleitbezorging en meer emotionele oproepen omvat. “Volgens RT, prime-time kabel nieuws shows en online journalistiek nemen het voortouw in deze verschuiving naar emotionele en haat-gebaseerde retoriek. Het is ook opgemerkt in de gedrukte journalistiek, concludeerde de door de overheid gefinancierde denktank. Dit draagt ​​bij aan wat RAND ‘Waarheidsverval’ noemde. Dit wordt beschreven als een verschuiving van feiten en analyse in het publieke discours.

Hedges beweert dat de verslechtering van de reguliere media “veel slechter” is dan het RAND-rapport suggereert. En hij is niet de enige in die beoordeling.

[Amerikaanse journalist Matt] Taibbi zegt dat het resultaat van dit journalistieke verval en emotionele angstzorgen een publiek is dat verslaafd is aan elkaar haten. Amerikanen zijn verslaafd geraakt aan het nieuws en zijn het eens met hun vooroordelen, en het is expres zo opgezet. Het enige dat iemand zal horen wanneer ze het nieuws aanzetten zijn verhalen die speciaal zijn gemaakt om verontwaardiging te produceren, je de andere kant laten haten en de verslaving tot woede aanwakkeren.

De reguliere media zijn er in geslaagd de gemiddelde Amerikaan te verslaan tot woede en haat. Het idee dat de media konden profiteren van feiten was lang geleden verloren. “De commerciële structuur die de oude media heeft gecreëerd is weg en het heeft de journalistiek binnen het land van de ingewanden ontdaan omdat het niet duurzaam is. We zagen het met de ineenstorting van de geclassificeerde reclame, die 40 procent van de inkomsten van de kranten was. Het is economisch niet meer duurzaam, “zei Hedges.

Het wordt moeilijk om feiten en meningen nu uit elkaar te houden, en mensen geloven wat ze willen geloven, legde Hedges uit. “We hebben jaren besteed aan het kijken naar CNN en MSNBC bij het promoten van deze samenzweringstheorie dat Trump een agent van het Kremlin was … Het was allemaal rotzooi, maar het trok kijkers aan,” voegde Hedges toe als een voorbeeld. En als u het niet erg vindt dat uw IQ wordt verwijderd, schakelt u MSNBC slechts enkele minuten in. Het is waarschijnlijk dat je nog steeds iets over Russiagate zult horen om het publiek pissig te houden en niet te begrijpen.

Nu kunnen mensen hun emoties als feiten claimen en nooit iemand zien die het als medemens niet met hen eens is. Dit zal succesvol zijn in het houden van de gevechten onder het publiek als de politici meer van hun geld stelen, meer van hun vrijheid wegnemen en ermee wegkomen.

“Het creëert culturele schizofrenie,” zei Hedges, opmerkend dat hij dit opmerkte tijdens de ineenstorting van Joegoslavië in de jaren negentig. In die tijd zorgden de media voor tegenstellingen en haat tussen etnische groepen. Soortgelijke dingen gebeuren nu in de VS, omdat ‘rechtse media Bernie Sanders en Barack Obama demoniseren door ze te vergelijken met Hitler en het linkse medialabel die alle aanhangers van Trump als racisten en deplorables beschouwen’, zei Hedges. “Het creëert allemaal sociale fragmentatie en onenigheid,” vertelde Hedges aan RT. “Deze schisma’s kunnen leiden tot burgerlijke onrust – dat is wat hier gebeurt.”

“Je kunt duizenden mannen omturnen door sneller op hun vooroordelen te reageren dan je één man door logica kunt overtuigen.”

  • Robert A. Heinlein
Truth is the first casualty: The war on journalism and facts
Wat doen wij zelf met feiten en emoties ?
mind parachute