Gele Hesjes de 26ste Manifestatie 280.000 op 17. nov. 400.000 op 1 Mei


gele hesjes gilets jaunes acte 26
rolstoel demonstrant Toulouse
In Toulouse moet deze demonstrant Odile Maurin voor de rechter verschijnen voor het verhinderen van dit voertuig om een brand te gaan blussen aangestoken door de Gilets Jaunes (?) Bron via Google Translate
live stream start …. ?

11-05-2019 | Verslag 26ste Manifestatie:

— Fenixx bericht: Macron doet een beroep op Zuckerberg – wil “nepnieuws” censureren voor de EU-verkiezingen Of-te-wel: Hoe een half jaar strijd de politiek kan doen grijpen naar pure censuur: “De Franse president Emmanuel Macron wil nu nog strengere regels tegen informatie die zijn kansen om het land te blijven regeren kan tegengaan”.

— Collomb, de minister die afgelopen oktober afscheid nam van de Franse regering nadat hij had gezegd dat de president en zijn team “nederigheid” misten en waarschuwde voor overmoed, zei dat de soms gewelddadige gele vest rebellie” ertoe heeft bijgedragen het imago van de heer Macron aan te tasten”. De sociale crisis veroorzaakt door de protesten heeft het feit onderstreept dat “het land veel complexer is” dan de heer Macron eerder dacht, vervolgde hij. zo berichten de internationale media

12.00 uur | We mogen toch van een stukje historie spreken nu de manifestaties gestart op 17 november 2018 al inmiddels een half jaar zijn momentum heeft weten vast te houden met een hoogtepunt en een record aantal deelnemers op 1 mei jongstleden.

12.20 uur | De video stream uit Toulouse was even offline en melde: “Wij proberen de wereld te veranderen” Dit spreekt mij persoonlijk wel aan om het grotere plaatje te zien en niet alleen maar Frankrijk.

12.25 uur | het zal je wel opgevallen zijn dat niet iedereen een geel hesje draagt? In grote steden worden mensen op strategische plaatsen gefouilleerd op het bezit van gele hesjes. Bovendien is het dragen alleen al bij de politie de hormonen doet stijgen.

13.00 uur | Alles verloopt vredig tot heden, — zoals het eigenlijk ook hoort te zijn — !!

13.30 uur | Onder de bekende spreekkoren zijn in diverse plaatsen de optochten weer van start gegaan. Zonder Antifa en –zonder– politie blijft het vredig.

14.52 uur | Redelijk weer en een zo op het eerste zicht weer een goede opkomst

17.00 uur | Even weg geweest maar alles lijkt nog goed te verlopen, … voor de verandering.

17.07 uur | Twitter : Impressive turnout in #Paris for #ActeXXVI of the #GiletsJaunes protest. This is what fighting for real change looks like. It comes from the bottom up not from the top down. Vive la France!!

More on Twitter: … the French police say it will provide security. The problem is that people do not want such “security”.

More on Twitter: … It’s beyond doubt that, against the backdrop of a ‘globalised’ world, the model of governance western countries follow is now actively resisted; whether it’s the #Giletsjaunes, the demise of the UK’s blairites and US Democrats, or Brexit, the evidence for this just keeps growing

Is dit wat we binnenkort gaan zien Censuur van alle Gilets Jaunes en Populistische getinte politieke websites dankzij een gesprek Facebook met monsieur Macron ?

Noot: In wordpress is het altijd mogelijk een link te maken naar een plaatje op een andere website. Steeds meer zie ik het plaatje wel in de editor maar niet op de website als de pagina ‘live’ staat ? Een foutje ergens of nieuwe censuur?

Agent steekt gummiknuppel tussen billen van betoger in Parijs

In Frankrijk onderzoeken zowel het gerecht als de waakhond van de politie of een agent tijdens de protesten op 1 mei in Parijs zijn boekje te buiten is gegaan. Op videobeelden is te zien dat hij zijn matrak tussen de billen van een manifestant stak terwijl die door zijn collega’s werd vastgehouden. 
De beelden werden op Twitter gezet door journalist David Dufresne en zijn sindsdien al meer dan 750.000 keer bekeken. Het opmerkelijke tafereel vond plaats op 1 mei op de Boulevard du Montparnasse, omstreeks 14.30 uur. De situatie was er op dat moment gespannen. 

“Er waren al enkele mensen opgepakt”, zegt journalist Clément Lanot, die getuige was. Plots wierpen vier à vijf agenten in burger zich op een man. Rondom het groepje stonden nog andere agenten in uniform. Een van hen stak zijn matrak tussen de billen van de man. 

Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat de intentie was van de betrokken agent. Veel internetgebruikers lijken alleszins geschokt door de beelden en spreken van “aanranding” en “poging tot verkrachting”.

Politieman trek pistool, gele Hesjes pikken het politie geweld niet meer