Wat kan er gebeuren na de transplantatie van iemand anders hart. (Epigenetica)


Deze video doet je versteld staan: “Hoe kun je dit uitleggen?”

Epigenetics

Dr. Bruce Lipton is een onverzettelijke wetenschapper. Hij heeft zijn leven gewijd aan het begrijpen van de menselijke biologie en gedrag. Hij promoveerde aan de Universiteit van Virginia in Charlottesville en ging vervolgens naar de University of Wisconsin School of Medicine, waar hij universitair hoofddocent anatomie was.

Met zijn traditionele staat van dienst, waarom zien sommige mensen hem als controversieel? Waarom stapte hij af van het onderwijzen van medische studenten en sloeg hij een carrièrepad op dat maar weinigen hadden afgelegd? Eenvoudig gezegd, Dr. Lipton heeft ontdekt dat dingen niet zijn wat ze lijken te zijn. Noch zijn zij wat hij in de medische school onderwees of wat ons werd verteld om te geloven.

“Onze gezondheid wordt niet beheerst door genetica,” vertelde hij me op zijn karakteristieke vrolijke en opgewonden manier. “Conventionele geneeskunde opereert vanuit een archaïsche opvatting dat we worden beheerst door genen. Dit is een verkeerd begrip van de aard van hoe biologie werkt. “

Medische professionals van over de hele wereld kunnen hun lippen verbijten en grommen, maar het onderzoek van Dr. Lipton – en het empirische bewijs van collega’s – dwingt de kwestie voldoende, zodat er momenteel wijzigingen in de schoolleerplannen van de medische school aan de gang zijn.

Maar laten we een moment teruggaan en een zalig onwetenschappelijke verklaring van Lipton’s geestverruimende logica en wat bekend staat als epigenetica doornemen, “de studie van overgeërfde veranderingen in fenotype (uiterlijk) of genexpressie veroorzaakt door andere mechanismen dan veranderingen in de onderliggende DNA-sequentie. “

“Medicijnen doen wonderen”, zei hij, “maar het is beperkt tot trauma. Het AMA-protocol is om ons fysieke lichaam als een machine te beschouwen, op dezelfde manier als een automonteur een auto beschouwt. Wanneer de onderdelen breken, vervang je ze – een transplantatie, synthetische gewrichten, enzovoort – en dat zijn medische wonderen.

“Het probleem is dat terwijl ze begrijpen dat het mechanisme niet werkt, ze de auto de schuld geven voor wat er mis ging. Ze geloven dat het voertuig, in dit geval ons lichaam, wordt bestuurd door genen.

“Maar Raad eens? Ze houden er geen rekening mee dat er eigenlijk een bestuurder in die auto zit. De nieuwe wetenschap, epigenetica, onthult dat de voertuigen – of de genen – niet verantwoordelijk zijn voor de instorting. Het is de bestuurder. “

In wezen, als je niet weet hoe je moet rijden, ga je het voertuig verpesten. In de eenvoudigste vertaling kunnen we afspreken dat levensstijl de sleutel is om voor onszelf te zorgen. Denk goed na, eet goed en oefen, en je lichaam zal niet kapot gaan en heeft geen nieuwe onderdelen nodig.

Dr. Lipton verwijst naar het werk van Dr. Dean Ornish om te extrapoleren. “Dr. Ornish heeft conventionele cardiovasculaire patiënten opgenomen, hen belangrijke leefstijl inzichten gegeven (betere voeding, stress reductie technieken, enzovoort) en zonder medicijnen was de cardiovasculaire aandoening opgelost. Ornish vertelde dat als hij dezelfde resultaten zou hebben gekregen met een medicijn, elke arts het zou kunnen voorschrijven. ‘

Dat is prima en dandy voor mensen met hartziekten, diabetes of obesitas, maar hoe zit het met kanker? Zelfs de strengste veranderingen in levensstijl veranderen kanker niet bij iedereen. Hoe zit het met de genetische aanleg voor het krijgen van de ziekte? “Vroeger dachten we dat een mutant gen kanker veroorzaakte,” gaf Lipton toe, “maar met epigenetica is dat allemaal veranderd.”

Vervolgens legde hij uit hoe zijn onderzoek de wetenschap van de epigenetica onthulde. “Ik plaatste een stamcel in een cultuurschotel en verdeelde die elke tien uur. Na twee weken waren er duizenden cellen in de schaal en ze waren allemaal genetisch identiek, omdat ze waren afgeleid van dezelfde oudercel. Ik verdeelde de celpopulatie en entte ze in drie verschillende kweekschalen.

“Vervolgens manipuleerde ik het kweekmedium – het equivalent van de cel van de omgeving – in elk gerecht. In één gerecht werden de cellen bot, in een andere, spier, en in het laatste gerecht, vet. Dit toonde aan dat de genen het lot van de cellen niet bepaalden omdat ze allemaal exact dezelfde genen hadden. De omgeving bepaalde het lot van de cellen, niet het genetische patroon. Dus als cellen zich in een gezonde omgeving bevinden, zijn ze gezond. Als ze zich in een ongezonde omgeving bevinden, worden ze ziek. ‘

Dr. Lipton ging vervolgens nog een stap verder, waardoor we terugkomen op de kankervraag. “Hier is de connectie: met vijftig biljoen cellen in je lichaam is het menselijk lichaam het equivalent van een huidbedekte petrischaal. Door je lichaam van de ene naar de andere omgeving te verplaatsen, verandert de samenstelling van het ‘kweekmedium’, het bloed. De chemie van het cultuurmedium van het lichaam bepaalt de aard van de celomgeving in jou. De chemie van het bloed wordt grotendeels beïnvloed door de chemicaliën die door je hersenen worden uitgezonden. Hersenenchemie past de samenstelling van het bloed aan op basis van je perceptie van het leven. Dit betekent dus dat je perceptie van een bepaald gegeven op een bepaald moment de hersenchemie kan beïnvloeden, wat op zijn beurt invloed heeft op de omgeving waarin je cellen verblijven en hun lot beheerst. Met andere woorden, uw gedachten en waarnemingen hebben een direct en overweldigend significant effect op cellen. “

Dit weerklinkt, vanuit een zeer wetenschappelijk oogpunt, wat de intuïtieve en spirituele genezers al jaren bepleiten: je geest kan en draagt ​​bij aan zowel de oorzaak als de genezing van wat je ook scheelt, inclusief kanker.

Behalve de geest beïnvloeden twee andere factoren het lot van cellen, volgens Dr. Lipton: toxinen en trauma. Alle drie factoren zijn in verband gebracht met het ontstaan ​​van kanker.

Met dit lichaam van kennis komt veelbelovend nieuws. Volgens Dr. Lipton kan genactiviteit op dagelijkse basis veranderen. Als de perceptie in je geest wordt weerspiegeld in de chemie van je lichaam, en als je zenuwstelsel de omgeving leest en interpreteert en vervolgens de chemie van het bloed controleert, dan kun je het lot van je cellen letterlijk veranderen door je gedachten te veranderen. In feite illustreert het onderzoek van Dr. Lipton dat uw geest, door uw waarneming te veranderen, de activiteit van uw genen kan veranderen en meer dan dertigduizend variaties van producten van elk gen kan creëren. Hij geeft meer details door te zeggen dat de genprogramma’s zich in de kern van de cel bevinden en dat je die genetische programma’s kunt herschrijven door je bloedchemie te veranderen.

In de eenvoudigste bewoordingen betekent dit dat we de manier waarop we denken moeten veranderen als we kanker willen genezen. “De functie van de geest is om samenhang te creëren tussen onze overtuigingen en de realiteit die we ervaren,” zei Dr. Lipton. “Wat dat betekent is dat je geest de biologie en het gedrag van het lichaam zal aanpassen aan je overtuigingen. Als je is verteld dat je binnen zes maanden doodgaat en je gelooft het, zal je waarschijnlijk binnen zes maanden sterven. Dat wordt het nocebo-effect genoemd, het resultaat van een negatieve gedachte, wat het tegenovergestelde is van het placebo-effect, waarbij genezing wordt gemedieerd door een positieve gedachte. ‘

Die dynamiek wijst naar een drievoudig systeem: er is een deel van jou dat zweert dat het niet wil sterven (de bewuste geest), verzonnen door het deel dat gelooft dat je wil (de prognose van de arts gemedieerd door het onderbewustzijn), die je dan gooit in een versnelling de chemische reactie (gemedieerd door de chemie van de hersenen) om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoet aan de dominante overtuiging. (Neuroscience heeft erkend dat het onderbewustzijn 95 procent van ons leven bestuurt.)

En hoe zit het met het deel dat niet wil sterven – de bewuste geest? Heeft het ook geen invloed op de chemie van het lichaam? Dr. Lipton zei dat komt op het onderbewustzijn neer, dat onze diepste overtuigingen bevat, hoe het is geprogrammeerd. Het zijn deze overtuigingen die uiteindelijk de beslissende stem uitbrengen.

“Het is een complexe situatie,” zei Dr. Lipton. Mensen zijn geprogrammeerd om te geloven dat ze slachtoffers zijn en dat ze geen controle hebben. We zijn vanaf het begin geprogrammeerd met de overtuigingen van onze moeder en vader. Dus toen we ziek werden, kregen we van onze ouders te horen dat we naar de dokter moesten gaan omdat de dokter de autoriteit is over onze gezondheid. We kregen allemaal de boodschap van kinds af aan dat artsen de autoriteit waren op het gebied van gezondheid en dat we het slachtoffer waren van lichamelijke krachten die ons vermogen om te controleren te boven gingen. De grap is echter dat mensen vaak beter worden op weg naar de dokter. Dat is het begin van het aangeboren vermogen tot zelfgenezing, een ander voorbeeld van het placebo-effect.

‘Jezuïeten zeiden altijd:’ Geef me een kind tot de leeftijd van zes of zeven, en hij zal de rest van zijn leven bij de kerk zijn. ‘Ze wisten dat ons onderbewustzijn geprogrammeerd is door de ervaringen die we hebben in de eerste zes jaren van ons leven.

“Omdat de onderbewuste programma’s buiten het bereik van het bewustzijn opereren, ervaren we niet dat we dit gedrag uitspelen. Daarom zien we onszelf zelfs niet onze eigen leven saboteren, en als gevolg daarvan nemen we geen verantwoordelijkheid voor de levens die we leiden. We zien onszelf als slachtoffers van krachten buiten onze controle. Het is moeilijk om te bezitten wat we ons hele leven hebben gedaan. Dus we zien onszelf als slachtoffers en we geloven dat genen de baas zijn. “

Ik begrijp hoe het terugwinnen van onze kracht ons kan helpen genezen – dat het in feite nodig is dat we echt genezen. Toch weten te veel positieve denkers dat het denken aan goede gedachten – en urenlang bevestigingen opzeggen – niet altijd leidt tot de resultaten die beloofde goede boeken beloven.

Dr. Lipton heeft dit punt niet beargumenteerd, omdat positieve gedachten uit de bewuste geest komen, terwijl tegenstrijdige negatieve gedachten meestal geprogrammeerd zijn in het meer krachtige onderbewustzijn.

“Het grootste probleem is dat mensen zich bewust zijn van hun bewuste overtuigingen en gedrag, maar niet van onbewuste overtuigingen en gedragingen. De meeste mensen erkennen niet eens dat hun onderbewustzijn in het spel is, terwijl het feit is dat het onderbewustzijn een miljoen keer krachtiger is dan het bewuste brein en dat we 95 tot 99 procent van ons leven vanuit onbewuste programma’s bedienen.

“Je onderbewuste overtuigingen werken voor jou of tegen je, maar de waarheid is dat je je leven niet controleert, omdat je onderbewustzijn alle bewuste controle vervangt. Dus als je probeert te genezen van een bewuste affirmatie van het niveau en jezelf vertelt dat je gezond bent, kan er een onzichtbaar onbewust programma zijn dat je saboteert. “

De kracht van het onderbewustzijn wordt elegant onthuld in mensen die meerdere persoonlijkheden uitdrukken. Terwijl het de geest van één persoonlijkheid bezet, kan het individu zeer allergisch zijn voor aardbeien. Dan, bij het ervaren van de denkwijze van een andere persoonlijkheid, eet hij of zij ze zonder consequenties.

Ook al is de invloed van ons onderbewustzijn interessant, op het eerste gezicht is dit geen groot nieuws voor degenen onder ons die er alles aan doen om te genezen met onze bewuste geest. Als gezondheid grotendeels bepaald wordt door onderbewuste overtuigingen waar ik me niet eens van bewust ben, dan word ik teruggebracht naar de oorspronkelijke programmering: ik ben een slachtoffer zonder controle!

Dr. Lipton ging verder: “Ik placht te zeggen: ‘Jij bent persoonlijk verantwoordelijk voor alles in je leven’, maar de mensen zouden naar me kijken alsof ik ze geslagen had. Nu zeg ik: ‘Zodra je je bewust wordt van het feit dat onzichtbare programma’s uit het onderbewustzijn je leven leiden, ben je daar verantwoordelijk voor.’

“Bewust worden betekent dat je toegang hebt tot de gedragsprogramma’s in je onderbewustzijn, zodat je de onderliggende beperkende of zelfabakerende gedachten kunt veranderen die je niet dienen. Het is gemakkelijk om de aard van je onderbewuste programma’s te achterhalen. Kijk maar eens naar het karakter van je leven. Het is een afdruk van je onderbewuste programma’s. De dingen waar je problemen mee hebt zijn vanwege die programmering. “

Dr. Lipton zei dat om los te komen van de programmering, je eerst moet erkennen dat je onderbewustzijn bestaat. Je moet accepteren dat de manifestatie van beperkingen of ziekte het gevolg is van wat er gebeurt op het gebied van onzichtbare onbewuste programma’s. (Hoewel hij ook erkent dat ongeveer 3 tot 5 procent van de ziekte het gevolg is van “aangeboren afwijkingen” – wijziging van de genetische code die vóór de geboorte plaatsvond.)

Dat is het moeilijkste deel, want, natuurlijk, zeg je tegen jezelf: “Ik zou dit niet creëren!” Iedereen die ziektes heeft meegemaakt, zoals kanker, is bezorgd over dit idee, omdat we de situatie absoluut niet bewust zouden creëren. Dr. Lipton, echter, dringt er bij ons op aan te overwegen dat het onderbewustzijn programma’s heeft uitgevoerd die waarschijnlijk de kanker hebben veroorzaakt. Hij zegt dat voordat we het werk van echte genezing kunnen beginnen, we eerst schuld en zelfbeschuldiging moeten loslaten – we zijn immers gedownload met beperkende gedragsprogramma’s in onze kindertijd zonder ons bewuste besef.

“Je kunt jezelf opnieuw bedraden,” zei hij. “Als een ziekte zoals kanker zich in een vergevorderd stadium heeft ontwikkeld, dan zou je een paar of twee chemo kunnen doen, maar tegelijkertijd moet je je geest herprogrammeren en je betrokkenheid bij de ziekte herkennen. Je moet erkennen dat je een deelnemer bent in het ontvouwen van je leven. Dan kun je in je onderbewuste programma gaan en ontdekken waar de problemen liggen. “

Dr. Lipton’s onderzoek suggereert dat het onderbewustzijn is gebouwd op gewenning. Het leert van patronen en herhaling van patronen. Door toegang te krijgen tot dat onzichtbare veld, kun je die gewoonten herschrijven. De vraag van een miljoen dollar is, hoe?

Volgens Dr. Lipton kunnen we dit op verschillende manieren doen. “Door processen zoals hypnose, subliminale banden, het religieuze gebruik van affirmaties, boeddhistische aandacht, of een reeks van herprogrammerende modaliteiten die collectief worden aangeduid als energiepsychologie, zoals PSYCH-K, Emotioneel zelfmanagement (ESM), desintegratie van oogbewegingen en Reprocessing (EMDR) en Emotional Freedom Techniques (EFT), naast vele andere nieuwe technieken, kunnen we die destructieve programma’s herschrijven die ons onderbewustzijn bezetten. “

De kern van het uitgangspunt van Dr. Lipton is dat door het opnieuw bedraden van de onderbewuste gedachten die een negatieve invloed hebben op onze cellen, we een veel grotere kans hebben op genezing. De afwezigheid van dit soort werk zou ook kunnen verklaren waarom kanker terugkeert, zelfs na een zware behandeling en jaren van remissie.

De wetenschap, zei Dr. Lipton, is aan boord van het platform van de epigenetica, ook al negeert het grootste deel van de moderne geneeskunde het. Gezien de diepgaande implicaties van zijn onderzoek en het bewijsmateriaal waarvan hij getuige is dat het zijn waarde bewijst, lijkt het ongelooflijk dat de medische wereld het verwerpt. Maar dat is het punt; medische professionals willen het niet geloven.

“De hoeveelheid geld die je hebt geïnvesteerd in een geloofssysteem (‘Dokters hebben de autoriteit, ik word geregeerd door mijn genen, drugs zijn de enige remedie’) bepaalt hoe bereid je bent om het te veranderen. De financiële investering die we in de geneeskunde – en vooral farmaceutische drugs – hebben gedaan, is veel te hoog voor die fracties om een ​​verandering aan te brengen. Ze willen geen verandering, ongeacht hoeveel goed het kan doen.

“Medische instellingen werken op angst. De financiering en regelgevende elementen weten dat binnen ieder van ons de kracht om te genezen is. Het is bijvoorbeeld bewezen dat een derde van alle genezingen te wijten is aan het placebo-effect, dat wordt beheerst door de geest, maar medische bedrijven die gebaseerd zijn op winst maken, willen niet dat we dit weten. Het is interessant dat meer dan 85 procent van de artsen niet eens tot de beleidsvormende vakbond behoort, de American Medical Association. Dat betekent dat de beslissingen van 10 procent van de Amerikaanse medische gemeenschap de uitkomst van het gehele medische beroep bepalen. Ze bepalen standaardpraktijken, maar ze worden gecontroleerd door investeerders. En de FDA is zwaar geïnvesteerd in de farmaceutische industrie. “*

Het is merkwaardig om te overwegen of een hele industrie een onderbewustzijn kan bezitten. Idealiter gaan mensen naar de geneeskunde omdat ze andere mensen willen helpen. Maar juist het systeem waarin ze werken, kan die goede bedoelingen blokkeren, omdat ze alleen kunnen putten uit een zeer beperkte pool van (door de FDA goedgekeurde) bronnen, terwijl er in feite een breed scala aan haalbare alternatieven bestaat. Als er een saboterende overtuiging is in het onderbewustzijn van de geneesmiddelenindustrie, vraag ik me af wat het zou zijn en hoe het zou kunnen worden opgegraven.

Politieke dynamiek is niets nieuws in de medische wereld, zoals Dr. Lipton beschreef: “Al in 1925 ontdekten natuurkundigen dat alles in het universum gebaseerd is op energie – niet van belang. Alles wat natuurkundigen dachten te weten, moest worden herzien. Met andere woorden, bewustzijn is primair in het creëren van de wereld. Ze gingen van het geloof in de machine zelf tot wat de machine leidde, maar ze konden het nog niet in de wereld opnemen; het was een te radicaal idee voor het publiek om te accepteren. Daarom kwamen ze willekeurig overeen om de principes van de kwantumfysica te beperken tot het rijk van atomen en niet om het in het rijk van mensen, samenlevingen of gemeenschappen te brengen. “

Gezien de politiek van de geneeskunde vroeg ik Dr. Lipton waar wetenschap en spiritualiteit elkaar eigenlijk kruisen. “Kwantumfysica,” antwoordde hij met vertrouwen. “De definitie van geest is” een onzichtbare bewegende kracht die het leven of de materie beïnvloedt. “Einstein zei: ‘Het veld is de enige bestuursorgaan van het deeltje.’ Volgens natuurkundigen wordt het veld gedefinieerd als precies hetzelfde: ‘een onzichtbare bewegende kracht die het leven of de materie beïnvloedt. “Het blijkt dat veld en geest hetzelfde zijn. De waarnemer creëert de realiteit. “

Na het observeren van zijn eigen realiteit en toegeven aan moeilijkheden in zijn persoonlijke leven, vervolgde Dr. Lipton zijn eigen onderbewuste programma’s opnieuw te bedraden. Hoewel hij als wetenschapper sprak, vloeide zijn passie voort uit persoonlijke ervaring. “Ik leefde een leven van dwaasheid. Ik ging in en uit het vertrouwen in deze dingen – alles wat ik nu als waar heb leren kennen. Als docent moest ik het leren, maar ik had ernstige twijfels. Ik heb in het begin een aantal moeilijke tijden doorgemaakt. Toen ik iets nodig had en ik God (het veld) vroeg om het aan mij te geven, zou er iets tevoorschijn komen. Ik zou zeggen: ‘Laat me iets zien’, en het universum zou het mij laten zien. Eindelijk moest ik het bezitten. Nu, ik weet niet wat de toekomst zal brengen, maar ik weet dat dwaasheid niet werkt. Nu leef ik in een prachtige realiteit.

“Er is een kracht die in ons beweegt, een biologische noodzaak om te overleven en de dood te vermijden. Het is ingebouwd. Op dit moment is er de kwestie van onze eigen uitsterving en niemand van ons wil dood. ‘

Wat is het in het onderbewustzijn van het individu – of het collectieve geheel – dat ons naar de rand van vernietiging brengt? Alleen door de wereld van de programmering van het onderbewustzijn binnen te gaan, komen we erachter. “Ik leefde in een zelfopgelegde wereld die leek op het vagevuur,” herinnerde Dr. Lipton zich met een stille stem. “Ik dacht:” Wat is er in hemelsnaam mis met deze wereld? “Nu wandel ik in de hemel. Ik heb herkend wie ik werkelijk ben en heb de beperkende programma’s herschreven waardoor ik niet meer de macht heb. “

De nieuwe wetenschap van epigenetica belooft dat elke persoon op de planeet de mogelijkheid heeft om te worden wie ze werkelijk is, compleet met onvoorstelbare kracht en het vermogen om te opereren vanuit en te gaan voor de hoogste mogelijkheden, inclusief het helen van ons lichaam en onze cultuur en leven in vrede. ***