Lekker en verantwoord in de zon, ZONDER iets te smeren, …

Melanoom huid kanker: 
Wel of Niet Zonnen op het strand of in de tuin?
Flavonoïden en carotenoïden tegen huidkanker

Update 09-05-2019 bron NaturalNews: CNN admits the Health Ranger has been right all along: Sunscreen chemicals are absorbed into your bloodstream where they can promote cancer
Door: Ethan Huff

Het Center for Drug Evaluation and Research (CDER), een afdeling van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), heeft de resultaten gepubliceerd van een pilot-onderzoek naar de veiligheid van veel voorkomende zonnebrandproducten – en wat werd ontdekt, is dat chemicaliën tegen zonnebrandcrème via de huid in een paar uur in de bloedsomloop opnemen.

Zoals gerapporteerd door CNN en anderen, laten de resultaten van de studie, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA), zien dat zonnebrandmiddelen in plaats van verdampen of wegspoelen, zich in het lichaam blijven stapelen via hun huid, dat is het grootste orgaan van het lichaam.

CDER bekeek vier veelgebruikte chemicaliën die worden gebruikt in conventionele zonnebrandmiddelen: avobenzone, oxybenzone, ecamsule en octocrylene. Wat het bureau ontdekte, is dat concentraties van drie van hen met elke volgende toepassing in het lichaam blijven stijgen en blijven daar minstens 24 uur nadat het gebruik van zonnebrandcrème is gestopt.

Volgens de FDA moeten deze vier chemicaliën, evenals acht andere die ook veel worden gebruikt in veel zonnebrandproducten, beter door fabrikanten worden onderzocht voordat ze de felbegeerde aanduiding van de FDA kunnen ontvangen dat ze ‘algemeen als veilig en effectief worden beschouwd’.

“Het is geen nieuws dat dingen die je op je huid aanbrengt, worden opgenomen in het lichaam”, zegt Scott Faber, senior vicepresident voor overheidsaangelegenheden bij de Environmental Working Group (EWG), een belangenbehartiger voor consumenten.

“Deze studie is de manier van de FDA om zonnebrandmiddelen fabrikanten te tonen die ze nodig hebben om de onderzoeken uit te voeren om te zien of chemische absorptie gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.”

Natural News waarschuwt al meer dan een decennium voor gevaarlijke zonnebrandmiddelen

Omdat de FDA de tijd bijhoudt, is het belangrijk op te merken dat Natural News het publiek al meer dan een decennium waarschuwt voor de gevaren en ineffectiviteit van conventionele zonnebrandmiddelen.

Zoals je je misschien herinnert in 2007, publiceerden we The Sunscreen Myth, een uitgebreide artikel waarin heel gedetailleerd wordt uitgelegd waarom het hele concept achter zonnebrandcrème, zogenaamd de huid tegen kanker beschermt, een mythe is – en het feit dat veel zonnebrandproducten eigenlijk kanker veroorzaken.

De Sunscreen Myth legt ook uit hoe zonnebrand chemicaliën direct door de huid absorberen en komt onmiddellijk in de bloedbaan terecht en laadt het lichaam van mensen met allerlei soorten synthetische verbindingen die al dan niet effectief worden ontgift en uitgescheiden door de lever en andere reinigingsorganen.

Zoals sigarettenreclame uit het verleden die beweerde dat artsen de voorkeur gaven aan roken, is de zonnebrandcrème hysterie van vandaag gebaseerd op weinig meer dan angstzorgen en pseudowetenschap. De waarheid is dat ons lichaam zonlicht nodig heeft om immuunondersteunende vitamine D te genereren – een pro-hormoon voedingsstof die effectief wordt geblokkeerd door zonnebrandcrème.

“Zonnecrème is niet nodig, maar de kankerindustrie en producenten van zonnebrandproducten hebben een fictieve behoefte gecreëerd door een campagne van angst en desinformatie, waarbij vrijwel de gehele bevolking wordt gehypnotiseerd om een ​​van de meest belachelijke ideeën in het universum te geloven: dat zonlicht slecht is voor menselijke gezondheid “.

“Ze renden weg en verstopten zich voor de zon, ze gebruikten het als voeding om een ​​cruciale vitamine te genereren die de menselijke gezondheid op verschillende manieren ondersteunt. Het idee dat ‘de zon slecht voor je is’ heeft ongeveer net zo veel zin als ‘water is slecht voor je’ of ‘de aarde is vlak’.


Hallo Henk, in dit stuk hieronder zie ik nog steeds de beangstigende 75 % meer kans op huidkanker staan. Zou je dat willen nuanceren tot het niet gecommuniceerde risicoverhoging van 0,00137 % naar 0,00239 % dus een verhoging van 0,00102 % dus geen 75 % dat is het beeld wat de WHO IARC en de Media graag de bevolking mee wil beangstigen. Mark

Beschermen van je huid doe je het beste met ….. VOEDING!

pagina verhuist van uitdaging.net
artikel van voor 2012

Van carotenoïden bètacaroteen en lycopeen is genoegzaam bekend dat ze actief in de huidcellen opgenomen worden om ze te beschermen tegen UV-straling. Maar ook andere ‘super-antioxidanten’ zijn hier van de partij, zoals de flavonoïden. Het gele flavonoïde luteoline verdient hier veel aandacht. Dit flavonoïde wordt tevens opgenomen in de huidcellen en heeft een sterke antikankerwerking. Luteoline vind je terug in vele groenten zoals selder, paprika, pepers, wortels, peterselie, spinazie, luzerne, broccli… . Het zit tevens in olijfolie en in kruiden zoals tijm, rozemarijn, munt en oregano.

Geertruidenberg 03-04-2009: Tegenstrijdige berichtgeving maakt dat nog steeds miljoenen mensen het spoor bijster zijn over het eenvoudige gegeven of het nu wel of niet verstandig is om lekker te zonnen? 

Dr. Dianne Godar heeft een onderzoek gedaan die indiceert dat UVA licht in de zon schadelijk is. UVB licht geeft die begeerlijke bruine zonne huid tan en geeft je lichaam bovendien de benodigde vitamine D.

Het zijn dus de UVA stralen die verantwoordelijk zijn voor de melanoom huid kanker explosie. 

Wat is echter belangrijk om te weten? 

De UVA stralen worden niet tegengehouden door de ruiten van je auto en het huis!  

UVB stralen aan de andere kant zijn juist een bescherming tegen melanoom huid kanker of liever gezegd, het is de vitamine D die je lichaam aanmaakt die je beschermen tegen deze huid kanker.

Dr. Godar heeft een wel heel sterk punt in haar onderzoek. 

De melanoom epidemie begon al voordat het massaal zonne aan het strand en in de tuin zo’n geweldige trend werd. Bovendien tekend de dramatische toename van melanoom huid kanker zich voornamelijk af bij mensen die binnen werken in plaats van bij mensen die de gehele dag in de zon werken! 

Het is juist een laag vitamine D niveau wat een risico is voor het ontwikkelen van melanoom huid kanker. Bovendien, mensen die reeds melanoom kanker hebben en zich blijven blootstellen aan de zon, ….. leven langer dan diegene die dit niet doen. 

De cijfers: melanoom huid kanker is al aan het toenemen sinds 1940 in Amerika. Binnen werkers krijgen negen maal minder UV stralen dan buiten werkers en toch lopen zij een groter risico op melanoom huid kanker. Je weet nu waarom! 

UVA stralen dringen dieper in de huid door dan UVB stralen. Het zijn ook de UVA stralen die de huid doen verouderen. Achter het raam in de zon verstoord dus de natuurlijke balans waar de UVB stralen je beschermen tegen de schadelijke UVA stralen. Simpel eigenlijk nietwaar?

Voldoende zonne is dus heel gezond vanwege de vitamine D aanmaak door je lichaam. Bedenk dat de natuur zo geschapen is dat er ten alle tijden evenwicht dient te zijn, balans. Dat betekend dat 15 tot 30 minuten per dag reeds voldoende zijn voor de vitamine D aanmaak. Een paar uurtjes zonne baden aan het strand of in de tuin zijn echt niet slecht maar de hele dag en vooral rond het middaguur daar is dus wat voor te zeggen. Overdaad schaad.

Vitamine D aanmaak kan je lichaam beschermen tegen niet alleen melanoom huid kanker maar er zijn zestien soorten kanker waarbij de zonne vitamine (D) bescherming geeft inclusief longkanker, borstkanker, prostaatkanker en darmkanker.

Lekker onbeschermd zonnen?
Als je het zon totaal vermijd of je gebuikt een zonnecrème dan is je huid niet in staat om afdoende of helemaal geen vitamine D aan te maken! 

Vitamine D onderzoek naar relatie met kanker.
Voldoende vitamine D opname kan een zaak van leven of dood zijn. Een nieuwe studie toonde dit belang bij het overleven van longkanker. Vitamine D krijgt men binnen via voeding, vitaminesupplementen of de zon. Onderzoek toonde dat patiënten met longkanker die hun operatie in de zomer ondergingen 50% meer overlevingskans hadden na 5 jaar dan diegene die de operatie in de winter ondergingen. (Onderzoek Havard School of Public Health) 

De resultaten werden gemeld bij de American Association for Cancer Research conference in Anaheim. Het interessante aan deze studie is dat er niet gekeken werd naar de kans om longkanker te krijgen maar naar de overlevingskansen. Dokters ontdekten de rol van vitamine D in het voorkomen van bepaalde kanker soorten en wilde ook weten wat de rol was bij het overleven van deze ziekte. De uitkomst van de studie wil niet zeggen dat patiënten een operatie moeten uitstellen tot in de zomer, maar kunnen vitamine D aanvullen via de juiste voeding en supplementen.

Het menselijk lichaam kan 10.000 tot 12.000 international units (IU) genereren per half uur zomerzon blootstelling. De aanbevolen dagelijkse vitamine (D) opname is van 200 tot 600 (IU). In de praktijk echter krijgen mensen in de US en Europa stukken minder vitamine D binnen dan de aanbevolen hoeveelheid. (ADH EU norm) (RDA – US norm). Hoe verder mensen van de evenaar verwijdert zijn, des te slechter is de vitamine D opname. Mensen die bovendien te horen krijgen dat de zon schadelijk is vanwege huidkanker en de zon vermijden hebben nog een lagere vitamine D status.

Zonnecrème  gevaar voor de gezondheid!
In een mail van “What docters don’t tell you” kwam naar voren dat je insmeren tegen een ‘overdosis’ zonnestralen schadelijker is dan onbeschermd in de zon vertoeven. Bij een inventarisatie van de koele cijfers bleek dat in de streken waar de meeste huidkanker voorkwamen, ….. ook de meeste zonnecrème verkocht wordt.

Als je dus een uurtje zonder zonnecrème gaat zonnen is dat aan te bevelen zonder bescherming. Ga je de gehele dag aan het strand liggen zonnen dan is na dit uur een veilige zonnecrème aan te bevelen. Let er echter op of deze veilig is zonder schadelijke en vaak giftige stoffen.

De gouden regel is. Tussen 10.00 en 14.00 uur maakt de zon de meeste vitamine D aan in je lichaam waardoor je korter buiten hoeft te zijn voor optimale vitamine D aanmaak. Wanneer de zon ondergaat is er meer schadelijke UVA straling dan de beschermende UVB straling.

Als je vanaf nu nog informatie leest die dit niet onderschrijft betekend het dus simpel dat men daar nog geen kennis heeft genomen van deze feiten en kennis. 

– Henk Mutsaers

Lees ook: Tweedehands licht Lekker in de zon
Totaal onverwacht maar waar; mensen met elastosis (dus zeer overmatig zongebruik) hadden de grootste kans om te overleven van melanoomkanker, in vergelijk met mensen die de zon juist mijden. Begrijp goed dat je geen zon nodig hebt om melanoomkanker te krijgen. Van het personeel op een vliegdekschip krijgt de bemanning op het dek (dus werkend in de zon) veel minder vaak huidkanker dan de mensen die benedendeks werken en dus uitermate zelden de zon zien. Een ander studie was ook overduidelijk; er was de laatste jaren een enorme toename van het aantal gevallen met melanoomkanker, maar deze toename werd uitsluitend gemeten bij mensen die binnen, vooral achter glas werkten. Er was geen enkele toename gemeten bij mensen die typische buitenberoepen hebben. Zou de zon dan ook een beschermende werking hebben? Bijdrage Maaike
verwijderd 


Hai henk,

Even een korte reactie op de opmeking van Maaike, die verschillende onderzoeken noemt die aanwijzen dat melanomen juist ontstaan bij gebrek aan zonlicht. Ik kan er nog één aan toevoegen: in het hoge Noorden (Scandnavie, etc.) komt meer huidkanker voor dan in het zuiden en de plaatsen die door kleren worden bedekt zijn vaker aangetast dan de blote delen. De zon is één van de sterkste genezers voor bijna alle ziekten, o.a. door vorming van vit D in de huid. De chemtrail worden niet voor niks aangelegd!

Het  is niet de zon die huiskanker veroorzaakt (ook), het zijn de zonnebrandolieen, daarin zitten de kankerverwekkende stoffen! Ook stimuleert het dragen van zonnebrillen huidkanker: Wanneer de ogen onbeschermd zijn als de zon schijnt, geven die een seintje aan de huid om zichzelf te beschermen, dus de pigmentvorming wordt gestimuleerd. Bij het dragen van een zonnebril wordt het lichaam voor de gek gehouden: het denkt dat het bewolkt is en er wordt geen stimulans gegeven voor pigmentworming.

Dus: Ga lekker in de zon, NIET SMEREN (of smeren met een natuurlijk middel) en GEEN ZONNEBRIL dragen. Gewoon een overdosis vermijden door niet te lang te zonnebaden of na een half uurtje een T-shirt aantrekken. Verder: als je verbrand bent, dan is St. Janskruidolie een HELE GOEDE aftersun! Ik heb er al ruime ervaring mee.
Groetjes Mies (note natuurgeneeskundige)

09-05-2015 Hoe is het mogelijk dat bijna iedereen nu stomweg gelooft dat UV straling huidkanker veroorzaakt. Dat het zelfs op Wikipedia staat?! Als dat zo zou zijn, dan zou de mensheid lang geleden al uitgestorven zijn omdat met name in de tropen mensen al duizenden jaren blootgesteld werden aan UV straling. De vervelende waarheid die men hier probeert te verdoezelen is natuurlijk dat luchtvervuiling huidkanker veroorzaakt. Het is het ultrafijne giftige stof van de uitstoot van verkeer en industrie dat op je huid terechtkomt wat door UV straling in je huid wordt gebrand en wat dus de huidkanker veroorzaakt. Ultra-fijnstof dat overigens aan de basis en instandhouding van alle ziekten ten grondslag ligt. 

Dan komen we weer terecht bij het fundament waarop het kapitalisme is gebouwd. Het kapitalisme lost haar problemen nooit op, maar ziet een probleem als een mogelijkheid om nog meer geld te verdienen. Daardoor zijn nu we intussen aangeland bij kankerverwekkende anti zonnebrand middelen. — Dick