De keuzes die je maakt zijn je eigen verantwoordelijkheid, draag ook de gevolgen!


Je kan demonstreren tegen zaken die de overheid zou moeten regelen, je kan moord en brand schreeuwen, staken of demonstreren, uiteindelijk kan je ook zelf beslissen een andere richting uit te stippelen voor jezelf. Niet mee te doen met de waan van de dag. Jezelf informeren en je eigen pad uitkiezen, een glimlach schenken aan hen die een ander inzicht hebben en doorgaan met de weg die je ingeslagen bent, voor die ander is het ook de eigen verantwoording, … ook al weet je dat ze de verkeerde weg nemen. 

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer 

We hadden het er 05 mei nog over op dotcom.radio; ‘Patiënten ontmoedigd’, zoals de VS aankondigen dat het geen borstkanker veroorzakende borstimplantaten zal verbieden. Mike hierover; “Laten we eens terug gaan naar de basis, het probleem ligt bij henzelf voor de duidelijkheid, zij laten die borstimplantaten in hun lichaam plaatsen. En niet mauwen met, ja mannen beoordelen ons nu eenmaal op ons uiterlijk en daarom moeten wij dit doen, dat is flauwe kul, daar ben je zelf verantwoordelijk voor”.

Een ander onderwerp over het door de overheid (VS / EU) opnieuw veilig verklaarde Roundup. De vraag van Ron was; “Wat is er nodig om die producten van de markt te krijgen?” Daarover stelde Mike; “Precies dat wat er nu gebeurd, die rechtszaken tegen Monsanto / Bayer, en ook hier is van toepassing, een product kan geen afzetmarkt vinden als de consumenten stoppen met het te kopen. Je kan niet verwachten dat de overheid dit voor ons gaat oplossen, wij moeten dat oplossen. Kijk nou ook eens even naar die censuur op de sociale media. Wij moeten het spuug en spuug zat worden je moet niet denken dat de overheid alles oplost. We moeten dat samen doen”.

Toen ik negen jaar geleden begon met mijn volkstuin werkte in minimaal 60 uur of meer in de week. 5 uurtjes per week, inclusief koffie dringen was voldoende om vele biologische groenten en fruit te kweken. Nu wil ik dat op grotere schaal gaan doen in Frankrijk waar de extra productie handige ruilhandel kan vormen en wij zelf van een optimale gezondheid kunnen genieten. Gezondheid is een eenvoudige keuze die je niet maakt in de ‘supermarkt’ met alle kunstmatige bewerkte voeding.

Gezondheidsadvies vindt je ook niet bij de ‘medicijnmannen’. In elke bijsluiter staat welke risico’s jij neemt door het medicijn in te nemen. Er bestaan geen bijsluiters voor medicijnen die je combineert, de uitkomst is dan ten alle tijden onzeker. De overgrote meerderheid gebruikt medicijnen door beslissingen die ze ooit lang geleden zelf genomen hebben en voor hen die dat niet zelf hebben veroorzaakt die kunnen ook zelf nog op zoek gaan naar natuurgeneesmiddelen of via een natuurarts , homeopaat of meer specialisten in die richting. Keuzes te over.

De sociale media met #1 Facebook, het meest gecensureerde platform, daar zit je goed als je wil weten wat je vrienden eten en wat ze voor leuke dingen doen. Heb je iets serieus te melden dan wordt dat geblokkeerd. Alweer vijf jaar geleden heb ik afscheid genomen van Facebook, mijn ‘vrienden’ gingen niet mee, een keuze. Velen weten helemaal niet wat ik doe, en dat gaat niet over de dagelijks chit-chat. Nu zijn er mensen die iets serieus te vertellen hebben en worden automatisch geblokkeerd. Als je een video afspeelt met een bekend liedje daarin dan ben je binnen 10 seconden offline, we hebben het uitgetest. Het heeft mij niet ongelukkig gemaakt en heb ineens een half uurtjes extra tijd om iets leuks te doen voor mijzelf.

Draag ook de gevolgen.

Als je altijd vitamine en mineralen arme bewerkte voeding eet is het gevolg dat je ziek wordt. Dat probleem treft niet alleen jezelf maar ook je naasten en collega’s die rekening moeten gaan houden van jouw achteloosheid.

Als je keuzes maakt als dokter, politicus, werkgever, ondernemer etc, waar je anderen mee benadeelt zal je de gevolgen daarvoor moeten dragen. Mensen gaan je vermijden op zijn best, spreken je daarop aan en kunnen je zelfs financieel aansprakelijk stellen, er kan ontslag gegeven of genomen worden, je naam wordt besmeurd achter je rug of zelfs openbaar.

Maar het ergste wat er eigenlijk kan gebeuren is dat men het vertrouwen verliest, dat gebeurd veelal in stilzwijgen zonder dat jij je vinger 1-2-3 kan leggen op wat er nu eigenlijk gebeurd is !!

Het stempel van de organisatie kan ook voor een groepswantrouwen zorgen. Als je de politiek ingaat en je sluit je aan bij de VVD dan weet je dat dit de minst betrouwbare partij is in zijn geheel. ( Is er een VVDer opgestapt )

Zo heb ik persoonlijk na jaren onderzoek, artikelen vertalen, boeken lezen en video’s bekijken en gedeelde ervaringen ook een onmetelijk wantrouwen ontwikkeld in de westerse geneeskunde en dan met name de ‘geneeskunsten’ van de ‘medicijnmannen’.

De wet handhavers, de politie is het laatste jaar ook in een geheel ander daglicht komen te staan. Als je weet dat agenten voor een premie van 500 euro per weekend, zoals nu elk weekend zie gebeuren in Frankrijk, hun landgenoten met grof geweld in elkaar te slaan, voor het leven verminken en zelfs doden, dan stralen deze acties af op het gehele korps. Niemand komt immers in opstand tegen deze misstanden binnen de beroepsgroep behalve een kleine minderheid die dit aangeven door uit het leven te stappen. Ook in Nederland en andere westerse landen zie ik deze tendens ontstaan. Het wordt de allerhoogste tijd dat agenten zich openlijk uiten tegen deze opgelegde geweld instructies willen ze op zeer kort termijn niet als groep ‘aansprakelijk’ gesteld worden. In Frankrijk zie je nu de minachting en toorn duidelijk zijn kop opsteken.

En, … wie wil er in de toekomst zich nog laten werven voor dit beroep waar je vaak in een cluster met collega’s bij elkaar moet wonen voor de ‘veiligheid’? Ik denk dat er in Frankrijk veel politieagenten zijn die hun uiterste best moeten doen om hun aanzien in de maatschappij staande te houden.

De eigen verantwoording is niet zomaar onder tafel te vegen zoals de Duitse soldaten het ook hebben ondervonden toen ze niet eenvoudig wegkwamen met de zin; “Wir haben es nicht gewußt”.