Beroemde komiek George Carlin werd al bespioneerd door de FBI IN 1969


Bron artikel: the Mind Unleashed: FBI Had 12-Page File on George Carlin Because He Made Jokes About Government
Door:  John Vibes

De komiek George Carlin staat bekend als een van de meest controversiële en openhartige entertainers van zijn tijd, en wat de regering betreft, zou hij mogelijk een terrorist zijn geweest.

Carlin was op geen enkele manier een gewelddadig of crimineel persoon, maar hij zei dingen tijdens zijn optredens die de oorzaak waren van de problemen in onze samenleving. Hij ging in detail op over corruptie in overheid en bedrijfsleven.

Tijdens de zaak Supreme Court in 1978, FCC tegen Pacifica Foundation, noemde de regering het werk van Carlin als een voorbeeld van godslastering. Ze gebruikten zijn segment “Seven Dirty Words” om het type taal weer te geven dat werd gebruikt in records en uitzendingen. De interesse van de overheid voor zijn werk hield echter niet op.

goed en slecht yin en yang

Vlak na zijn verschijning in 1969 op de Jackie Gleason-show trok Carlin de aandacht van de FBI omdat hij grapjes maakte over toenmalig FBI-chef J. Edgar Hoover. Volgens de regering had Carlin ‘in satirische zin’ verwezen naar het bureau en de directeur. ‘ [Carlin FBI files]

Ze voegde eraan toe dat zijn act “als zeer slechte smaak werd beschouwd” en “het was duidelijk dat hij het prestige van het Bureau en Mr. Hoover gebruikte om zijn prestaties te verbeteren.”

Na de verschijning van Carlin op de show ontving het personeel van Jackie Gleason een aantal anonieme brieven – naar verluidt van fans maar mogelijk van de FBI – waarin Carlin werd veroordeeld voor het spreken over de regering op de kritische manier waarop hij het deed. Het is bewezen dat de FBI inderdaad in het verleden dreigbrieven naar openbare figuren heeft gestuurd, zich voordoend als bezorgde collega’s of een lid van het publiek, waaronder Dr. Martin Luther King Jr.

A letter claiming to be from a viewer of the Jackie Gleason show,
criticizing Carlin’s statements.

Iedereen die zich uitspreekt tegen de onrechtvaardigheden van de wereld, of ze nu een gevaarlijke terrorist of een ongevaarlijke komiek zijn, krijgt ongewenste aandacht van de overheid.

Hieronder een video met Carlin’s diepgaande politieke analyse in actie: