Medewerkers van Amazon worden ingehuurd en … ontslagen door robots


Bron artikel Mish Talk: Amazon Employees Hired And Fired By Robots
Door: Mike “Mish” Shedlock

Robots bij Amazon beslissen wie een baan krijgt. Op basis van prestatie-algoritmen bepalen de robots ook wie er wordt ontslagen.

Software en algoritmen worden gebruikt om werknemers bij Amazon te screenen, in te huren, toe te wijzen en nu te beëindigen. Voor lager betaalde werknemers zijn de Robot Overlords gearriveerd.

Miljoenen slecht betaalde arbeiders levens worden steeds meer beheerst door software en algoritmen. Dit werd grotelijks geïllustreerd door een rapport van vorige week dat Amazon.com de productiviteit van zijn werknemers bijhoudt en regelmatig degenen ontslaat die slechter presteren, met weinig menselijke tussenkomst.

Het “Amazon’s systeem volgt de snelheid van de productiviteit van elke individuele medewerker en genereert automatisch waarschuwingen of beëindigingen met betrekking tot kwaliteit of productiviteit zonder input van supervisors,” zei een advocatenkantoor dat Amazon vertegenwoordigt in een brief aan de Nationale Raad voor de Arbeidsbetrekkingen, die voor het eerst werd gerapporteerd door technologie nieuws. site The Verge. Amazon reageerde op een klacht dat het een werknemer had ontslagen uit een Baltimore-uitvoeringscentrum voor federaal beschermde activiteiten, waaronder de organisatie van vakbonden. Amazon zei dat de werknemer werd ontslagen omdat hij niet aan de productiviteitsdoelstellingen kon voldoen.

Misschien was het slechts een kwestie van tijd voordat software werd gebruikt om mensen te ontslaan. Het schermt immers al CV’s af, beveelt sollicitanten aan, wisselt planningen in en wijst projecten toe. Op de werkplek is “geavanceerde technologie om de productiviteit van werknemers van minuut tot minuut of zelfs van seconde tot seconde te volgen ongelooflijk krachtig”, zegt Ian Larkin, een bedrijfsprofessor aan de Universiteit van Californië in Los Angeles, gespecialiseerd in human resources .

Industriële wasservice houdt bij hoeveel seconden het kost om een ​​witgewassen shirt te persen; boordcomputers volgen de snelheid van de truckers, de versnellingen en het motortoerental per minuut; en betaalautomaten bij grote discount winkels geven aan of de kassier items snel genoeg scant om een ​​vooraf ingesteld doel te bereiken. In al deze gevallen worden de resultaten in realtime met de medewerker gedeeld en gebruikt om vast te stellen wie wordt beëindigd, aldus de heer Larkin.

Amazon-medewerkers hebben geklaagd voortdurend te worden gemonitord – zelfs als ze door toilet bezoek onderbroken werden – en vastgehouden te worden aan steeds hogere productiviteit benchmarks. Er zijn geen openbare gegevens om te bepalen of dergelijke klachten bij Amazon meer of minder vaak voorkomen dan bij vergelijkbare bedrijven. Het bedrijf zegt dat ongeveer 300 werknemers – ruwweg 10% van het werkgelegenheidsniveau in Baltimore – om productiviteitsredenen werden beëindigd in het jaar voordat de brief van het advocatenkantoor naar het NLRB werd gestuurd.

Big Brother kijkt mee

Naast de overheid die alles wil weten wat jij doet, doen werkgevers en hun robots dat ook.

Die robots geven niet om iemands ras. Ze geven alleen om prestaties.

Als je x-pakjes per minuut moet afhandelen, en je ondermaats presteert, tot ziens.

Een enorm voordeel voor werkgevers die robots hebben om mensen te ontslaan, is dat het proces discriminatieprocedures zal stoppen. Als een bijkomend voordeel kunnen bedrijven zich ontdoen van hoger betaalde werknemers die deze beslissingen namen.

On my “MishTalk” global economics blog, I write several articles a day on the global economy. Topics include interest rates, central bank policy, gold and precious metals, jobs, and economic reports, all from an Austrian Economic perspective.