Alphabet [Google/YouTube] $27 Billion minder inkomsten [dan geplant]


demonetized

Alphabet is de moeder maatschappij van Google en YouTube. De afgelopen jaren zagen we steeds meer met name YouTube kanalen die werden geblokkeerd of demonetized [er wordt geen reclame meer vertoond]. Het aantal kanalen dat niet aan de YouTube Censuur eisen voldoet loopt al jaren op. Ook deze website gedachtenvoer ondervond dit. Door het verdienmodel van veel websites te blokkeren hoopte men zo de alternatieve nieuwsvoorziening te beperken of bij te sturen.

De alternatieve websites zijn echter geen van allen hun berichtgeving aan gaan passen om YouTube te please’n. Met deze maatregelen werd natuurlijk in het eigen vlees gesneden, de calculaties vielen blijkbaar behoorlijk tegen. Chapeau, geweldig.

Er zijn echter ook kanalen die overgelopen zijn naar de concurrentie en hebben YouTube totaal de rug toegekeerd.

“Don’t be evil” Google engages in “systematic” retaliation against anyone who dares criticize the company

Censuur zoals dit