LIVE: Gele Hesjes manifestatie tijdens de Internationale dag van de arbeid in Parijs


LIVE: Yellow Vests protest marks International Workers’ Day in Paris

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Duizenden ‘Gilets Jaunes / Gele Hesjes’ demonstranten zullen naar verwachting op woensdag 1 mei door de straten van Parijs marcheren, samen met vakbonden, gepensioneerden, studenten en andere Parijzenaars om de Internationale Dag van de Arbeid te vieren.

— Elk jaar — wordt de datum gekenmerkt door grote demonstraties van arbeiders en arbeidsactivisten, die marsen organiseren om campagne te voeren voor betere arbeidsomstandigheden en voor andere sociale kwesties.

13.00 uur | Een oh ja momentje, de dag van de arbeid. Hoe zou het in Parijs zijn met de POLITIE OPROERKRAAIERS en de Gilets Jaunes die zich moeten laten bombarderen omdat ze hun RECHT UITOEFENEN te mogen demonstreren.

13.30 uur | Het wordt weer een dag vol geweld want de Antifa troepen (gekleed in zwart), ze zijn er na een paar weekjes afwezigheid weer bij. Antifa, die worden niet gearresteerd en in elkaar geslagen zoals de gele Hesjes wel worden. Kijk zelf en zie, …

De middenstand hadden van te voren al het advies gekregen de winkels gesloten te houden vanwege het te verwachten geweld.

Wat weet het bestuur van Parijs daar van? De afgelopen weken waar er GEEN GROTE VERNIELINGEN in die mate dat dit het advies rechtvaardigt … ?

Voorspelling: Het wordt / is weer een dag met veel georganiseerd Antifa geweld en vernielzucht waar in de MSMedia de Gele Hesjes weer de schuld krijgen.

Gelukkig zijn er honderden burger journalisten die alles feilloos in beeld brengen. Live Camera’s liegen niet, …

En Macron?

Die heeft nog geen enkele concrete belofte gedaan na zijn “grote debat” alleen maar vage beloftes.

Als je armoede zaait, zul je armoede lijden Monsieur. Macron

Met een 18 tot 20 graden is het een lekkere temperatuur om te protesteren en dat zit de Fransen in het bloed, je stem verheffen als je het niet eens bent met het beleid. Bedenk dat je het vredige deel van de protesten niet in beeld krijgt, …

“President Macron ziet de Gele Vestjes, de verzwegen motor achter het hele debat, als een politieke partij, zoals er zoveel zijn. Hij begrijpt niet dat hij met het Franse volk te maken heeft. Heeft hij de zaak nog wel onder controle met zijn flash balls en politie in jeans? Is hij niet losgezongen van de realiteit met zijn praatjes waarvan hij zelf zichtbaar geniet? Er breekt een moment aan dat Macron een obstakel gaat vormen voor de klasse die hij vertegenwoordigt. Dan zijn zijn dagen geteld.” Bron (031)

14.15 uur | Een ding is duidelijk, het ziet werkelijk ‘geel’ van de mensen een zeer grote opkomst vandaag. Het is alweer een half uur redelijk rustig maar de zaak kan zo weer exploderen.

De politieagenten die volgens de bovenstaande bron 550 euro per dag kosten mogen letterlijk fungeren als de pispaaltjes van het Franse volk, erg populair is het niet om te vertellen dat je politieagent bent in Frankrijk.

Na 6 maanden gele vesten protesten en 2 maanden het nationaal ‘groot debat’ heeft onze president-koning eindelijk zijn revolutionaire maatregelen aangekondigd! De video kan ik slechts bij vlagen volgen maar aan de toonzetting kan ik al wel opmaken dat mijnheer Macron een lachertje is. Ik hoor Marcon het woord democratie gebruiken en dit maakt zo-ie-zo van zijn betoog een lachertje, dat enkele woord alleen al !!

15.00 uur | benieuwd wat de opkomst is, in al die maanden heb ik het nog niet zo druk gezien in Parijs

15.50 uur | De eerste ‘schermutselingen na ruim twee uur zijn weer een feit

16.00 uur | Politie neemt middeleeuwse stenen gooi – bescherming – strijdwagen in beslag. Waarom NU geen arrestaties bij zwarte Antifa oproerkraaiers?

16.10 uur | Agent gewond van de spijkerbroeken politie. En een kleine brandstapel

16.50 uur | Vandalisme door zwart geklede mensen, geen politie te zien ineens ?? — Yep daar zijn ze de politie, 6 minuten later

17.00 uur | Nu voor de verandering eens geen gewonde betoger maar voor het eerst zie ik een politie agent getroffen door een steen en knock out gaan. Hij wordt verzorgt door eerste hulp medewerkers die er altijd bij zijn …

Wellicht is er ergens weer een computer telling gemaak, benieuwd naar de echte opkomstcijfers.

een voorschot op aanstaande zaterdag .. een extra manifestatie
het hierboven getoonde plaatje hier live op 00.15 min
Gilets Jaunes zonder bescherming