Vasten & bicarbonaten, een dubbele aanpak van de behandeling van kanker


Dit zou de goedkoopste / minst dure kankerbehandeling in de wereld moeten zijn. De basis van deze aanpak is om twee buitengewoon krachtige therapieën te combineren, een combinatie van vasten, intermitterend vasten, een ketogeen dieet als een van de behandelingen en de tweede is om het lichaam te overspoelen met verschillende vormen van bicarbonaat oraal ingenomen en transdermaal toegediend (via de huid). Dit zou neerkomen op een schutters gevecht op de OK Corral, een bloedbad laat geen overlevenden achter. De object-snelle dood van kankercellen door verhongering.

Bron artikel Dr, Sircus: Fasting with Bicarbonates a New Approach to Treating Cancer

Er is al een groeiend aantal bewijzen dat de rol van vasten ondersteunt bij zowel kankerbehandeling als preventie. Vasten met bicarbonaten in de waterinname van iedereen om kanker uit te roeien is een nieuwe therapie die een spel-wisselaar is. In het laatste hoofdstuk hebben we gezien waarom bicarbonaat door alle kankerpatiënten moet worden gebruikt. Nu voegen we een oude praktijk toe zoals vasten, of nieuwe, intermitterend vasten. Alle vormen van vasten of dieetbeperkingen zijn sterke wapens in ons arsenaal om kanker te bestrijden en te verslaan.

Een van de nadelen van meerdaags vasten met water is de detox-symptomen, wat een indicatie is dat iemands detox-paden verstoord zijn. KetoFasting. een term en boek van dr. Joseph Mercola, biedt een compleet systeem dat begint met intermitterend vasten en een cyclisch ketogeen dieet, en gaat dan naar een gedeeltelijke vasten in plaats van een snelle water detox.

Het minste wat u hoeft te doen is stoppen met eten (minstens 13 tot 16 uur per dag) en beginnen met het reguleren van de dosering bicarbonaat door uw urinepH constant te houden op acht dagen gedurende tien dagen. Voor sommige patiënten kan langdurige vasten nodig zijn, en voor weer andere moet een vloeibare vorm van superfood worden gebruikt.

De Gerson-methode overstroomt het lichaam met fruit- en groentesappen die veel van de dynamica van vasten behouden, maar zoals we later zullen zien, snijdt watervasten door tot op het bot in termen van wat het met kanker zal doen.

De Gerson-methode is volledig tegen het gebruik van natriumbicarbonaat, dus we zullen direct zien dat magnesiumbicarbonaat onze eerste keuze is.

Onderzoekers hebben ontdekt dat intermitterend vasten de ontwikkeling en progressie van het meest voorkomende type kinderleukemie remt. Aan het einde van zeven weken hadden de gevaste muizen vrijwel geen detecteerbare kankercellen vergeleken met een gemiddelde van bijna 68 procent van de cellen die kanker hadden gevonden in de testgebieden van de niet-gevaste muizen, toonden de bevindingen online gepubliceerd in het dagboek Natuurgeneeskunde. ‘Muizen in de ALL-modelgroep die aten stierven normaal binnen 59 dagen, terwijl 75 procent van de gevaste muizen meer dan 120 dagen zonder tekenen van leukemie overleefde’, aldus Chengcheng (Alec) Zhang, universitair hoofddocent aan het Southwestern Medical Center van de Universiteit van Texas.

De meest logische, effectieve, veilige, noodzakelijke en goedkope manier om kanker te behandelen, is om de toevoer van voedsel aan tumoren en kankercellen af ​​te sluiten en ze uit te hongeren met een tekort aan glucose. Suiker voedt tumoren en creëert algemene ontsteking die pro-kanker is, dus glucose-verhongering – dat wil zeggen, kankercellen van glucose ontmoedigend – activeert een stofwisseling en signalerende amplificatie lus die leidt tot celdood door kanker.

Onderzoek gepubliceerd in juni 2013 door onderzoekers van de University of South Florida en Boston College met behulp van muizenmodellen meldde dat een “ketogeen dieet alleen de bloedglucose significant verlaagde, de tumorprogressie vertraagde en de gemiddelde overlevingstijd met 56,7% verhoogde bij muizen met systemische gemetastaseerde kanker. Hoewel Hyperbare Zuurstoftherapie alleen niet van invloed was op de progressie van kanker, leidde het combineren van het ketogene dieet met hyperbare zuurstof tot een significante afname van de bloedglucose, tumorgroei en een toename van 77% in de gemiddelde overlevingstijd vergeleken met de controles.

Ketogene diëten zijn een goede optie als je op de lange termijn snel moet zijn, maar dat te moeilijk vindt. Je kunt nog steeds 13 tot 16 uur per dag eten, maar als je het eet met een vetarm dieet met een laag suikergehalte dat ketogene diëten bieden. Bewijs doet ons geloven dat tumoren van niet-hepatische weefsels mogelijk niet in staat zijn om ketonlichamen te metaboliseren en suggereren een therapeutische strategie voor selectieve uithongering van tumoren door middel van dieetwijzigingen.

Combineer bicarbonaat met vasten raakt kankercellen waar het pijn doet. Door manipulatie van de circadiane oscillatie met bicarbonaat en het stoppen van het glucosemetabolisme (suiker stofwisseling) van kankercellen met vasten vernietigd kankercellen.

Het beste bicarbonaat is magnesiumbicarbonaat, een magische minerale formule. Als dat niet beschikbaar is, is het nemen van je bicarbonaat met citroen ideaal omdat de citroen bicarbonaat in CO2 verandert. Wetenschappers van het Ludwig Cancer Center konden de veranderingen in kankercellen meten door te zien hoeveel bicarbonaat was omgezet in CO2 in de meest hypoxische kankercellen. Omdat bicarbonaat binnen kankercellen wordt omgezet in CO2, stijgt hun pH waardoor ze gemakkelijker doelen worden voor andere kankertherapieën. Dit is een demonstratie hoe CO2 ook een medicijn en een mate van gezondheid is wanneer het in voldoende hoeveelheden in het bloed aanwezig is. Wanneer kooldioxidegehalten in het bloed omlaag gaan, doet zuurstof dat ook en het is onmogelijk om lang gezond te blijven wanneer dit gebeurt.


Natriumbicarbonaat kan uw lichaam snel veel beter alkaliseren dan een dieet, maar het kan niet langdurig worden voortgezet vanwege het teveel aan natrium. Magnesiumbicarbonaat heeft dergelijke problemen niet en kan langdurig worden gebruikt. De waarheid is dat magnesium moeilijk in het lichaam kan worden opgenomen, tenzij het aan een bicarbonaat-ion is gebonden. In de algemene bevolking is tussen de 80 en 90 procent van de mensen magnesiumarm. Bij kankerpatiënten is het meer 100%, dus overstroming van het lichaam met een absorbeerbaar magnesium is noodzakelijk.


Ziekte geeft de voorkeur aan het lichaam dat in een zure toestand is en het bestrijden van die zuurheid is niet gemakkelijk tenzij bicarbonaten worden toegepast. De natuurlijke oplossing van het lichaam voor overtollig zuur is om te bufferen met bicarbonaten. De maag, pancreas en nieren produceren allemaal bicarbonaat. Met de aanval van de zuurgraad van voedsel, stress en een hele reeks giftige stoffen, waaronder medicijnen op recept, kunnen onze lichamen vaak onvoldoende bijhouden met het voldoende productie van bicarbonaten. Dit is waar magnesiumbicarbonaat binnenkomt, waardoor het lichaam een ​​vorm van bicarbonaat krijgt dat op therapeutische niveaus rechtstreeks in de cellen wordt opgenomen. Het zou geen grote overdrijving zijn om te kijken naar magnesiumbicarbonaat als basisbrandstof voor de cellen, vooral voor de mitochondriën.

Bicarbonaten zijn de primaire transporters van zuurstof in het lichaam en worden gebruikt om de zuurgraad te bufferen, terwijl magnesium bekend staat als het hoofdmineraal omdat het essentieel is voor de meeste lichaamsfuncties. Meestal komen magnesium en bicarbonaten in verband met iets waar ons lichaam geen behoefte meer aan heeft, zoals natrium voor de meest voorkomende vorm van bicarbonaat of de vele dingen die gehecht zijn aan gangbare magnesiumformules. Een onderdeel van het genie van magnesiumbicarbonaat is dat deze twee noodzakelijke stoffen samen worden verpakt.

Magnesiumbicarbonaat is uniek omdat beide mineralen hard nodig zijn door het lichaam, maar zelden samen in de natuur worden gevonden, behalve in sommige natuurlijke bronwater.

Kanker raken waar het echt pijn zal doen

In alle gevallen sterven kankercellen, wanneer ze geen voedingsstoffen hebben, sneller uit dan gezonde cellen. De reden dat kanker zo’n verraderlijke vijand is, is dat de cellen ongecontroleerd delen, wat leidt tot de vorming van tumoren die blijven groeien, lichamelijke functies schaden en in het slechtste geval metastase – ze verspreiden zich van hun oorspronkelijke plaats en veroorzaken verwoesting in het gehele lichaam.

Eén reageerbuisstudie toonde feitelijk aan dat het blootstellen van kankercellen aan verschillende cycli van vasten net zo effectief was als chemotherapie bij het vertragen van de tumorgroei en verhoogde de effectiviteit van chemotherapiedrugs bij de vorming van kanker. (Noot: dit ter vergelijking)

Ludwig Cancer Researchs zei dat bicarbonaat cellen reinigt, waardoor ze weer normaal kunnen werken met normale circadiane oscillaties. Dit dwingt kankercellen om de uren te beperken die de cellen kunnen innemen om ze in een gedeeltelijke uithongeringsmodus te brengen. Om zich oneindig te blijven verdelen, kunnen kankercellen zich het periodieke vasten niet veroorloven dat wordt opgelegd door het circadiaanse ritme; voordat ze kunnen delen, moeten ze groeien en om te groeien hebben ze voedingsstoffen nodig. Dat is de reden waarom de meest agressieve kankers de circadiane oscillatie moeten verminderen.

We kunnen de circadiane cyclus zien als een soort interne klok die veel verschillende mechanismen reguleert. De cyclus begint ongeveer om de 24 uur (vandaar de term “circadiaan”, afkomstig van het Latijn circa “ongeveer” en sterft “dag”). Onder zijn vele functies vertelt het cellen wanneer ze moeten produceren en voedingsstoffen consumeren. Gezonde cellen mogen dit normaal gesproken ongeveer 12 uur per dag doen, om te voorkomen dat ze overbelast raken door een overvloed aan overmatige voedingsstoffen. Kankercellen moeten 24 uur per dag eten.

Dat is een reden waarom kanker en zuurgraad verwant zijn. Zuurheid is wat kankercellen dwingt de oscillatie stil te leggen waardoor het hun gastheren buitenshuis en thuis kan eten. Wanneer we vasten combineren met bicarbonaten, openen we de circadiane oscillatie van kankercellen en onthouden ze voedsel wanneer het tijd is om te eten, wat voor hen de hele tijd is. We verhongeren de kankercellen. Dit voorkomt de celdeling en groei van kanker.

Waanzinnig tempo verdeeldheid vereist woedende opname van voedingsstoffen dus als we de oscillatie openen met bicarbonaat en we vasten slaan we ze dag en nacht 24/7 toe. Dat is een wrede voorwaarde voor kankercellen. Wat we doen is gewelddadig het tapijt onder de overlevingsstrategieën van kankercellen uittrekken.