Derde hoogste doodsoorzaak in de VS zijn medische fouten, vergelijk dat met vliegen, ..


Als een op de Tien Vliegtuig passagiers niet LEVEND aankomt op de plaats van bestemming? Zou jij dan nog durven te vliegen als dit een feit zou zijn? Nee natuurlijk niet kijk maar naar de 737 Max. Maar in de ziekenhuizen van de VS (Westerse ‘Geneeskunde’) zijn medische fouten doodsoorzaak nummer #3 en komen ‘Een op de Tien’ patiënten niet aan op de plaats van bestemming.

Onderzoek suggereert medische fouten nu derde hoofdoorzaak van overlijden in de VS

Bron artikel Johns Hopkins Medicine: Study Suggests Medical Errors Now Third Leading Cause of Death in the U.S.
Door: Michael Daniel of Johns Hopkins is a co-author on the study.
Studie uitgave 1 Mei 2016

Artsen pleiten voor veranderingen in de manier waarop sterfgevallen worden gerapporteerd om de realiteit beter te weerspiegelen

Analyse van medische sterftecijfers over een periode van acht jaar, Johns Hopkins patiënten veiligheid experts hebben berekend dat meer dan 250.000 doden per jaar zijn te wijten aan medische fout in de VS, hun cijfers, Gepubliceerd op 3 mei in de BMJ, overtreft de VS Centers for Disease Control and Prevention ‘s (CDC’ s) derde belangrijkste oorzaak van dood — respiratoire ziekte, die doodt bijna 150.000 mensen per jaar.

Het Johns Hopkins team zegt dat de CDC ‘ s manier van het verzamelen van nationale gezondheidsstatistieken niet is om medische fouten afzonderlijk te classificeren op de overlijdensakte. De onderzoekers pleiten voor bijgewerkte criteria voor de classificatie van sterfgevallen op overlijdenscertificaten.

“Incidentiecijfers voor sterfgevallen die direct toe te schrijven zijn aan een fout in de medische zorg zijn niet erkend in een gestandaardiseerde methode voor het verzamelen van nationale statistieken,” zegt Martin Makary, M. D., M. P. H., professor in chirurgie aan de Johns Hopkins University School of Medicine en een autoriteit voor gezondheidshervormingen. “Het medische coderingssysteem werd ontworpen om de facturering voor artsendiensten te maximaliseren, niet om nationale gezondheidsstatistieken te verzamelen, zoals het momenteel wordt gebruikt.”

In 1949, Makary zegt, nam de VS een internationale norm, die gebruikte International Classification of Diseases (ICD) facturering codes om Tally causes of death.

“Op dat moment was het onderkennen dat diagnostische fouten, medische fouten en het ontbreken van vangnetten kunnen leiden tot iemands dood, en daardoor, medische fouten onbedoeld werden uitgesloten van de nationale gezondheidsstatistieken,” zegt Makary.

De onderzoekers zeggen dat sinds die tijd, nationale sterftecijfers zijn samengesteld met behulp van facturering codes, die geen ingebouwde manier hebben om de oorzaak van sterfte als gevolg van medische zorg die verkeerd ging te herkennen.

In hun studie onderzochten de onderzoekers vier afzonderlijke studies die gegevens over het sterftecijfer in de gezondheidszorg analyseerden van 2000 tot 2008, waaronder een door het Amerikaanse Department of Health and Human Services’ Office van de inspecteur-generaal en het Bureau voor gezondheidsonderzoek en kwaliteit. Vervolgens, met behulp van ziekenhuisopname tarieven vanaf 2013, hebben ze geëxtrapoleerd dat op basis van een totaal van 35.416.020 ziekenhuisopnames, 251.454 sterfgevallen het gevolg waren van een medische fout, die volgens de onderzoekers nu vertaalt naar 9,5 procent van alle sterfgevallen elk jaar in de VS

Volgens de CDC, in 2013, 611,105 mensen gestorven aan hart-en vaatziekten, 584,881 stierf aan kanker en 149,205 stierf aan chronische respiratoire ziekte — de top drie doodsoorzaken in de VS — het nieuw berekende cijfer voor medische fouten zet deze doodsoorzaak achter kanker, maar voor de respiratoire ziekte.

“Top-gerangschikt doodsoorzaken zoals gemeld door de CDC informeren ons land de financiering van onderzoek en volksgezondheid prioriteiten,” zegt Makary. “Op dit moment, krijgen kanker en hart-en vaatziekten het merendeel van de aandacht, aangezien medische fouten niet verschijnen op de lijst, maar het probleem krijgt niet de financiering en aandacht die het verdient.”

De onderzoekers waarschuwen dat de meeste medische fouten niet te wijten zijn aan inherent slechte artsen, en dat het melden van deze fouten niet moet worden aangepakt door straf of gerechtelijke actie. In plaats daarvan zeggen ze dat de meeste fouten systemische problemen vertegenwoordigen, waaronder slecht gecoördineerde zorg, gefragmenteerde verzekeringsnetwerken, het ontbreken of onderbenutting van vangnetten, en andere protocollen, naast ongegronde variatie in artsenpraktijk patronen die niet verantwoord zijn.

“Ongegronde variatie is endemisch in de gezondheidszorg. Het ontwikkelen van consensusprotocollen die de levering van medicijnen stroomlijnen en de variabiliteit verminderen kan de kwaliteit en de lagere kosten in de gezondheidszorg verbeteren. Meer onderzoek naar het voorkomen van medische fouten is nodig om het probleem aan te pakken,” zegt Makary.