Pas op: Een Zombie in ‘the House”


Ik zou ook de kop hebben kunnen gebruiken; “Een gesprek met een zombie”, maar zo heb ik inmiddels al wel ondervonden, zombies luisteren niet dus communiceren is daarmee totaal onmogelijk. Ze willen zich echter wel graag laten horen, dus maak ik om deze en een andere reden graag gebruik van.

Deze week was het weer raak op een van de familie feestjes, de enige stoel die vrij was, was naast de ‘familie zombie’. Ik hoef niet bezorgt te zijn dat dit gelezen wordt want in de afgelopen 19 jaar kreeg ik nog nooit een reactie op een van mijn artikelen. Al die jaren vonden wij elkaar op elk feest in onze met tegenpolen verbonden gedachten. Een discussie kon je het nooit noemen als feiten niet gehoord worden alleen een eenzijdig betoog. Meestal ging ik zelf maar over op een ander onderwerp. Alleen die tijd is nu voorbij, er staat teveel op het spel.

Ook zombies kunnen invloed uitoefenen op aspirant zombies !!

Een we zitten nu slechts een paar weken verwijderd van zeer belangrijke verkiezingen dus ik ga van leer met mijn commentaar. “Ik hoop niet dat de mensen hier een goed geheugen hebben want, jij zit je totaal belachelijk te maken met je opmerkingen. Kun je alleen maar de krant en de TV napraten of onderzoek je ook wel eens iets zelfstandig?”

Een opmerking in deze trant zet alle toehoorders op scherp.

Het onderwerp is aangeboord door het ‘familie opper zombie lid’ en ik kan daar op door gaan terwijl ik het ‘zombie sputter gehalte’ even negeer. Even wat feiten ter tafel en de open vraag; “Wat weten jullie daarvan?”

De zombie komt dan meestal gelijk uit de hoek met iets wat totaal of topic is. “Dus jij weet het niet en gaat dan maar over op een ander onderwerp” Bang!!

Daarna krijg ik meestal wel een blik van vrouw lief, “moet dat nou weer?” Dus ik sluit af met de vermelding dat ik daar al jaren over schrijf op mijn website en de echte geweldige tip die ik van Mark Rutte geleerd heb;

“Als je bij de EU gaat stemmen op de VVD, D66, CDA,Groen Links of een van die clubjes dan kun je beter niet gaan stemmen, de EU is niet belangrijk want het ECHTE beleid wordt toch op nationaal niveau bepaald”.

Wat Mark kan, kan ik ook natuurlijk, mocht iemand daarop reageren dan hebben we natuurlijk een echte discussie.

Zwijgen en denken, “het zal wel”, dat is er de komende weken niet meer bij. Ook binnen de familie ben ik een activist de afgelopen 19 jaar en ik kan best aardig zijn zolang ze niet in mijn ‘bewustzijn vaarwater komen’, dan krijgen ze elke opmerking in vragenvorm retour. Als je alleen maar de mening van een ander na kan brallen, dan heb je ook nooit zelfstandig over een probleem nagedacht en ben je rauw voer in de discussie.

Van die kant bezien is het best wel leuk, zo’n familie feestje, …

mind parachute