Fibromyalgie: Blootstelling aan elektrosmog zou het nog erger maken.


Bron artikel Activist Post: Fibromyalgia Hurts. Exposure to Electrosmog (Cell Phone Radiation, Dirty Electricity, EMFs, WiFi, etc.) Could Be Making It Worse.
Door: B.N. Frank

Fibromyalgie doet pijn. Blootstelling aan elektrosmog (straling van mobiele telefoons, vuile elektriciteit, elektromagnetische velden, wifi, enz.) Zou het nog erger kunnen maken.

Het is logisch dat langdurige blootstelling aan elke vorm van onnatuurlijke stralingsimpuls ontsteking en pijn kan veroorzaken of vergroten.

Er zijn artsen en wetenschappers die het verband tussen blootstelling aan Electrosmog en fibromyalgie al hebben erkend, evenals andere slopende en pijnlijke aandoeningen – zelfs als uw artsen dat niet hebben gedaan.

Van LiveLoveFruit.com:

Het National Institute of Environmental Health Sciences beschrijft EMV’s als onzichtbare energiegebieden, ook wel bekend als straling.

Wanneer de elektromagnetische straling hoog is (bijvoorbeeld wanneer u uw mobiele telefoon gebruikt als navigatiehulpmiddel (hogere elektromagnetische velden)) en zich dicht bij uw lichaam bevindt, kan dit schadelijke microgolven en vrije radicalen in het lichaam veroorzaken.

Het National Cancer Institute biedt een geweldige grafiek om u te helpen de niveaus van EMV’s te begrijpen.

Aan de linkerkant van de kaart behoren stroomleidingen en computers tot de laagste bronnen van niet-ioniserende straling, met microgolven, mobiele telefoons, slimme meters en wifi die tot de hoogste behoren. De meer schadelijke ioniserende stralingsniveaus omvatten zaken als UV-stralen, röntgenstralen en gammastraling die worden gebruikt in diagnostische en therapeutische straling (1).

Er zijn vijf primaire bronnen van elektromagnetische frequenties die ons dagelijks beïnvloeden (2):

  • Elektrische velden: komen van alles dat spanning heeft, zoals alles wat elektrisch is (lampen, elektrische bedrading, stopcontacten, verlengsnoeren, elektrische apparaten (zoals magnetrons) en stopcontacten). Elektrische velden kunnen van invloed zijn op het vermogen van uw neuronen om te vuren en te communiceren. Het kan communicatie tussen cellen overal in het lichaam belemmeren. Dit kan leiden tot zaken als gedragsveranderingen, veranderde celgroei, celmutaties, fibromyalgie, chronische vermoeidheid en kanker.
  • Magnetische velden: deze velden treden op als er een onbalans is in de elektrische bedrading, of rond elektrische motoren zoals die in uw koelkast. Een normaal magnetisch veld waar de meeste mensen aan worden blootgesteld, is de hoofdstroommeter van uw huis. Vermijd tegen de muur te slapen met een vermogensmeter aan de buitenkant. Hoe verder je weg bent van de bron (vijf tot zes voet), hoe minder intens de effecten. Het Environmental Protection Agency (EPA) heeft de magnetische velden als een carcinogeen van klasse 3 geëtiketteerd.
  • Power Lines: bovengronds of ondergronds.
  • Metalen leidingen: oudere metalen leidingen kunnen stroom voeren.
  • Draadloze communicatie: draadloze vermogensmeters (Slimme Meters), mobiele telefoons, zendmasten, draadloze routers en draadloze telefoons (vooral de basistelefoon – die uitzendt of u de telefoon in- of uitschakelt) stelt u bloot aan zowel elektrische als magnetische velden. Als het gaat om draadloze communicatie, neemt de straling waaraan u wordt blootgesteld af naarmate u verder weg bent van de bron.

Van AlteredStates.com

Traditioneel is de diagnose van fibromyalgie gerelateerd aan omgevingsziekte. In het huidige inzicht zijn er in principe drie ziekten aan het opkomen: fibromyalgie, chronische vermoeidheid en elektrogevoeligheid, ook wel elektromagnetische overgevoeligheid genoemd. De symptomen overlappen elkaar dramatisch en bestaan ​​meestal uit hoofdpijn, extreme vermoeidheid, huid- en longproblemen, meervoudige chemische gevoeligheid, voedselallergieën, slaapstoornissen en algemene zwakte.

Een overheidsinstantie heeft voor het eerst erkend dat mensen kunnen lijden aan misselijkheid, hoofdpijn en spierpijn bij blootstelling aan elektromagnetische velden van mobiele telefoons, hoogspanningsmasten en computerschermen. – Sarah-Kate Templeton, medische correspondent

Naast het gebruik van medicijnen om de symptomen onder controle te houden, is een alternatieve methode om Fibromyalgie te genezen, het verwijderen van stoffen die het immuunsysteem nadelig beïnvloeden. Wat echter vaak wordt gemist, is het corrigeren van de oorspronkelijke bron van de overgevoeligheid. Dit is vaak omdat de correlatie tussen fibromyalgie en elektromagnetische velden niet algemeen bekend is.

Omdat het zenuwstelsel een primaire site is die wordt beïnvloed door zowel chemicaliën als elektromagnetische velden, lijken degenen met beschadiging van het zenuwstelsel door toxische blootstelling vatbaarder voor ES. – Lucinda Grant, advocaat