Een website hack, of ‘n regelrechte aanval op de vrijheid van spraak – Update


logo gedachtenvoer

Een website die gehackt wordt, is dat simpelweg pech of een gerichte aanval, en, … ben ‘JIJ’ veilig? En ja natuurlijk heb jij wat te verbergen.

Het hacken van een website, ook wel het ongeoorloofd binnendringen is aan de orde van de dag. Op de sociale media is de kans zeer groot dat je gegevens achterhaald worden maar als je persoonlijke website gehackt wordt sta je toch even raar te kijken met de vraag in gedachten; “wat is het nut hiervan?”

De website https://leakedsource.ru/ heeft een data base waar je kan zoeken of en wat er van je al gehackt is. “Al” Bij controle van mijn eMail adres kreeg ik dit resultaat:

Search completed in: 0.105 seconds, en deze eMail accounts zijn gehackt van mij bij. MySpace, LinkedIn, last.fm en Dropbox. Met de zoek ingang op voor en achternaam bleek ook de tegenhanger van Facebook VK.com gehackt. Maar ik ben de enige niet. Er zijn maar liefst 2.649.875.832 accounts te vinden in deze database.

Dus meer als 2 miljard accounts

Er blijkt ook een zwarte markt voor inlog gegevens. Heb je immers ook voor allerlei andere websites een-en-het-zelfde wachtwoord dan kan er digitaal geld bij je gestolen worden.

Van al de gehackte accounts is alleen Dropbox een probleem wat ik nu al opnieuw heb ingesteld omdat ik het gelukkig nu weet.

Bij het opnieuw installeren van mijn website kreeg ik gelukkig hulp voor het instellen van de beveiliging, maar ook de informatie hoe mijn website gehackt was en er was een domeinnaam bekend: “Qanonposts (.com)”

Als je vervolgens kijkt naar de top 15 van de meest gelezen artikelen op gedachtenvoer dan vindt je er 6 stuks in de top 15 waarmee Q Anon het meest gelezen onderwerp is van de afgelopen 12 maanden.

Niet vreemd dus dat een website met de naam “Qanonposts (.com)” mijn website heeft uitgezocht. ‘Iemand’ is niet gecharmeerd van de aandacht die er besteed wordt aan het fenomeen “Q”.

“Qanonposts (.com)” komt niet voor in de zoekresultaten en bij het intoetsen in de adresbalk komt er de rode opmerking; ‘gevaarlijk’ voor te staan.

Meer info over hacking

website statistiek gedachtenvoer
Een paar dagen lang was er veel bezoek wat niet te plaatsen is en vandaag 16-04 was de website soms weer slecht bereikbaar
https://youtu.be/VMb-20vAnE4

WAT IS VRIJHEID VAN SPEKEN ?

ROWAN ATKINSON, STEPHEN FRY EN RICKY GERVAIS GEVEN HUN MENING HIEROVER !!