Angst en Polarisatie zaaien, de belangrijkste wapens in de ‘moderne’ politiek, ..


De politiek, … waar het volk, de populisten, terug willen naar lokalisatie, lokale organisatie, synchronisatie, improvisatie, en in de startblokken staan voor deze realisatie, mensen die het beu zijn van die terugkerende stigmatisatie, en werken aan de wereldwijde bewustwordings mobilisatie en harmonisatie, aan macht decentralisatie en de lang overtijd zijnde stabilisatie.

Een groeiende wereldbevolking die het beu is nog langer te luisteren naar de bevelen van het kleine groepje superrijke elites op deze wereld. De elites die hun voorgeselecteerde, genomineerde politieke vazallen, hun marionetten legers aansturen vanuit hun ivoren torens.

Marionetten die ieder op hun gebied afhankelijk gemaakt zijn door de regels die hen regeren door angst voor het verliezen van hun licentie, hun aanzien, en uiteindelijk hun inkomen.

Zo blijven de supermarkten hun giftige en voedingsstoffen verarmde voeding verkopen.
Zo blijven dokters het leven vernietigen.
Zo blijven wetenschappers het ‘weten’ verdoezelen.
Zo blijven piloten de atmosfeer vergiftigen met hun “Chemtrails”
Zo blijven rechters de basis rechten schenden.
Zo blijven politie agenten de orde verstoren met opgedragen autoritair gedrag.
Zo blijven, …. << en >>

Zo blijven de politici polariseren om tweespalt te zaaiden met hun geëigende principe van heers en verdeel, … conflicten te creëren en tegenstellingen te versterken.

De polarisatie die op dit moment weer grootse vormen heeft aangenomen die we nog kenden van de opkomst van Pim Fortuyn en nu volgens het zelfde draaiboek vertaald werden van de voorman van het Forum voor Democratie, Thierry Baudet. Overal, provincie na provincie wordt hij buiten gesloten en doen de verliezers zich gelden als de glorieuze winnaars. Hoe lang gaat de kiezer dit toneelspel nog pikken, … als er al nieuwe verkiezingen in de startblokken staan in Europa?

De polarisatiemachine draait in de allerhoogste versnelling, en alle media doen mee. Een politieke moord zal nu niet meer effectief zijn. Het FvD met Thierry heeft goede mensen rond zich heen verzameld, verschillende jaren de tijd genomen om een fundatie te bouwen, iets wat Pim niet gegeven was.

De geschapen polarisatie tussen links en rechts, of zo aan ons ‘verkocht’ als, ‘extreem rechts’, dit kan zomaar als de over bekende boemerang 180 graden omkeren. Net zoals dit in Amerika aan het gebeuren is in de sinds twee jaar bekend staande Fake News Media, en dichter bij huis waar ook de media belaagd worden door de Gilets Jaunes beweging, de Gele Hesjes. Luidkeels laat de bevolking weten de media niet te vertrouwen, analoge kranten verkopen storten al jaren in elkaar en de aanwas van de digitale krant kan deze stuitende daling totaal niet verbloemen. Kan er nog een duidelijker signaal afgegeven worden aan de media?

Zondag 14 april, op het moment dat ik dit artikel aan het schrijven ben onderbreek ik deze werkzaamheden om de MotoGP vanuit de VS te bekijken waar topsporters strijden om de eer met grote belangen voor het team en de persoonlijke carrière. Wat mooi om te zien hoe de meerderheid sportief omgaat met een nederlaag.

Zoiets heb ik eigenlijk in de politiek nog nooit gezien, die sportieve erkenning van een nederlaag, geen smoesjes, geen uitvluchten, en zeker geen openlijke vijandigheid. In de Duitse taal hebben ze voor dit soort politici eigenlijk wel een mooie naam; “untermenschen” dat vindt ik persoonlijk voor die slechte verliezers en dan kijk ik echt niet naar de duistere WOII tijden, in de tijd dat dit woord zijn opgang maakte.

Wat als er politici zouden komen die ons als ‘mens’ zouden vertegenwoordigen in plaats van hun oneindige sluwe spelletjes die de wereld doen vervallen in ziektes, armoede en oorlogen. Een wereld waar ‘wij’ nooit om gevraagd hebben. Hoe is het mogelijk dat er aan de andere kant van het spectrum steeds weer mensen gestemd hebben om dit soort politici aan het bewind te helpen, deze “untermenschen”, hoe is het mogelijk?

En, zou het mogelijk zijn dat we een eerste stap in de goede richting kunnen gaan maken in Europa eind Mei als we op de 23ste de Europese dictatuur ten val kunnen gaan brengen met een stem van “wij het volk”, het ‘in hun ogen’ verderfelijke populisme, de stem van het volk.

Zondag 14-04 is er weer een EU land toegevoegd waar de populisten een dikke vinger in de pap hebben.

#StemZeWeg logo groot