Three Strikes And You’re Out: Tijd om een einde te maken aan Bayer die winst maken boven leven stellen.


Bron artikel Dr. Rath Health Foundation: Three Strikes And You’re Out: Time To Bring An End To Bayer Putting Profit Over Life
Door:  Paul Anthony Taylor

megafoon propagande en fake news

Op donderdag 4 april 2019 heeft onze stichting een artikel gepubliceerd waarin wordt beschreven hoe de situatie van het bedrijf, als gevolg van de groeiende problemen na de overname van Monsanto door Bayer, tot desperate acties kan leiden. We wezen erop dat Bayer al twee rechtszaken heeft verloren waarin glyfosaat, de actieve chemische stof in zijn Roundup-onkruidverdelger, kanker bleek te veroorzaken en dat er nu nog eens 11.000 rechtszaken tegen het bedrijf zijn aangespannen, waardoor het toekomstige bestaan ​​ervan in gevaar komt . Maar de grootste nachtmerrie van Bayer is niet glyfosaat – het is de rol die dit Duitse farmaceutische en chemische vlaggenschip speelde als de economische drijvende kracht achter twee wereldoorlogen.

Al meer dan een eeuw lang moet Bayer honderden miljoenen dollars uitgegeven hebben om te voorkomen dat zijn criminele verleden in de geschiedenisboeken terechtkomt. Het echte gevaar van de rechtszaken tegen glyfosaat voor het bedrijf is dat de juridische verslagen van de oorlogsmisdaden uit 1947-1948 aan de oppervlakte komen – en acht decennia stilte verstoren over Bayer’s essentiële rol achter de nazi’s die aan de macht komen en de Duitse veroveringsplannen tijdens de Tweede Wereldoorlog .

Het is niet verrassend dat binnen 48 uur na publicatie ervan meer dan een kwart miljoen mensen van over de hele wereld onze boodschap hebben gelezen vorige week. Bayer was blijkbaar toen gedwongen om een ​​’charme offensief’ te lanceren. Vier dagen nadat ons artikel werd gepubliceerd, kondigde het aan dat het eindelijk studies publiceerde over de veronderstelde veiligheid van glyfosaat die voor het publiek verborgen was gehouden.

Met deze stap wilde Bayer blijkbaar enkele geloofwaardigheid punten scoren bij een steeds sceptischer publiek. De waargenomen boodschap was ‘we zijn transparant – je moet ons geloven.’ Het probleem is dat deze PR-strategie niet alleen afkomstig is van een willekeurig bedrijf – het komt van Bayer, een bedrijf met een eeuw lang track record van misleiding van desinformatie en humanitaire misdaden.

De ernst van de situatie waarin Bayer zich bevindt en het groeiend aantal gebieden waar het wordt aangevallen, mag niet worden onderschat. In een analyse die op 8 april werd gepubliceerd, stelde de Wall Street Journal (WSJ) dat Bayer wordt geconfronteerd met een “juridische afrekening”. Het schrijven van de advocaten van die aanklagers zegt dat onderzoek naar Roundup scheef was door Monsanto in samenwerking met (zogenaamd) onafhankelijke wetenschappers die de veiligheidsstudies van de onkruidverdelger uitvoerden. De WSJ beschreef de groeiende rechtszaken waarin kanker als een van de grootste aansprakelijkheden van Bayer wordt genoemd.

De vermeende dubbelzinnigheid over de toxiciteit van glyfosaat kan dus als volgt worden samengevat: hoe dichter de ‘veiligheids’-onderzoeken in verband werden gebracht met Monsanto / Bayer, hoe onschadelijker de stof was. Omgekeerd, hoe onafhankelijker het onderzoek was – inclusief studies van ons eigen onderzoeksinstituut – hoe meer de ware aard van glyfosaat als een toxische en carcinogene stof duidelijk wordt.

Het onderdrukken van gegevens over de gevaren van medicijnen

Bayer heeft een bewezen geschiedenis van het onderdrukken van gegevens over de gevaren van zijn producten. In augustus 2001, nadat werd ontdekt dat Baycol / Lipobay, zijn cholesterolverlagende statine geneesmiddel, verband hield met de dood van 31 patiënten in de Verenigde Staten, trok het dit medicijn uit de handel. Papieren die later werden ontdekt, gaven aan dat senior executives van Bayer al lang voordat het uit de handel werd genomen, wisten dat het medicijn ernstige problemen had. Zoals gemeld door de New York Times in 2003, suggereren e-mails, memo’s en beëdigde verklaringen dat Bayer het medicijn had gepromoot terwijl hij wist dat patiënten ziek werden of eraan stierven. In totaal wordt aangenomen dat ongeveer 100 sterfgevallen wereldwijd verband houden met Baycol / Lipobay.

In september 2006 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die verder aantoont dat Bayer gegevens over drugs onderdrukt, aangekondigd dat het bedrijf had nagelaten de resultaten te onthullen van een groot onderzoek waarin werd gesuggereerd dat Trasylol, een hartchirurgie-medicijn dat het voortbrengt, zou kunnen toenemen. het risico op overlijden, ernstige nierschade, congestief hartfalen en beroerte. Bayer gaf vervolgens toe het onderzoek te hebben onderdrukt en beweerde dat het “ten onrechte” was gedaan. Naar schatting was Trasylol eerder uit de handel genomen, 22.000 levens hadden kunnen worden bespaard.

Gezien zijn historische reputatie van het onderdrukken van gegevens over de gevaren van zijn producten, is het duidelijk dat Bayer niet kan worden vertrouwd op zijn beweringen dat glyfosaat ‘veilig’ is. In dit verband moet worden opgemerkt dat Monsanto zelf jarenlang het bewijs van de kankerrisico’s van de onkruidverdelger heeft onderdrukt. Dat Bayer, vermoedelijk op de hoogte is van dit, Monsanto graag zou kunnen kopen, een firma die algemeen wordt omschreven als het meest gehate bedrijf ter wereld, spreekt boekdelen.

Oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid

Van al zijn misdaden zijn de rollen van Bayer in IG Farben, Auschwitz en twee wereldoorlogen degene die het het hardst heeft geprobeerd te onderdrukken. Tot op de dag van vandaag zijn de schokkende feiten over haar betrokkenheid bij deze moorddadige aspecten van de geschiedenis met name afwezig op haar website.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Bayer betrokken bij de ontwikkeling en productie van een reeks giftige gassen, waaronder mosterdgas. Deze chemische strijdmiddelen werden tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt voor verwoestende effecten en werden de eerste massavernietigingswapens van de planeet.

In de Tweede Wereldoorlog heeft Bayer, als onderdeel van IG Farben, het grootste chemische kartel in de geschiedenis van Duitsland helpen creëren. De gepatenteerde medicijnen werden getest op gedetineerden van Auschwitz en andere concentratiekampen, die werden gebruikt als cavia’s. Deze tests werden uitgevoerd door bijvoorbeeld Dr. Helmuth Vetter, medewerker van Bayer en nazi-partij SS-arts in Auschwitz.

Na de oorlog werd Fritz Ter Meer, een directeur van IG Farben, tijdens de oorlogsmisdaden-processen in Neurenberg tot 7 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens misdaden tegen de mensheid, waaronder massamoord, slavernij en plundering. Uitgegeven na slechts 2 jaar te hebben gediend, werd hij voorzitter van de raad van toezicht van Bayer.

Een gewone overtreder

Veel Amerikaanse staten hebben wat bekend staat als gebruikelijke overtredingswetten. Meestal aangeduid als ‘three-strikes’ wetten, vereisen zij dat mensen die schuldig worden bevonden aan meer dan twee ernstige vergrijpen om een ​​verplichte levenslange gevangenisstraf uit te zitten.

Als er in de bedrijfswereld een gelijkwaardige wet zou zijn, zou Bayer zeker in aanmerking komen om eraan te worden onderworpen. De aankoop van Monsanto door het bedrijf leert ons dat het, net als altijd, winst over het leven blijft brengen.

Als we echt een wereld van gezondheid, vrede en sociale rechtvaardigheid willen bereiken in de eenentwintigste eeuw, zouden bedrijven als Bayer die gewoonlijk overtreders zijn van de belangen van de mensheid geen plaats moeten hebben in het leveren van onze medicijnen en voedingsmiddelen.