Gilets Jaunes ACTE 22, de acties gaan door na het “Grote Debat”


Gilest Jaunes acte XXII acte 22
… het grote debat van Emmanuel Macron maakt nog geen einde aan de demonstraties
Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Edouard Philippe had deze week maandag de taak om het rapport over de Grand Débat National – het Grote Nationale Debat van Frankrijk – uit te brengen. Een drie maanden durende ronde waaraan president Emmanuel Macron zelf deelnam, het bracht aan het licht dat vooral de Fransen ziek zijn van het huidige belastingstelsel . Maar zullen deze Grand Débat National en zijn bevindingen voldoende zijn om de wekelijkse Gilets Jaunes, Yellow Vest-protesten te stoppen? Het antwoord zie je vandaag in de straten, de pleinen, de tolpoortjes en rotondes over geheel Frankrijk

Zaterdag 13 April 2019 week 22 van de Gele Hesjes demonstratie

Met de nadering van de 22e zaterdag van de mobilisatie van de Gilets Jaunes beschreef Senator Claude Malhuret (Voormalig artsen zonder grenzen) de demonstranten die nog steeds de straten afdwalen als ‘onthoofde eenden’ die langs de boulevards zigzagden.

Het grote nationale debat roept nu al tegenstellingen op. Zoals de vele geautomatiseerde dubbele formulieren die ingevuld werden (trollen) zie hier

Een nieuw boek: LES GILETS JAUNES, L’INSURRECTION CIVIQUE” PAR JEAN-MICHEL VERNOCHET

“Dit Gallische land ongevoelig voor verandering” …

Deep France lijdt aan een Jacobijnse staat die naar Brussel is verhuisd, zijn strijdkrachten worden gehinderd door een krampachtige bureaucratie die eindeloos regels en normen oplegt.

Deze democratie wordt vandaag uitgedaagd door een groot deel van de mensen: gele vesten. Ondanks de bevelen van de regering en de misleidende beloftes, lijkt de rivier van de populaire woede niet terug naar zijn bedding te willen.

Je had wat je vroeg: een verhoging van honderd euro, een bevriezing van de brandstof neemt toe en dan krijg je een groot nationaal debat … Een debat ja, maar ingelijst. Natuurlijk zijn de vragen die ons irriteren illegaal: de wilde immigratie, de miljarden onderbroken door het middenklasse inkomen, de ineenstorting van het opleidingsniveau … Toch zijn deze vragen de onuitgesproken ten grondslag liggen aan de opstand van het perifere Frankrijk.

“Dit land van Gallisch ongevoelig om te veranderen” waarvan werd gedacht dat het gedoemd was om te zwijgen en steeds meer te betalen, werd wakker in zijn overlevingsinstinct tot ergernis van de zweren, erfgenamen van de gebeurtenissen van 1968.

10.00 uur | Wat zal de opkomst zijn na het debacle van “het grote debat” (?) Ik ben er vandaag niet de hele dag live bij vanwege andere werkzaamheden helaas, …

De stream van RUPTLY is nog niet live, op andere streams kunnen we echter al waarnemen dat monsieur Macron zijn uitkomst van het ‘grote debat’ niet ter goedkeuring is ‘aangenomen’ door de gele hesjes,…

292 geïdentificeerd bij meer dan 2200 gewonden, waaronder:
1 dood
5 handen afgescheurd
174 gewonden aan het hoofd waarvan 22 blind
19 gewond door granaten GLI-F4
178 gewond door LBD40-opnamen
De site: http://lemurjaune.fr

Nu het grote debat voorbij is, 
is het noodzakelijk om orde op zaken te stellen in dit land,
om de Fransen te verzoenen met een sterke daad, 
een presidentiële eerbetoon aan de slachtoffers, 
Rotonde tegenover invaliden, 
en compenseer ze!