Natuurlijke oplossingen voor een oorontsteking


Bron artikel NaturalNews: Natural solutions for an ear infection
Door: Edsel Cook

De volgende keer dat u een oorontsteking krijgt, kunt u veel van de pijn verlichten met het gebruik van verschillende huismiddeltjes. Deze natuurlijke behandelingen kunnen de aanzienlijke irritatie en pijn veroorzaakt door de kwaal verlichten.

Het middenoor bevat een hol kanaal genaamd de buis van Eustachius. Deze buis dient als een fysieke brug tussen het oor en de keel. Een geïnfecteerde buis wordt opgezwollen en vult zich met vocht en slijm. Wanneer dit gebeurt, kan het geluid niet door de geblokkeerde buis bewegen.

Het resultaat van een geïnfecteerde buis van Eustachius is verminderd – of zelfs ronduit verlies van – gehoor. Een ander symptoom is koorts, omdat het lichaam de temperatuur opvoert om de bacteriën te bestrijden.

Een oorontsteking wordt meestal veroorzaakt door schadelijke bacteriën die in het oor terechtkomen. Eén type infectie, “buitenoorontsteking” of “zwemmeroor” genoemd, kan het gevolg zijn van water dat vast komt te zitten in het oor na het nemen van een bad of gaan zwemmen. Het ingesloten water verhoogt de vochtigheid van de buis van Eustachius en stimuleert zo de groei van pathogene bacteriën in het gebied.

Oorinfecties volgen vaak in het kielzog van een ademhalingsziekte, zoals een verkoudheid of de griep, die vaak wordt veroorzaakt door bacteriën en het lichaam in een verzwakte toestand achterlaat. Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor oorinfecties. Hun buisjes van Eustachius zijn kleiner en in een meer horizontale positie gerangschikt, waardoor de kans groter is dat ze geblokkeerd raken.

Deze huismiddeltjes kunnen u helpen de pijn van een oorontsteking te beheersen

Thuis remedies zijn een betaalbare en eenvoudige manier om de pijn veroorzaakt door verschillende ziekten te beheersen. Naast het verminderen van de pijn veroorzaakt door een oorontsteking, kunnen deze natuurlijke behandelingen ook helpen het herstel van het lichaam te versnellen.

Er zijn drie natuurlijke remedies voor de pijnlijke symptomen van oorinfecties: een warm kompres, een warm oliemengsel gemaakt van de essentiële oliën van planten met medicinale kwaliteiten en kauwend op kauwgom en andere eetwaren.

Het maken van een warm kompres is eenvoudig. Dompel een washandje onder in warm water, haal het eruit en wring het water eruit. Plaats de verwarmde doek op het oor en houd het daar totdat het is afgekoeld. Herhaal het proces zo vaak als nodig.

De vochtige warmte van het doek dient twee doelen. Het verbetert de bloedsomloop in de betreffende buizen. Tegelijkertijd vermindert het de pijn en zwelling veroorzaakt door de oorontsteking. Het zal de ziekte niet genezen, maar het zal het draaglijker maken.

Een ander huismiddeltje dat je op je oor kunt aanbrengen is warme olie. De ingrediënten voor deze alternatieve behandeling zijn een eetlepel pure amandel-draagolie, twee druppels etherische olie van lavendel, twee druppels etherische olie van kamille en drie druppels etherische olie van de theeboom.

Meng deze oliën voor het verwarmen totdat ze warm worden maar niet pijnlijk heet. Breng twee keer per dag twee druppels van de warme oliemix aan de binnenkant van het aangetaste oor.

De etherische oliën bevatten bio-actieve verbindingen met antimicrobiële en ontstekingsremmende effecten. Ze helpen het aantal infectieuze bacteriën te verminderen en verminderen de pijnlijke zwelling van het geïnfecteerde oor.

Last but not least, kan het kauwen zelf helpen om de pijn te behandelen die door een oorontsteking wordt veroorzaakt. Door uw mond krachtig te openen en te sluiten, kunt u de ventilatie van de buis van Eustachius verbeteren. Dit neemt een deel van de druk weg van de gezwollen wanden van de buis, wat zou kunnen helpen de blokkeervloeistof af te tappen en het gehoor te verbeteren.

Een tip van Peter die ik ontving via eMail: 2 – 4 druppels zuurstofwater in het aangedane oor.  Lig met het aangedane oor naar boven zodat het zuurstofwater zijn werk kan doen. (noot: Waterstofperoxide, beter bekend als zuurstofwater (H2O2) heeft veel bevorderende eigenschappen. Lees er meer over op internet, er zijn tegenstrijdige berichten zoals hier op PubMed

Young Living essentiële olie