5 Goede redenen om voor het slapengaan een hapje yoghurt te eten.

Save as PDF 

Bron artikel NaturalNews: 5 Great reasons to snack on yogurt before bed
Door: Michelle Simmons

Op zoek naar een lekkere late-night snack die je niet schuldig zal doen voelen? Probeer yoghurt – het zal uw honger stillen zonder uw calorie-inname drastisch te verhogen. Bovendien is yoghurt voedzaam. Nog steeds niet overtuigd? Hier zijn nog vijf redenen waarom yoghurt een late snack voor het einde van de avond is:

Het helpt je te slapen: als je het ‘s nachts moeilijk vindt om te slapen, eet je yoghurt voordat je naar bed gaat. Yoghurt bevat tryptofaan, een aminozuur dat slaap-inducerende en ontspannende chemicaliën helpt produceren, bekend als serotonine en melatonine. Deze chemicaliën hebben een kalmerende werking op de hersenen waardoor je goed kunt slapen.

Het is goed voor mensen die lactose-intolerant zijn: warme melk wordt vaak aanbevolen voordat ze naar bed gaan, vooral voor degenen die moeite hebben om in slaap te vallen. Mensen met een lactose-intolerantie kunnen echter geen melk drinken, waardoor yoghurt een goed alternatief is. Net als melk is yoghurt ook een grote bron van calcium, waarvan bekend is dat het de botten sterk houdt. Dit betekent echter niet dat yoghurt helemaal geen lactose bevat. Het is gewoon yoghurt met melkzuurbacteriën die lactose omzet in melkzuur, wat de hoeveelheid lactose in yoghurt vermindert. De meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen yoghurt met mate tolereren.

Het helpt bij de spijsvertering: net als kefir is yoghurt een natuurlijk probiotisch voedsel omdat het goede levende bacteriën bevat. Probiotica zijn belangrijk bij het opbouwen en behouden van de darm gezondheid. Een gezonde darm hebben is ook belangrijk voor de algehele gezondheid en slechte gezondheid van de darm is in verband gebracht met veel gezondheidsproblemen, zoals immuniteit en problemen met de schildklier. Het eten van yoghurt voor het slapen vermindert ook gastro-intestinale problemen.

Het helpt je om je gewicht te beheersen: het eten van yoghurt voor het slapengaan – of zelfs de hele dag door – leidt niet tot gewichtstoename. Dit komt omdat het relatief weinig calorieën bevat.

Het helpt spieropbouw: Yoghurt is rijk aan eiwitten; het biedt 11 gram (g) eiwitten voor elke portie van 8 ounce. Eiwithulpmiddelen bij de ontwikkeling van spiermassa. Yoghurt voor het slapengaan kan ook helpen spierverlies tijdens de slaap te voorkomen, waardoor ze in goede conditie blijven.

Het beste type yoghurt kiezen

Yoghurt is inderdaad een gezond voedsel. Niet alle soorten yoghurt zijn echter hetzelfde. Hier zijn enkele tips bij het kopen van yoghurt:

Lees de ingrediëntenlijst: probeer yoghurt te kopen die weinig ingrediënten bevat. Vermijd alle yoghurt met een toegevoegde suikersoort op de ingrediëntenlijst. Als ze sucrose, high-fructose-glucosestroop of vruchtensap, allemaal verschillende namen van toegevoegde suikers, op de lijst hebben staan, koop ze dan niet. Het beste type is pure en ongezoete yoghurt.

Controleer het gehalte aan voedingsstoffen: behalve het suikergehalte, controleer ook de voedingsfeiten, zodat u kunt zien hoeveel calcium of eiwit een yoghurt heeft.

Zoek naar levende culturen: koop alleen yoghurt met levende culturen en vermijd bewerkte culturen. Yoghurts die thermisch zijn behandeld of gepasteuriseerd nadat de probiotica zijn toegevoegd, bevatten deze nuttige bacteriën niet omdat ze tijdens het proces werden gedood.

Griekse yoghurt wordt als gezonder beschouwd dan normale yoghurt. Dit komt omdat de eerste meer geconcentreerd is dan de laatste omdat het meer malen wordt belast, waardoor een deel van de wei en lactose wordt verwijderd. Het bevat ook meer eiwitten en heeft ongeveer de helft van de koolhydraten in vergelijking met gewone yoghurt. U kunt ook kiezen voor zuivel vrije yoghurt. Ze zijn plantaardig, bevatten veel minder vet en bevatten geen lactose.


Read more news stories and studies on the health benefits of eating yogurt by going to Yogurt.news.