ACTE XX – 20 weken van aanhoudende protesten, grotendeels verzwegen in de MSM


Vandaag 30-03-2019 ACTE XX
Live Stream uit Parijs, begonnen om iets na 12 uur

Verslag Gilets Jaunes acties in Frankrijk

10.00 uur | Verzamelen …. locatie nog onbekend

11.26 uur | nog geen livestream van RUPTLY maar ik heb deze gevonden, een stream die ik niet kon inbouwen (?)

11.39 uur | Nog een andere multi stream gevonden met Engels commentaar

11.49 uur | Vorige week is de cameraman van RUPTLY raak geschoten, zou dat de oorzaak zijn dat er geen live beelden zijn?

12.00 uur | Lokale prefecten in Avignon, Toulouse en Rouen zeiden dat marsen werden verboden vóór het 20e achtereenvolgende actieweekend om verdere gewelddadigheden en plunderingen te voorkomen. zo bericht Express.co

12.50 uur | Even geen tijd, open-huizen-dag dus net gemist dat de stream online is gekomen

13.30 uur | Het plaatje ziet er allemaal statisch uit, moeilijk in te schatten hoe groot de opkomst is. Zijn er velen afgehaakt vanwege de mogelijke hoge boetes en / of arrestatie mogelijkheid? Zijn er veel mensen gaan protesteren ieder in hun eigen plaats door geheel Frankrijk? In ieder geval hebben geen last van orde verstoorders en agressieve orde handhavers.

14.30 uur | Net weer even tijd om te kijken en de opkomst valt mij zeker niet tegen, … | On ne lâche rien ! | We laten niets los!

15.18 uur | en ja hoor, … alles vredig tot ‘oom’ agent de gemoederen weer komt verhitten, …

18.00 uur | het ziet er naar uit dat Parijs vandaag vredig afgesloten gaat worden, …

… de alternatieve stream

ACT 18: DE FILM – UIT HET HART VAN EEN POPULAIRE REVOLUTIE

Afgelopen zaterdag waren de Gilets Jaunes overal en nergens, op veel plaatsen waren kleine samenscholingen op andere weer wat grotere overal door de stad verspreid. En zo waren ook de orde troepen verdeeld op zoek naar ‘orde’ verstoorders. De Arc de Triumph was vandaag weer het toneel van de toeristen en de vele verveeld om zich heen kijkende politie troepen.

In de stad waren steeds weer ergens anders actie hot spots, zie de bovenstaande video voor een beeld hiervan in de bovenstaande video.

Ik neem je mee op deze totaal ongelooflijke dag, waar chaos vermengt met hoop, een buitengewoon geweld, in onderdompeling, om deze dag opnieuw te beleven die in de wereld geschiedenis zal blijven als een van de meest gewelddadige dagen van de Yellow Vest beweging.


Macron, de terroristische staat

Het beroep op het leger en de aankondiging dat de LBD onbeperkt zal worden gebruikt, zijn de nieuwe uitdrukking van een beleid van terreur dat de heersers gebruiken tegen de populaire geschillen. We moeten dingen benoemen voor wat ze zijn en weerstaan.

De regering heeft deze week een nieuwe stap gezet in de escalatie van staatsgeweld.Deze stap brengt ons in een nieuwe situatie. Door in naam van de wetshandhaving het leger aan te stellen – een primeur sinds 1948 – door de politie de vergunning te geven om te gebruiken zonder reserve beschermingskogelwerper ( LBD ), in ervan uitgaande dat deze bijeenkomsten rellen van relschoppers zijn   MM . Macron, Philippe en hun ministers proberen duidelijk degenen te terroriseren die komende zaterdag en de volgende willen demonstreren.

De onderdrukking van de Yellow Vest-beweging heeft in vier maanden tijd al een gigantisch niveau van staatsgeweld bereikt, met meer dan 200 zwaargewonden, 22 mensen strandden, vijf handen afgescheurd en één persoon gedood door een granaatschot. Dit record is de zwaarste in termen van repressie sinds mei 1968. En niet verwaarloosbare kritiek op het overmatig gebruik van geweld gelanceerd door het Europees Parlement, de Raad van Europa, de hoge VN-mensenrechten commissaris, oogartsen en chirurgen bang voor oorlogswonden  Staatsroristen gingen zelfs zover dat ze de verdediger van rechten beschuldigden – die de opschorting van het gebruik van de LBD aanraadde.

Een deel van verantwoordelijkheid in de rotzooi en vandalisme die op zaterdag 16 maart in Parijs plaatsvond. Als dit allemaal niet genoeg was, de licentie die aan de BAC (anti-misdaadbrigades) en andere DAR (quick action detachments) werd gegeven om zonder limiet te handelen, de afwezigheid van een sanctie tegen de systematische dissimulatie van het identificatienummer van de agenten, het gebruik van politiemannen in burger, de inzet van nieuwe middelen (drones, traangas gelanceerd van gepantserde voertuigen), bevestigen dat in hun paniek vóór de opstand, de heer Macron en zijn ondergeschikten.

De boodschap van de regering is duidelijk: elke demonstratie van de gele vesten zal als een rel worden beschouwd, en in het licht van de rel zijn alle middelen toegestaan: verminking of zelfs de dood, zoals vermeld door de premier vóór de Nationale Vergadering .

Geweld door de politie – en mogelijk het leger – op aandringen van de regering gaat gepaard met zware druk op de rechterlijke macht om deze ten dienste te stellen van willekeurige onderdrukking. Bovendien zal de anti-demonstratiewet, gelanceerd in een andere tijd van paniek van de regering in januari, het recht om te demonstreren verder uithollen door meer bevoegdheden te geven aan de prefecten en door mensen in te voeren die door de politie als waarschijnlijk gewelddadig. Deze wet is toegevoegd aan een lange lijst van beveiligingswetten – in principe uitgedacht ter bestrijding van terrorisme … civiel – en waarvan de bepalingen in de praktijk worden toegepast op sociale bewegingen.

Dit alles is niet het enige feit van Mr. Macron en zijn ondergeschikten, zelfs als ze een bijzondere verantwoordelijkheid dragen in de huidige situatie, en aannemen met meer cynisme of blindheid dan hun voorgangers – van Sarkozy tot Valls – het idee om de demonstranten te terroriseren. Het komt voort uit een evolutie die al twintig jaar aan de gang is – kunnen zijn oorsprong hebben in de Patriot Act aangenomen in de Verenigde Staten in 2001 – en waarlangs de heersende klassen zich hebben teruggetrokken van de democratische principes een oligarchisch systeem. En in het licht van steeds meer protesten en nog meer opstanden tegen deze evolutie en tegen de oneindige uitbreiding van de neoliberale principes en de ongelijkheid die daarmee gepaard ging, namen zij hun toevlucht tot middelen voor een steeds intensere repressieve brutaliteit. .

In het Franse geval wordt deze radicalisering van de heersende klassen begunstigd door twee factoren. Ten eerste zorgt de in 2002 tot stand gekomen synchronisatie van de presidentsverkiezingen en de parlementsverkiezingen ervoor dat het staatshoofd – aangezien de afgevaardigden zijn gekozen in de dynamiek van de presidentiële overwinning – een vergadering in zijn kofferbak krijgt, en dus een quasi straffeloosheid krijgt van vijf jaar. Een tweede factor die de wreedheid van de staatsmacht in Frankrijk vergemakkelijkt, is de beheersing van het grootste deel van het mediasysteem door de dominante, zodat de mening is georiënteerd door de keuze van behandelde onderwerpen en de opmerkingen van de waakhonden – de apathie , om de concepten van    order   » En «   veiligheid   

Het is belangrijk om het politieke systeem te kwalificeren waarin we zijn, en dat is niet langer een democratie, ondanks wat de dagelijkse waakhonden doen.    Er glijdt iets weg    , Observeert Daniel Schneidermann ,    dat de media moeite hebben om te benoemen   » . Het is inderdaad een oligarchie , maar het geweld dat het uitoefent om zijn overheersing te behouden, drukt een bepaalde kwaliteit uit die de term    autoritaire drift  Is niet genoeg om in aanmerking te komen. Autoritair regime, geen twijfel mogelijk. Maar wat er nu wordt gespeeld, is nog gevaarlijker. Het woord terroristische staat kwam naar mij toe. Het is een kwestie van het terroriseren van de sociale opstand die al vier maanden stijgt. In een radio-uitzending in maart 2018 zei de filosoof Geoffroy de Lagasnerie dat  Macron probeert een regering van terreur in te stellen  : Door verzwakking van de apparaten van bescherming van de mensen (wat doet het neoliberale beleid), legde de heer De Lagasnerie uit, maakt Emmanuel Macron de arbeiders onderworpen aan de bazen, door schrik van het ontslag, de werklozen onderworpen aan de controleurs, de migranten aan de politie etc. Een soortgelijke opmerking werd gemaakt door advocaat Judith Krivine :    Opvolgende regeringen beroven werknemers van hun rechten en maken de toegang tot de rechter moeilijker, waardoor het beroep steeds ontmoedigender wordt.   

Het aanstootgevende en zelfs dodelijke geweld van de strijdkrachten van de staat is dus het duidelijkste onderdeel van een algemeen beleid van angst in alle sociale verhoudingen ten behoeve van de machtigen. De terroristische staat van de heer Macron en de klasse waarvan hij het instrument is, kondigen niet alleen aan dat hij klaar is om de gele vesten te doden. Hij weigert hun elke concessie en is van plan door te gaan zonder zijn beleid in te dammen dat ons leidt naar klimaat en sociale chaos.

Maar wanneer iemand regeert met angst, heeft men geen autoriteit meer, men trekt niet langer enige adhesie aan. Alleen de macht blijft over, in de koude wreedheid van de machtsverhoudingen. De criminele stompzinnigheid van de bezitters wier macronie vandaag de uitdrukking is, mag niet de angst opwekken waarmee ze ons willen verlammen, maar het eenvoudige en bittere gevoel dat er vandaag geen andere houding waardig is dan weerstand.

President Emmanuel Macron, de nieuwe dictator