#StemZeWeg – “Jan waar ben je ?”. (Briefje aan Jan)


Vorige week vroeg Jan (TPO) zich in zijn dagelijkse post af of de actie #StemZeWeg wel succesvol genoeg was geweest? Nou ik ben er dik tevreden over en dat mag Jan ook zijn, maar, … wel doorpakken en deze Provinciale Statenverkiezingen zien als de eerste opstap naar een beter Europa en een betere wereld.

Doorpakken want het is zo weer 23 Mei als er weer een belangrijke verkiezing voor de deur staat en het dictatoriale beleid van de afgelopen decennia schreeuwt om een terechtstelling waar veel geweld aan te pas gaat komen. De vredige stemmen met rode potloden en te verwachten opstand van links die moord en brand gaan schreeuwen naar de overwinnaars met allerlei kant nog wal rakende argumenten. Zoiets is nu wel duidelijk als we de terreur tegen FvD in woord en geschrift zien na hun – eerste – grote winst.

Hun eerste grote winst, de VVD zit nu namelijk in een spagaat, regeren met links en hun trouwe achterban nog meer in vertwijfeling brengen of water bij de wijn doen over rechts. Klappen gaan ze van beide zijde krijgen en koffiedrinken kan op den duur ook zeer bitter worden.

Carolientje, Carolientje, Carolientje zoekt nu een man.
Carolientje, Carolientje, zo een die regeren kan !!

Thierry Baudet maakt zich niet zo’n grote zorgen, twee jaar zijn immers zo voorbij en er is genoeg werk te verrichten, als het moet zelfs  aan de zijlijn. Maar zo lang gaat het Rutte III schip hoogst waarschijnlijk niet meer te water. Of wordt het een ‘vlucht’ voorwaarts naar het lonkende Europa, voor Mark maakt het niet uit want zijn beloftes zijn al zo vaak verbroken. Al gaat dat opgemaakte EU bedje ook niet zo ‘Sweet’ (Caroline) zijn. Hij gaat daar vele niet zo linkse ‘vrienden’ ontmoeten die wel opdringerig moeten zijn vanwege hun achterban die roepen om verandering.

Ik zou maar vast wat slaaptabletten op voorraad nemen Mark om de geest op andere tijden van de dag scherp te houden zodat je niet weer een vrouw te hulp hoeft te roepen, niet erg Rutte ‘achtig’.

Deze week toch weer gelijk mijn gele vestje aangetrokken toen ik gewoon weer boodschappen ging doen, mijn gele hesje getooid met de hashtag #StemZeWeg En nog steeds waren er mensen die heimelijk een blik wierpen op #StemZeWeg, waarschijnlijk nog geen benul van de aanstaande EU verkiezingen.

De eerste slag is geleverd, de eerste buit is binnen, dit geeft vertrouwen in de toekomst. Zeker als je daarbij optelt de reuring die in de VS aan het ontstaan is in het na Mueller Russische Samenzwering tijdperk. Waar de media in de ontkennende fase zit of reeds excuses aanbieden voor hun levensbedreigende NEP NIEUWS tijdperk. Levensbedreigend voor het eigen voortbestaan, ook daar komt de afrekening. Niet erg goed getimed als alle zeilen bijgezet dienen te worden tegen het gevaar van rechts komende maanden.

Die oude bekende hit lijn van Arie Ribbers; “Bij Hoevelaken links af”, zal weinig volgelingen meer motiveren behalve in een polonaise mits zich de biertap aan die linkerzijde bevind.

Ik denk dat het met ‘Briefje van Jan’ wel goed zit na het lezen van zijn ‘post’ over ‘Franz Timmermans’. Gek he, maar weer denk ik aan een carnavalshit; “Ons Frans is vrijgezel, hij probeert het keer op keer, maar steeds mislukt het weer”.

Zo zie je maar weer dat het carnaval best een educatieve bezigheid is, het is maar net waar je inspiratie vandaan haalt. 

De Media bieden nu: Excuses aan president Trump