Polarisatie: de vrijheid van meningsuiting houdt precies op daar waar je oproept tot geweld !!


Belangrijk Nieuws
radio. podcast

Deze afgelopen week was een week als geen ander, in de voorbeschouwing van de opname van dotcom.radio waren we, Ron, Mike en ondergetekende Henk als 20 minuten in gesprek voor we eindelijk de record button inschakelden.

Het laatste stukje van het programma heb ik nog eens in tekst uitgewerkt. Dit alles vanwege het maatschappelijke belang hiervan.

Mike Donkers: dotcom.radio | Factsforum

“Ik vindt het toch wel even belangrijk om te belichten wat er in Nederland gaande is op dit moment, want wij lopen achter op Amerika. Wij krijgen nu die polarisatie die je onder Trump de afgelopen twee jaar hebt gezien. Dus, dat de links gekkies dus helemaal door flippen, ik heb op mijn werk collega’s die tegen mij zeggen; “Oh die verkiezingsuitslag, wat erg he”, en het zijn hoog opgeleide mensen. Ze schermen met artikelen van de Volkskrant, van het AD, van het NRC, want dat zijn natuurlijk wel de kranten voor de hoog opgeleiden.

En de Volkskrant die er zich niet voor schaamt door een spotprent te plaatsten op de verkiezingsdag van Thierry Baudet boven op een doodskist, …. Dat kan toch niet !! Was het het AD of de NRC die een spotprent heeft uitgebracht met Thierry Baudet in militair Nazi uniform, je kijk dat doet natuurlijk heel erg denken aan de tijd, vooral de begintijd dat Trump aan de gang ging als President, der Spiegel en andere zogenaamde gerenommeerde tijdschriften ook voor hoog opgeleide mensen met afbeeldingen van Trump met witte KKK puntmuts, Trump met een schietschijf op zijn hoofd.

Er is momenteel discussie binnen rechts, ik noem het altijd progressief rechts dat zijn sites als The Post Online [TPO], Geen Stijl, die ik overigens ook met veel plezier dagelijks bezoek, daar heb ik zeker ook wel kritiek op, en hier ook weer die hoogleraar, een hoogopgeleid iemand van de Universiteit van Utrecht, die dan inderdaad had geTweet; “Volkert waar ben je?” Dat die een dergelijke misstap kan maken, we leven toch in een vrij land, we kunnen toch niet op alle slakken zout leggen. Dat moeten we dus wel !!


We hoeven niet iedereen de mond te snoeren, maar de vrijheid van meningsuiting houdt precies op daar waar je oproept tot geweld !!


Dat is namelijk EXACT wat je keihard moet aanpakken”.

Ron Fonteine; “Het grappige is dat juist die partijen uitroepen; ‘We moeten verbinden’, het is meer ontbinden volgens mij”

Mike; “Inderdaad, daar zijn ze al mee bezig, ze zijn al aan het ‘decomposen’ dit is gewoon een rottend lijk dat aan het ontbinden is, maar inderdaad de verbinding vindt alleen maar plaats bij mensen die er precies het zelfde over denken en iedereen die daarbuiten valt, die wordt verketterd.

En wat we nu dus krijgen, en in Amerika is dat natuurlijk al een paar jaar gaande, elk normaal fatsoenlijk debat is binnen twee dagen gewoon kapot gemaakt. Met deze mensen valt letterlijk niet te praten.

Henk; “ Onder mijn betoog deze week in het artikel; “Klacht presentator locale omroep tegen politieke uiting verkiezingsdag 20 Maart’’, In de VS heeft zeer recent President Trump een Executive Order uitgevaardigd dat het hoger onderwijs voortaan neutraal les dient te geven aan zowel links als rechts anders verliezen zij het recht op financieel bijdragen van de staat (31 miljard). Het is al lang geen geheim meer dat de media in de VS ook kunnen gaan rekenen op een Presidentiële afrekening op kort termijn”.

Mike; “Ja dat is natuurlijk een goede zaak, zoiets zou in Nederland dus ook moeten gebeuren.

Henk; “Dan kunnen ze gelijk bij de kranten ook gaan nadenken, ‘waarop zouden ze ons kunnen pakken?’

Mike; “Ik denk dat er in Amerika wel meer van deze Executive Orders gaan komen van Trump. Dat we een wet of veroordeling krijgen dat de pers letterlijk weer het vrije woord moet gaan verkondigen. Dat alle meningen mogelijk moeten zijn, … absoluut, maar dat de diversiteit aan meningen dus weer verkondigt wordt in de vrije pers”.

Eerder in het programma hadden Ron het er nog over dat we regelmatig vanuit de linkse hoek horen dat rechts de democratie verstoren, waarop Mike reageerde; “Ja hun versie van de democratie”.

Tenslotte nog een opmerking van mij; “Regelmatig wordt Thierry Baudet gevraagd over, en beschuldigt van een bepaalt politiek standpunt. Maar wat maakt dat nu uit wat Thierry ergens iets van vindt of denkt als het zijn doel is om bindende referenda te gaan invoeren. Dan hebben ‘wij’ immers altijd met zijn allen het doorslaggevende standpunt. De enige echte democratie, al het andere is nep”. Ga naar de podcast van 24-03

medeplichtig
27-03-2019
lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website