De Media bieden nu: Excuses aan president Trump


Op deze pagina een kleine samenvatting van recente berichten in de kranten in de VS na aanleiding van het uitgekomen rapport van Robert Mueller.

Bron artikel The Hill: Apologies to President Trump

Met de conclusies van de speciale raadsman Robert Mueller’s sonde die nu in belangrijke mate bekend is, lijkt het erop dat de verontschuldigingen op zijn plaats horen.

Gezien het recente verleden zullen verontschuldigingen echter waarschijnlijk niet afkomstig zijn van de verantwoordelijke partijen.

In deze context is het niet van belang of iemand een aanhanger of een criticus van president Trump is.

Wat zijn vermeende tekortkomingen ook mochten zijn, de ongebreidelde beschuldigingen en speculaties die het presidentschap van Trump omhulden, nog voor het begon, zijn uiteindelijk ongegrond gebleken. Zoals Trump het altijd al zei.

Maar telkens als Trump dat zei, bombardeerden sommigen van ons in de media hem. We behandelden alle woorden die hij in zijn eigen verdediging sprak alsof ze automatisch ongelovig zouden zijn omdat hij ze had uitgesproken. Sommigen verklaarden zelfs dat zijn woorden leugens waren, hoewel ze geen bewijs hadden om hun beweringen te onderbouwen.

Wij in de media lieten onbewezen aanklachten en valse beschuldigingen het nieuwslandschap domineren gedurende meer dan twee jaar, op een manier die wild onevenwichtig en onevenredig was aan het bewijsmateriaal.

We hebben slecht werk verricht door het opsporen van lekken van valse informatie. We hebben redelijkerwijs de motieven van anonieme bronnen en degenen die beweren geheime, speciale bewijzen van Trump’s ‘verraad’ te hebben, niet gewogen.

Als zodanig hebben we een enorme hoeveelheid valse informatie gerapporteerd, altijd ten nadele van Trump.

En toen we onze fouten corrigeerden, verdubbelden we vaak meer dan dat we ons verontschuldigden. Op dat kleine punt hebben we technisch misschien verkeerd gedaan, zouden we erkennen. Maar in één adem zouden we erop aandringen dat Trump zo duidelijk schuldig was aan het marionet van de Russische president Vladimir Poetin dat de technische details er nauwelijks toe deden.

Dus een ronde van verontschuldigingen lijkt in orde.

Excuses aan Trump namens degenen in de Amerikaanse inlichtingengemeenschap, waaronder het ministerie van Justitie en de FBI, die het bewapenen van gevoelige, intrusieve intelligentietools tegen onschuldige burgers zoals Carter Page, een adviseur van de presidentiële campagne van Trump, mogelijk maakte.

Excuses ook aan Page zichzelf, aan Jerome Corsi, Donald Trump Jr., en andere burgers wiens rechten werden geschonden of die onterecht werden meegesleept in het toezicht of de verhitte achtervolging van beschuldigingen gebaseerd op weinig meer dan valse, onbewezen oppositie-onderzoek betaald door Democraten en de Hillary Clinton-campagne.

Excuses voor de stress op hun werk en hun families, de schade aan hun reputatie, het geld dat ze moesten uitgeven om juridische vertegenwoordiging in te schakelen en zichzelf te verdedigen tegen beschuldigingen voor misdaden die ze niet hadden begaan.

Excuses namens diegenen in de inlichtingengemeenschap die ware informatie uit hun verband rukten en lekte om Trump er schuldig uit te laten zien, en die soms valse informatie lekte om te proberen hem in verband te brengen of in te kaderen.

Excuses van degenen in de hiërarchie bij de FBI en het ministerie van Justitie die verondersteld werden ervoor te zorgen dat alle informatie die aan de Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC) werd voorgelegd, werd geverifieerd maar niet werd gedaan.

Excuses van de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) rechters die geacht worden te dienen als een van de weinige checks and balances om te voorkomen dat de FBI onschuldige Amerikanen afluistert. Of het nu was vanwege blind vertrouwen in de FBI of uit onwetendheid of zelfs misdrijf, ze faalden bij deze belangrijke taak.

Excuses aan het Amerikaanse volk dat niet de volledige aandacht van hun regering kreeg terwijl politieke punten werden gescoord; die niet werden verteld over een aantal belangrijke wereldgebeurtenissen omdat ze uit het nieuws waren verdrongen door de aanhoudende aandrang dat Trump voor Rusland werkte.

Excuses in zijn totaliteit.

lees verder bij de bron