Nigel Farage gelofte om Brexit-partij te leiden bij Europese verkiezingen


Dit is waarschijnlijk het laatste dat Jean Claude-Juncker en de niet-verkozen, onverklaarbare EU-bureaucraten in Brussel wilden horen.

Vooral nadat ze het Verenigd Koninkrijk genadig hebben toegestaan nog eens twee weken om Theresa May’s uiterst onpopulaire intrekking deal nog een keer te geven (of een ander, zachtere te vinden) weg vooruit).

Bron artikel ZeroHedge: Nigel Farage Vows To Lead Brexit Party In European Elections
Door: Tyler Durden

Dagen nadat de leider van de nieuwe Brexit-partij van Farage ontslag nam over beschuldigingen van islamofobie, vertelde de voormalige leider van de UKIP en de Brexit-architect Nigel Farage de BBC dat hij de “virtuele” partij zou leiden naar de Europese verkiezingen, mocht het VK besluiten om deel te nemen. De Europeanen stonden terughoudend tegenover het verzoek van May tot verlenging van artikel 50 tot eind juni omdat dit juridische complicaties zou veroorzaken met betrekking tot de stemming in mei voor het Europees Parlement – een stemming waaraan het VK niet van plan is deel te nemen, aldus May.

Maar als het VK eind mei nog deel uitmaakt van het blok, kan het gedwongen worden om deel te nemen. Als dat gebeurt, zegt Farage – die momenteel dient als lid van het departement voor Zuidoost-Engeland – dat hij en het feest klaar zullen zijn. Farage, die zichzelf de leider van de Brexit-partij noemde, vertelde zijn interviewer dat de partij de financiële steun en steun heeft om een ​​echte uitdaging te vormen.

“Als dit verraad voortduurt en ik voel dat het zal gebeuren, en we eindigen met een verlenging na 23 mei, dan zal ik de Brexit-partij naar de verkiezingen leiden.”

Gevraagd naar zijn steun, beweerde Farage dat de partij “genoeg” geld had om te beginnen, en maakte grapjes dat zijn donateurs “allemaal in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd” waren en dat hun steun “allemaal legaal” zou zijn, een verwijzing naar aantijgingen van Russische steun. Farage hield vol dat miljoenen Britten de verlenging van de Brexit-deadline, die donderdagnacht de voorlopige zegen van Brussel ontving, beschouwden als een verraad.

“Maak je geen zorgen, ze zijn allemaal geregistreerd in het VK. Het komt allemaal goed, het zal allemaal legaal zijn. Je zult je misschien verbazen dat er mensen van over heel het politieke spectrum zijn die kijken naar wat er gisteravond gebeurde als een verraad en een breuk. van vertrouwen … ik ga de politieke klasse er niet overheen laten lopen. “

In een niet-verwante noot benadrukte Farage nog een andere verdorven daad van de ‘remoaners’ door een verhaal over een herdenkingsdoekje geborduurd met de gezichten van dode Brexiteers te tweeten.

Wat een “Harde Brexit” zou kunnen betekenen voor de UK.

… een stukje geschiedenis uit 2005