Gilets Jaunes, de verboden burger beweging – AXTE XIX


Gilets Jaunes ACTE XIX 19

10.00 uur | Verzamelen voor de demonstraties. Vandaag heb ik geen tijd tot later in de middag om live verslag te doen. Hier vindt je het RUPTLY video kanaal voor de live stream

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Met de 18 de dag van de demonstraties gaan we een nieuwe weg inslaan, .. of niet? Vorige week zaken we een kleine tegen demonstratie van burgers die de onrust beu zijn. Die kunnen we dus gewoon negeren, het zijn de mensen die het goed hebben onder het bewind van Macron en geen enkele empathie voor medeburgers die het water aan de lippen staan.

Geweld

Hoe is het mogelijk met zo’n grote politiemacht in Parijs dat de mensen de orde niet kunnen bewaken en de groepen die gekleed zijn in zwart 80 winkels kunnen vernielen? Ik heb de beelden allemaal gezien en de verniel zuchtige kunnen ruimschoots hun gang gaan onder toeziend oog van de politie. En onthoud dat de Gilets Jaunes deze gewelddadige acties veroordelen.


In de entourage van de premier werd erop gewezen dat het besluit om te matiging van LBD te gebruiken niet door het ministerie van Binnenlandse Zaken werd uitgevoerd.

In het kielzog kondigt de premier de komst aan van een nieuwe politiechef in Parijs. Didier Lallement, momenteel prefect van New Aquitaine, vervangt Michel Delpuech, 66, ontslagen.

Verboden demonstraties, boete van 135 euro

De demonstraties van gele vesten worden ook verboden in verschillende districten van Frankrijk, inclusief de Champs-Elysees, als “ultraelementen” aanwezig zijn, kondigde het hoofd van de regering in een verklaring aan de pers, Matignon, maandag 18 maart.

“We zullen demonstraties die gele vesten claimen in buurten die het zwaarst getroffen zijn, verbieden zodra we weten dat er ‘ultra’ elementen aanwezig zijn. Ik denk natuurlijk de Champs Elysees in Parijs, de plaats Pey-Berland Bordeaux, de Place du Capitole in Toulouse.

Ten slotte vroeg de premier de minister van Justitie, Nicole Belloubet, “om het bedrag van de overtreding zeer duidelijk te verhogen in geval van deelname aan een verboden evenement”. Momenteel lopen mensen die naar een verboden rally gaan – een overtreding is geen misdaad – een boete van maximaal 38 euro op. Dit bedrag zou volgens Matignon oplopen tot 135 euro. De organisatoren zijn zelf aansprakelijk voor een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 7.500 euro.

Volgens Édouard Philippe: “het is geen toeval dat de relschoppers zich opnieuw mobiliseren terwijl het debat (het grote debat georganiseerd door de uitvoerende macht sinds januari, noot van de redactie) een succes is. Wat deze mensen willen, is geen dialoog. Hun enige claim is geweld en vreedzame demonstranten moeten afstand nemen van deze schurken. “

Édouard Philippe zei dat hij instructies gaf zodat alle oproepen tot geweld door ‘persoonlijkheden’ van de beweging systematisch door het ministerie van Binnenlandse Zaken worden berecht.Bron AFP

Yellow vest crisis: Macron urged to call STATE OF EMERGENCY –  ‘End this chaos!’ Bron de Daily Express Dinsdag

Politiechef Parijs vervangen omdat hij minder demonstranten kapot wilde schieten. Bron Fenixx.org

Vrijdag Daily Express: Yellow vest chaos: Soldiers will OPEN FIRE on protestors – shock warning | Geel vest chaos: Soldaten zullen vuur op demonstranten OPENEN – schok waarschuwing — “ANTI-TERROR-soldaten kunnen tijdens toekomstige rellen het vuur openen op gele vest activisten als er een risico bestaat dat iemand wordt gedood, waarschuwde de militaire gouverneur van Parijs, terwijl Frankrijk zich dit weekend schrap zet voor een nieuwe ronde van protestgeweld. — Noot: In de 18 demonstraties zijn 11 doden gevallen, allen onder de betogers. Geen van de betogers heeft ook maar een enkele agent ernstig verwond.

Macron drijft zichzelf in de hoek. Als ook maar een enkel iemand neergeschoten wordt gaat de gehele wereld hem veroordelen en de Fransen weten dit. Let wel, de in zwart geklede oproerkraaiers zijn Antifa en geen Gilest Jaunes, zie voorbeelden hieronder, …

19-03-2019 Voorspelling Macron gaat zijn “Waterloo’ vinden
Zie hoe de Gilets Jaunes Antifa (de verniel zuchtige) afkeuren
…en zelfs met hen op de vuist gaan
Gilets Jaunes contre Antifa
Go, go, go Antifa
en de politie, … die laten het allemaal gebeuren, …