De meest gevaarlijke vulkaan in Noord Amerika barste maandag uit en schoot as een mijl hoog.

Save as PDF 

Bron artikel the Activist Post: The Most Dangerous Volcano In North America Just Erupted And Shot Ash Nearly A Mile Into The Sky
Door: Michael Snyder

Veel van ons hebben Mt. Popocatepetl voor een zeer lange tijd in de gaten gehouden. Zou het kunnen dat we nu op de rand van de meest destructieve vulkaanuitbarsting in de moderne geschiedenis van Noord-Amerika staan?

Op maandagavond om precies 21.38 uur, een enorme explosie op Mt. Popocatepetl stuurde een kolom vulkanische as bijna een mijl de lucht in. De autoriteiten hebben een “code geel waarschuwing” afgegeven en zij bevelen iedereen aan om op minstens 12 kilometer afstand van de krater te blijven. Ze benadrukken dat de dreiging niet is verstreken en zoals je hieronder zult zien, is er een evacuatieplan opgesteld voor het geval een nog grotere uitbarsting volgt. En als een veel grotere uitbarsting volgt, zou de verwoesting in de hitlijsten kunnen komen. Mexico-Stad ligt op slechts 69 kilometer afstand van Mt. Popocatepetl, en ongeveer 25 miljoen mensen leven binnen een straal van 60 mijl van de krater.

De explosie op maandagavond was zeker een wake-up call. Volgens berichten in de media was het “luid genoeg om deuren en ramen van huizen in de stad Puebla te laten schudden” …

De Mexicaanse popocatepetl vulkaan barstte laat op maandag uit, slingerde gloeiende rotsen ongeveer 1,5 mijl langs de hellingen en stuurde as naar de nachtelijke hemel nabij de hoofdstad van de natie.

De explosie, een van de grootste uitbarstingen van de vulkaan in jaren, werd gehoord van nabijgelegen gemeenschappen en was luid genoeg om deuren en ramen van huizen in de stad Puebla te laten schudden, volgens de lokale media.

Mt. Popocatepetl is de afgelopen maanden steeds actiever geworden en de autoriteiten zijn bezorgd dat al deze activiteiten mogelijk leiden tot iets heel groots.

Er wordt zelfs gerapporteerd dat ze zich “momenteel voorbereiden op de worstcasescenario’s” … lees verder bij de bron


Zoekende op “Co2 uitstoot vulkaan uitbarsting” kom ik vele artikelen tegen die het Co2 uitstoot gehalte bagatelliseren. Het aantal artikel wat diezelfde strekking heeft vindt ik zeer verdacht. Een uitnodiging tot verder onderzoek, voorbij de horizon van de Google top 10 zoekresultaten.

Een zoekstring: “Scientific research Co2 emissions from volcanic eruption” die het resultaat oplevert: “Do volcanoes emit more CO2 than humans?” neem ik nog niet eens serieus, de uitkomst ligt er duimendik bovenop.

Heel even verder kijken dan de lange neus en nog in de top 10: Volcano in Iceland Is One of the Largest Sources of Volcanic CO2

IJsland: Het team ontdekte de CO2-uitstoot van Katla door analyse van de metingen van gasemissies in oktober 2016 en oktober 2017. De resultaten geven aan dat Katla 12-24 kiloton CO2 per dag uitstoot, wat meer dan het dubbele is van eerdere schattingen van de uitstoot van CO2 uit alle vulkanische en geothermische bronnen in IJsland samen (2,7 – 5,8 kiloton per dag).

Deze bevindingen suggereren dat subglaciale vulkanen – waarvan de emissies in historisch opzicht niet in detail zijn beschouwd – een belangrijke oorzaak kunnen zijn van koolstofdioxide. Daarom zijn hun bijdragen aan het wereldwijde vulkanische CO2-budget mogelijk onderschat. Toekomstige werkzaamheden zullen bepalen of Katla representatief is voor andere met ijs bedekte vulkanen

Discovery of massive volcanic CO2 emissions puts damper on global warming theory

De ontdekking van enorme vulkanische CO2-emissies zet de theorie van het broeikaseffect onder druk. Recent onderzoek suggereert dat het volume van vulkanisch CO2 dat in de atmosfeer wordt uitgestoten veel groter is dan eerder werd aangenomen, een uitdaging voor de door de mens gemaakte opwarming. De aarde is de thuisbasis van 1.500 landvulkanen en 900.000 zeebodem vulkanen / hydrothermale ventilatieopeningen. Niet-uitbarstende vulkanen kunnen enorme hoeveelheden CO2 uitstoten in de atmosfeer van de aarde.

In alweer een ander artikel vond ik: Er zijn echter tijden geweest tijdens de geschiedenis van de aarde dat intens vulkanisme de hoeveelheid koolstofdioxide in de atmosfeer aanzienlijk heeft verhoogd en een broeikaseffect heeft veroorzaakt.

Het probleem met deze zoekwoorden is dat ik een groot deel van de wetenschappers niet kan vertrouwen. Door wie worden hun onderzoeken en met welk doel gefinancierd. Er vindt mega corruptie plaats op dit gebied. Ik weet dat met het bestuderen van de aardlagen de Co2 gehaltes en plotselinge stijgingen hiervan de geschiedenis prachtig in kaart kunnen brengen. Dus verder zoeken met; “Scientific research Co2 emissions through history”.

Als je dan dit tegenkomt herken je de leugen al van grote afstand: CO2 Emissions Reached an All-Time High in 2018 – Scientific … Het is immers ook bij Jan-met-de-pet bekent dat de uitstoot in de geschiedenis vele malen hoger is geweest. Laten we dan maar de wetenschappers links liggen en zoeken op: “Highest Co2 emissions through history”. ook daar allemaal promotie studies voor global warming. Verder zoeken met: “Highest Co2 measured through history”. Bingo !

The Last Time CO2 Was This High, Humans Didn’t Exist

Voor een onderzoek uit 2009, gepubliceerd in het tijdschrift Science, analyseerden wetenschappers shells in diepe zeesedimenten om de vroegere CO2-niveaus te schatten en constateerden dat de CO2-niveaus niet zo hoog waren als nu, in ieder geval de afgelopen 10 tot 15 miljoen jaar, het tijdperk van het Mioceen.

“Dit was een tijd waarin de temperatuur op aarde aanzienlijk warmer was dan vandaag, en er was overal heel weinig ijs op de planeet. En zo was het zeeniveau aanzienlijk hoger – ongeveer 100 voet hoger – dan het vandaag is “, zei klimaatonderzoekster van de Pennsylvania State University, Michael Mann, in een e-mailgesprek. “Het is om deze reden dat sommige klimaatwetenschappers, zoals James Hansen, hebben beweerd dat zelfs de huidige CO2-niveaus te hoog zijn. Er is de mogelijkheid dat we de drempel van echt gevaarlijke menselijke invloed op ons klimaat en onze planeet al hebben overschreden. “

Dat betekent dat in de hele geschiedenis van de menselijke beschaving de CO2-niveaus nog nooit zo hoog zijn geweest.

Ik heb die laatste bewering vele malen opnieuw gelezen, de Co2 waarden waren niet zo hoog als nu en er was geen ijs en hoger water. Verklaard dit nu niet juist dat Co2 geen invloed kan hebben op de temperatuur ? Of ben ik nu eenoog in het land der blinden.?