Macron wil demonstraties op de Champs-Elysees verbieden en zet nu het leger in.


Gilets Jaunes ACTE XIX 19

21-03-2019: Inzet militairen – In een poging om de ontluisterende veiligheidssituatie, waarbij de laatste tijd banken en woongebouwen in brand zijn gestoken, en luxe winkels en restaurants zijn vernield en vernietigd, hebben de Franse autoriteiten de inzet aangekondigd van antiterrorisme-strijdkrachten bij de bescherming en beveiliging van openbare gebouwen. Dit heeft de Mind Unleased gemeld, met daarbij ook de opmerking: “Dit zijn geen demonstranten maar relschoppers en het onderscheid is heel anders. Demonstraties worden beschermd door de wet; relschoppers zijn dat niet”.

Bron artikel L’express: Gilets jaunes : Macron veut interdire les manifestations sur les Champs-Elysées

Edouard Philippe is afgelopen maandagochtend op het Elysee ontvangen om voorstellen aan de president te doen. Volgens Le Parisien heeft Emmanuel Macron besloten om demonstraties te verbieden op de Champs-Elysées en in andere delen van Parijs.

“Nu is het voorbij, ik sta erop dat dit soort scène niet opnieuw kunnen gebeuren, vooral op deze weg”, zou het staatshoofd zijn teams hebben gelanceerd in het weekend, na de scènes van plundering en vuur op de Champs-Elysées.

Oppositie vraagt om verantwoording

De oppositie heeft geen kritiek geuit op de uitvoerende macht sinds deze bijzonder gewelddadige daad, het recht om een vertraagde toepassing van de fraudebestrijding wet te betreuren vanwege de verwijzing naar de constitutionele raad, en de linkse vrees voor een louter veiligheidsantwoord dat zou zijn, volgens haar, ongeschikt. Zelfs sommige gele vesten die zich verzetten tegen geweld hebben “de verantwoording geëist” van de uitvoerende macht.

Noot: Gezien de plannen van de Gilets Jaunes om in kleine groepjes door het gehele land te gaan staken op economisch belangrijke punten kan dit een motivatie zijn om daar komende week mee te starten. Groepen die gewoon in burger pas op het laatste moment hun hesjes aantrekken en een punt blokkeren overal in het land. In een van de video’s heb ik vorige week ook vele tekenen gezien dat de meeste Franse Gele Hesjes ook het geweld veroordeelden en die personen ook daarop aanspraken. Ik kon helaas de video niet meer terugvinden.

.. het aanbod van Macron, te weinig, te laat en het vertrouwen is totaal weg
Advies van de Nederlandse politie academie …
Chapeau, maar daar schieten ze NIETS mee op in hun portemonnee !!