Essentiële oliën die een plaats verdienen in uw EHBO-kit


Bron artikel NaturalNews: Essential oils that deserve a place in your First Aid kit
Door: Mary Miller

Essentiële oliën zijn misschien niet het eerste dat in je opkomt als je denkt aan eerste hulp, maar deze vluchtige oliën kunnen vaker van pas komen dan je denkt. Ze zijn er niet alleen om goed te ruiken. Deze geconcentreerde plantenextracten hebben een lange geschiedenis in gebruik voor hun medicinale en therapeutische eigenschappen, en ze kunnen voor een groot aantal doeleinden worden gebruikt. Hier zijn enkele essentiële oliën die uitstekende toevoegingen aan uw EHBO-kit zouden kunnen zijn.

Lavendel voor wonden en zonnebrand

Lavendel is een essentiële etherische olie die het natuurlijke genezingsproces van je lichaam kan bevorderen. Zijn kalmerende eigenschappen kunnen lichte wonden, zonnebrand en andere huidproblemen verlichten. Zoals met alle etherische oliën, moet u zeer voorzichtig zijn bij het topisch aanbrengen van essentiële lavendelolie. Essentiële oliën zijn zeer vluchtig, dus als u hun gezondheidsvoordelen volledig wilt ervaren, moet u de oliën eerst verdunnen in een neutrale dragerolie. Dit verbetert ook de opname van de huid. Een andere essentiële olie die u kunt gebruiken om kleine snijwonden en schaafwonden te behandelen, is theeboomolie.

Pepermunt voor misselijkheid

Als u last heeft van misselijkheid of andere spijsverteringsproblemen, is pepermuntolie de essentiële olie voor u. Het kan worden gebruikt om een ​​goede spijsvertering te bevorderen en onmiddellijke verlichting te brengen van gastro-intestinale problemen. Het enige wat je hoeft te doen is een enkele druppel essentiële pepermuntolie toevoegen aan een glas warm water of een kopje kalmerende thee. Drink dit mengsel om de symptomen van misselijkheid te verlichten. Oregano-olie is ook erg krachtig en kan ook helpen om ontstekingen en gastro-intestinale problemen te verlichten.

 (Related: How to use essential oils to increase your odds of survival in almost any situation.)

Kruidnagel of kamille voor een goede nachtrust

Essentiële olie van kruidnagel bezit slaapopwekkende eigenschappen waardoor het als een natuurlijk kalmerend middel kan dienen. Etherische oliën van kamille en lavendel kunnen ook als effectieve slaapmiddelen worden gebruikt. Je kunt een druppel kamilleolie toevoegen aan een warme kop thee om je zenuwen te kalmeren. Je kunt zelfs een paar druppels lavendelolie direct op je kussen toevoegen. Het geurige aroma kan dagen aanhouden en het kan ook een kalmerende werking op uw lichaam hebben.

Theeboom voor vervelende insectenbeten

Wist je dat je jezelf kunt beschermen tegen vervelende beestjes met behulp van etherische oliën? Je kunt tea tree olie of pepermuntolie mengen met water en het mengsel sproeien in een bepaald gebied waar je geen muggen wilt. Pepermuntolie kan zelfs worden gebruikt om plagen, zoals mieren, spinnen en muizen weg te houden. Als u echter al bent gebeten door insecten, kunt u het getroffen gebied verlichten met een beetje verdunde lavendelolie of kamilleolie.

Kruidnagel voor tandpijn

Als je een pijnlijke tand hebt, kun je de pijn verlichten met een beetje kruidnagelolie. De pijnstillende eigenschappen ervan kunnen de zenuwen in uw mond tijdelijk verdoven totdat de tand wordt uitgetrokken of op de juiste wijze wordt behandeld. U kunt essentiële olie van kruidnagel gebruiken om een ​​breed scala aan tandheelkundige problemen te behandelen, maar zorg ervoor dat u het spaarzaam gebruikt, omdat de ongelooflijk sterke potentie ervan nadelige reacties kan veroorzaken bij langdurig gebruik.

Learn more first aid applications of essential oils by reading EssentialOils.news.

Young Living essentiële olie