Gilets Jaunes Acte XVIII (18)


gilets jaunes acte 18 XVIII
Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Vandaag wordt het de 18de editie van de protesten waarover al veel geschreven is zoals de links hieronder aangaande de politie zelfmoorden. Dat is de zwakke plek die de Gilets Jaunes zouden kunnen bewerken door de politiemacht te demotiveren. Aan de ene kant door duidelijk te maken dat de gewelddadige onder de politie ‘stont’ voor ze zijn wat ze duidelijk maken met hun ‘Cacatov’ stront bommen. Ze zouden echter de agenten die in mentale nood verkeren ook kunnen uitnodigen om de wapens neer te leggen en de orders van Macron te negeren.

update 17-03-2019
Een dagje niet door de straten maar bijeengedreven, onder totale controle van de politie, … goede beslissing toch. ?
16-03-2019 Deze stream werk nu niet meer de cameraman is gewond

Vandaag doen we wederom een verslag van de acties

10.45 uur | Gelijk al bij de verzameling op de Champs Elysees zijn er mensen gekleed in zwart (hoogstwaarschijnlijk Antifa) die de confrontatie zoeken met de politie en proberen de wagens te vernielen. na 5 minuten is de rust wedergekeerd. De agenten die prominent middel op de weg stonden trekken zich terug in de zijstraten.

10.58 uur | Sommigen blijven de politie uitdagen en er vinden nu al vernielingen plaats. Dit wordt geen rustige betoging vrees ik. Op een afstand van slechts twee meter agenten uitdagen met een zojuist afgebroken verkeersbord, niet erg slim.

Vandaag markeert het einde van de ‘gesprekken’ tussen de Gilets Jaunes en Emmanuel Macron.

11.02 uur | Er wordt al met waterkanonnen gespoten, pepperspray, … langzaam maar zeker stromen de straten van Parijs weer vol met Gele Hesjes, duizenden mensen zo te zien. Het is bewolkt en men verwacht temperaturen tot 15 graden C. Rond de Arc de Triomphe staan hekken waarachter de politie zich heeft opgesteld. Het zijn voornamelijk in zwart geklede ‘protesters’ die de politie uitdagen.

11.23 uur | Opvallend is dat de echte Gilets Jaunes zich ver weg houden van de relschoppers

11.30 uur | Het Twitter account van https://twitter.com/GeLeHesjesNL heeft nog geen updates sinds 8 november. | #Macron se retrouve tout seul pour son projet, il ne peut rien construir il est en guerre politique avec les #GiletsJaunes les corps intermédiaires, le #Sénat la #Hongrie, avec l’#italie, avec la #Russie, l’ #Allemagne.

Gele vesten: besmetting bereikt Bulgarije Canada Kroatië Duitsland, Hongarije Ierland Israël Italië Jordanië Nederland, Pakistan, Polen Portugal Servië Tunesië, Verenigd Koninkrijk, Zweden Griekenland België

11.36 uur | Intussen blijven de schermutselingen in Parijs aanhouden, straatstenen worden eruit gesloopt … het wachten is op het vertrek van de demonstratie.

11.50 uur | De RUPTLY camera man is getroffen aan zijn voet en krijgt eerste hulp, de beelden gaan even (?) op pauze

Via de website van de Gilets Jaunes in Frankrijk lezen we; “Akte 18 van het Gele Hesjes-evenement begint in Frankrijk om 10 uur en het is een enorme vernieuwing van de beweging die er alles aan doet om haar corrupte en tirannieke regering af te keuren, hoewel ze wordt aangevallen op alle fronten door de media, technische reuzen, politie, anti-protestwetten en rechtbanken. Velen bellen mensen uit heel Frankrijk en elders in Europa op om zich in Parijs te verzamelen voor een groots evenement, maar ik ben ervan overtuigd dat we ook een grote toestroom zullen bijwonen in alle grote Franse steden zoals: Toulouse, Nice, Marseille , Bordeaux, Lyon. , Nantes, Montpellier, Lille, etc. De media zijn bijna volledig stil geweest over de Yellow Vest-beweging, behalve om de beweging te belasteren als extreem rechts en antisemitisch of wanneer het past bij de globalistische agenda’s van de heersende klasse, zoals het claimen van meer belastingen op de Co2 of een grotere overheid Demonstraties tegen het gele vest leidden tot extreem politiegeweld, onevenredig aan enig geweld van demonstranten.

In feite zijn de demonstraties van Yellow Vest de afgelopen weken bijna volledig vreedzaam geweest. Het is belangrijk op te merken dat veel destructieve groepen zoals antifa en black block oplossen in de massa en dat de acties van verschillende groepen vaak ten onrechte worden verward. We hebben zojuist een gekke anti-protestwet aangenomen door beide huizen van het Franse parlement, die nu door Macron moeten worden ondertekend.

De wet maakt het onmogelijk om zelfs een deel van je gezicht te bedekken tijdens een demonstratie en is illegaal en bestraft met een jaar gevangenis of een boete van 15 000 euro. De politie kan ook mensen die ze niet leuk vinden toevoegen aan een lijst van demonstranten die zijn uitgesloten van deelname aan toekomstige protesten of die gedurende zes maanden worden gevangengezet met een boete van 7.500 euro. De wet zal de politie ook meer macht geven om onredelijk identificatie te eisen en demonstranten te zoeken zonder verdenking van misdaad.

Waarschijnlijk zijn meer dan 30.000 mensen gearresteerd of onredelijk opgezocht met het doel nieuwe demonstraties te beperken. We hebben al achtduizend arrestaties gezien die bevestigd zijn door het Franse binnenland, maar we kunnen niet op deze cijfers vertrouwen. Ten slotte wil ik iets heel belangrijks behandelen. Het etablissement werkt hard opdat de Franse demonstraties je niet bereiken. Ze willen dat hun informatie wordt overgebracht door vertrouwde mediamedewerkers die je beeld-voor-beeld-realiteit beheersen.

Ze zullen je nooit de vele verminkte Franse demonstranten laten zien wiens enige misdaad het is om vreedzaam te demonstreren. Ze zullen je niet de talloze misbruiken van regeringsmacht week na week laten zien. Brutalisatie zal doorgaan naast de stilte van de media, flagrante leugens en smaad tegen de beweging. Facebook schakelt live streaming-functies voor gele jacks uit en we hebben enkele van de belangrijkste YouTube-kanalen zoals Multiplex 18-25, Ruptly en Sputnik gecensureerd gezien. De algoritmen van technologische giganten worden gebruikt om mensen een vervormde versie van gebeurtenissen te laten zien die plaatsvinden in de straten van Frankrijk. Ik zal morgen live-evenementen bespreken en iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek. Dit kan voor sommigen beschamend zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat als we onze idealen nooit verdedigen en vechten voor wat goed en juist is, we onszelf niet dapper of dapper kunnen noemen. Ik zeg niet om het gele jasje jouw oorzaak te maken, ik denk gewoon dat we allemaal moeten proberen om te overleven en gerechtigheid voor iedereen eisen. Als we het niet doen, zal deze situatie erger worden. In Rusland hebben ze bijvoorbeeld net een nieuwe internet censuur wet aangenomen, in afwachting van de goedkeuring van Poetin. Indien aangenomen en ondertekend door de president, zal de wet sancties vaststellen voor de verspreiding van informatie die “een flagrant gebrek aan respect voor de samenleving, de overheid, de officiële symbolen van de regering, grondwet of Rusland. Online media en gebruikers die “valse informatie” uitzenden, zullen een boete krijgen van maximaal 1,5 miljoen roebel ($ 22.900) voor herhaalde overtredingen. De beledigende autoriteiten en de autoriteiten, waaronder Poetin, zullen een boete van maximaal 300.000 roebel en 15 dagen gevangenisstraf moeten betalen voor recidive. Bedankt voor het kijken! Bron

12.14 uur | Andere livestream is actief

Hoe denken sommige mensen over hun president

12.45 uur | Leuk, maar we zijn de regie een beetje kwijt, kijk zelf mee wat er gebeurd, …

13.20 uur | Het gaat wel heel ver vandaag, een huis in brand gestoken

14.31 uur | Vandaag geen tocht door de starten van Parijs, men blijft op de Champs Elysees waar het de hele dag al een rommeltje is. Alweer wat rommel in brand gestoken.

15.00 uur | Er broeit weer wat, demonstranten lopen met grote schotten richting de politie. Dit heeft weinig meer te maken met een demonstratie als dit onmogelijk gemaakt wordt,

Het gaat vandaag als een nachtkaarsje uit met een hele grote opkomst die weinig in beeld kwam vanwege de rellen en nu voor een groot deel huiswaarts zijn gekeerd.

Jilets Jaunes Eiffel Tower
… goed bezig in Nederland afgelopen zaterdag