Griekse yoghurt of normale yoghurt, wat is het gezondste?


Zowel Griekse als reguliere yoghurt kunnen deel uitmaken van een gezond dieet: ze bevatten allebei weinig calorieën en zijn beladen met calcium en levende bacterieculturen. Het is echter vermeldenswaard dat Griekse yoghurt – die meer geconcentreerd is vanwege het belangrijkste proces om het grootste deel van de vloeibare wei, suiker en lactose te verwijderen – gezonder is dan normale yoghurt.

Hier zijn slechts enkele van de redenen waarom het kiezen van de optie voor de Middellandse Zee, die bekend staat om zijn dikke consistentie en sterke smaak, de beste optie is.

Bron artikel NaturalNews: Which one’s better for your health – Greek yogurt or regular yogurt?
Door: Michelle Simmons

Het bevat veel eiwitten: Griekse yoghurt bevat meer eiwitten dan normale yoghurt. Een portie Griekse yoghurt bevat meestal 15 tot 20 gram (g) eiwit – dat je kunt krijgen in 2 tot 3 gram mager vlees – in vergelijking met 9 gram met dat van gewone yoghurt. Het verkrijgen van voldoende hoeveelheid eiwit is essentieel voor het immuunsysteem, vochtbalans en de zenuwen. Het volgen van een dieet kan ook helpen het metabolisme te stimuleren en spieren op te bouwen. Bovendien kan proteïne u helpen een vol gevoel te krijgen, wat nuttig is voor mensen die gewicht proberen te verliezen of een gezond gewicht te behouden. De dagelijkse referentie-inname (DRI) is 0,8 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht of 0,36 g per pond.

Het is een koolhydraatarm dieet: kiezen voor Griekse yoghurt zonder recept is gunstig, vooral voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Griekse yoghurt bevat ongeveer de helft van de koolhydraten en zijn normale tegenhanger – ongeveer 5 tot 8 g per portie vergeleken met 13 tot 17 g. Bovendien worden tijdens het persen van Griekse yoghurt een deel van de melksuiker en lactose verwijderd, wat het meer geschikt maakt voor mensen die lactose-intolerant zijn.

Het natrium van Griekse yoghurt is meestal meer dan 50 mg natrium. Kiezen voor voedingsmiddelen met een lage bloeddruk en hoge bloeddruk. Deskundigen bevelen de dagelijkse inname van natrium aan bij 2.300 milligram (mg), of 1.500 mg voor mensen van 50 jaar en ouder, Afro-Amerikanen, of diegenen die lijden aan hypertensie, diabetes of chronische nierziekte.

Als er een nadeel is met Griekse yoghurt, is dat omdat het een deel van zijn calcium verliest vanwege zijn uitputtingsproces. Desalniettemin biedt het bijna 20 procent van de dagelijkse aanbeveling voor calcium, terwijl reguliere yoghurt 30 procent heeft. Behalve dit heeft Griekse yoghurt zeker een voedingsvoordeel ten opzichte van normale yoghurt.  (Related: 11 Delicious Key Ingredients that Make The Mediterranean Diet So Nutritious.)

Hoe Griekse yoghurt aan uw dieet toe te voegen

Omdat Griekse yoghurt heel veelzijdig is, kun je er op veel manieren van genieten. U kunt:

  • Voeg het toe als een topping voor chili in plaats van zure room.
  • Voeg het toe aan een pastasaus om het romiger te maken.
  • Voeg het toe aan een pannenkoekbeslag in plaats van karnemelk.
  • Eet het puur met bosbessen erop.
  • Meng het met gehakte verse kruiden, verse knoflook, verse citroenschil om een dip te maken.
  • Gebruik het als een spread op crackers of brood.
  • Gebruik het voor soepen als vervanging voor room.

Read more news stories and studies on the health benefits of Greek yogurt by going to Yogurt.news.