“VS Universiteiten verliezen staatssteun bij discriminatie” verordend Trump


megafoon propagande en fake news
Vrije mening als student

Benadrukt wordt dat conservatieven nog steeds het zwijgen worden opgelegd, worden verboden en zelfs worden aangevallen op de steeds meer linkse universiteitscampussen van Amerika, POTUS Donald Trump zei op zaterdag dat hij bereid is een financieel waarschuwingsschot over de boeg te schieten.

Sprekend tot een volle, enthousiaste menigte op de jaarlijkse Conservatieve Politieke Actieconferentie in Maryland, zei de president dat hij bezig was met het ondertekenen van een uitvoerend bevel om federale fondsen te weigeren aan een universiteit die niet alle rechten op vrije meningsuiting van alle studenten beschermden.

“Vandaag ben ik er trots op aan te kondigen dat ik binnenkort een uitvoerend bevel zal ondertekenen waarin colleges en universiteiten worden gevraagd om de vrijheid van meningsuiting te ondersteunen als ze federale onderzoeksdollars willen”, zei de president nadat hij Hayden Williams op het podium had gebracht, die werd geslagen door een linkse activist vorige maand aan de University of California-Berkeley.

Bron artikel NaturalNews: HUGE: President Trump announces executive order requiring universities to guarantee free speech if they want federal tax money
Door: JD Heyes

“Als ze onze dollars willen, en we geven die met miljarden, moeten ze mensen als Hayden en veel geweldige jonge mensen en oude mensen laten spreken,” zei de president over hogescholen en universiteiten. Als ze niet voldoen, “zal het erg duur zijn voor ze”, voegde hij eraan toe.

Volgens The Washington Post verdeelt de federale overheid elk jaar veel geld uit aan universiteiten voor onderzoek – ongeveer $ 26 miljard, volgens cijfers van de National Science Foundation (Reuters meldt dat jaarlijks meer dan $ 30 miljard wordt uitbetaald). Het grootste deel van de financiering gaat naar onderzoeksprojecten voor het Ministerie van Defensie, de NASA en de ministeries van Landbouw, Energie en Volksgezondheid en Human Services.

Rechtszaken hierna?

Juridisch gezien lijkt de president op vaste grond te staan, volgens experts die met de Post hebben gesproken.

“Er is een geschiedenis van de federale overheid die van universiteiten vraagt ​​om bepaalde soorten dingen te doen om federale onderzoeksfinanciering te ontvangen,” vertelde Cynthia Miller-Idriss, een professor in onderwijs aan de Amerikaanse universiteit.

Reguliere critici van Trump beweerden echter dat zijn order het Eerste Amendement fundamenteel zou schaden, zoals de Post beweerde, hoewel hij het specifiek zou afgeven, zodat alle studenten konden praten zonder angst voor vergelding of monddood worden gehouden. (Gerelateerd: studenten zijn allemaal voorstanders van Ocasio-Cortez’s “Green New Deal” totdat ze leren wat er feitelijk in zit.)

Conservatieve groepen verdedigden de arrestatie van Greenberg.

Charlie Kirk, oprichter en president van Turning Point USA, gaf een verklaring af waarin hij het bewijs in de zaak tegen hem ‘onweerlegbaar’ noemde.

“We hopen dat de 28-jarige Zachary Greenberg wordt vervolgd voor de volle omvang van de wet wegens mishandeling met een dodelijk wapen, dat moet worden beschouwd als een daad van haat. Hopelijk fungeert dit duistere hoofdstuk als een wake-up call voor degenen die zich zorgen maken over actuele politiek gemotiveerde haatmisdaden in Amerika.

“Berkeley en alle universiteitscampussen in heel Amerika zouden veilige havens moeten zijn voor vrije gedachten en meningen – vooral voor een gerichte conservatieve minderheid,” liet zijn verklaring zien.

Tijdens zijn toespraak stelde de president voor dat Williams rechtszaken aanspant tegen ‘de universiteit’ en de staat Californië, wat suggereert dat hij ‘een zeer rijke man’ zou worden.

Vorig jaar diende het ministerie van Justitie een verklaring in voor een rechtszaak tegen UC-Berkeley, waarin het de instelling beschuldigde een conservatieve spreker te discrimineren.