Nieuw onderzoek suggereert het gebruik van wierook (frankincense) om artritis te behandelen


Bron artikel NaturalNews: New research suggests using frankincense to treat arthritis
Door: Michelle Simmons

Artritis is een veel voorkomende aandoening die gewrichtspijn en -ontsteking veroorzaakt. Vaak gebruikte behandelingen voor artritis zijn vaak niet effectief en veroorzaken ernstige bijwerkingen. Daarom blijven onderzoekers natuurlijke en effectievere alternatieven vinden. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Medicines suggereert wierook, die kan helpen artritis te behandelen door ontstekingen te bestrijden.

Artritis is geen enkele ziekte; er zijn in feite meer dan 100 verschillende soorten artritis en gerelateerde aandoeningen. Mensen die aan artritis lijden, ervaren meestal zwelling, pijn, stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid. Deze symptomen kunnen komen en gaan, kunnen al dan niet in de loop van de tijd toenemen en kunnen in ernst variëren. Als het ernstig wordt, kan dit leiden tot chronische pijn en invaliditeit. Sommige soorten artritis hebben ook invloed op andere lichaamsdelen behalve gewrichten. Deze kunnen het hart, de ogen, de longen, de nieren en de huid omvatten. Artritis kan bij alle mensen voorkomen, maar komt het meest voor bij vrouwen en komt vaker voor naarmate mensen ouder worden. In de Verenigde Staten lijden meer dan 50 miljoen volwassenen en 300.000 kinderen aan een vorm van artritis.

In de studie ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Alabama dat verbindingen binnen wierook werken door zich te hechten aan eiwitten die ontstekingen veroorzaken en deze vervolgens blokkeren. Ze konden echter niet vaststellen waarom Boswellia-bomen deze verbindingen produceren. De onderzoekers merkten ook op dat Boswellia oplosbaar is in water, waardoor het moeilijk wordt om het in de bloedbaan te krijgen.

“Het is waarschijnlijk om zichzelf te beschermen tegen insecten- of schimmelaanvallen. Het werkt natuurlijk omdat de bomen er nog steeds zijn, “zei Will Setzer, de leider van de studie en een professor aan de Universiteit van Alabama, geciteerd door Daily Mail Online.

Ook bekend als olibanum, wordt wierook gemaakt van de hars van de Boswellia-boom, die typisch groeit in de droge, bergachtige regio’s van India, Afrika en het Midden-Oosten. Het heeft een houtachtige, kruidige geur en kan worden ingeademd, via de huid worden opgenomen, tot een thee worden doordrenkt of als supplement worden ingenomen. Het wordt al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen.

Meer over het effect van wierook (frankincense) op artritis

Wierook heeft ook ontstekingsremmende effecten die kunnen bijdragen tot het verminderen van gewrichtsontsteking veroorzaakt door artritis, volgens een artikel gepubliceerd op de website Healthline.com. Wetenschappers geloven dat het de mogelijkheid heeft om de afgifte van leukotriënen te remmen, wat verbindingen zijn die ontstekingen veroorzaken. Bovendien vonden andere wetenschappers dat de sterkste ontstekingsremmende stoffen in wierook terpenen en boswellic zuren zijn. (Aanverwant: wierook – Oude kruidenremedie bewezen effectief te zijn tegen artritis.)

In dier- en reageerbuisstudies hebben onderzoekers ontdekt dat boswellia-zuren hetzelfde gunstige effect kunnen hebben als niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), die een van de meest gebruikte geneesmiddelen zijn voor de behandeling van artritis. Boswellic acids zijn echter veel veiliger dan NSAID’s, waardoor minder schadelijke effecten optreden.

In een humane studie hebben onderzoekers ontdekt dat wierook-extracten de symptomen van artritis, met name artrose en reumatoïde artritis, kunnen helpen verbeteren. In een ander onderzoek gaven de onderzoekers deelnemers 1 gram (g) per dag extract van wierook of een placebo. Na acht weken behandeling rapporteerden deelnemers die wierook hadden gemerkt pijn en zwelling in de gewrichten vergeleken met degenen die de placebo kregen. Bovendien ervoeren ze een beter bewegingsbereik en konden ze verder lopen. Een andere studie toonde aan dat Boswellia de ochtendstijfheid hielp verminderen en de behoefte aan NSAID’s bij mensen met reumatoïde artritis verminderde.

Young Living essentiële olie