Robots nemen recordaantal banen over in de VS volgens Robotic Industries Association


Volgens de Robotic Industries Association (RIA) hebben robots / kunstmatige intelligentie een recordaantal banen overgenomen in de VS, wat bewijst is waar de Activist Post al maandenlang over heeft rond gebazuind.

Bron artikel the Activist Post: Robots Take Record Number Of Jobs In The U.S. According To Robotic Industries Association
Door: Aaron Kesel

Robots zijn vorig jaar in recordaantallen naar Noord-Amerikaanse bedrijven verscheept, waarbij meer niet-autobedrijven robots installeerden dan ooit tevoren. Statistieken van de Robotic Industries Association (RIA), onderdeel van de Association for Advancing Automation (A3), tonen 35,880 eenheden werden verzonden in 2018, een stijging van 7 procent ten opzichte van 2017, met 16.702 zendingen naar niet-automobielbedrijven, een stijging van 41 procent. Opmerkelijke groei vond plaats in gebieden zoals voedsel en consumptiegoederen (48 procent), plastics en rubber (37 procent), life sciences (31 procent) en elektronica (22 procent).

Ondertussen vertraagden de verzendingen naar de automobielindustrie, met slechts 19.178 eenheden naar Noord-Amerikaanse automotive OEM- en tier leveranciersklanten in 2018. Dit was 12 procent lager dan de 21.732 eenheden die in 2017 werden verzonden. In totaal was de automobielindustrie slechts goed voor 53 procent van de auto-industrie. totale robottransporten in Noord-Amerika in 2018, het laagste percentage sinds 2010.

Hoewel de automobielindustrie altijd het voortouw heeft genomen bij de implementatie van robotica hier in Noord-Amerika, zijn we heel blij dat andere industrieën de voordelen van automatisering blijven realiseren, “aldus Jeff Burnstein, President van de Association for Advancing Automation (A3). “En zoals we hebben gehoord van onze leden en op shows zoals Automate, zijn deze verkopen en zendingen niet alleen voor grote, multinationale bedrijven. Kleine en middelgrote bedrijven gebruiken robots om echte uitdagingen op te lossen, wat hen helpt om op wereldschaal competitiever te zijn. (Bron)

In alle sectoren samen, stegen de zendingen met robotgoederen met meer dan 15 procent, naast de automobielindustrie, die een afname van de gekochte robots zag.

Volgens het rapport kocht de divisie consumptiegoederen in 2018 maar liefst bijna 50 procent meer robots dan in 2017, terwijl de life sciences met een derde steeg.

Desondanks vertraagden de verzendingen naar de automobielindustrie met in totaal 12 procent. Terwijl de auto-industrie goed was voor 53 procent van de totale robotvracht naar Noord-Amerikaanse bedrijven – de laagste sinds 2010.

Volgens de statistieken van de RIA zijn in 2018 in totaal 35.880 robots verscheept naar de VS, Canada en Mexico, een stijging van 7 procent ten opzichte van 2017. Van die aankopen waren 16.702 voor niet-autobedrijven – een stijging jaar-op-jaar van 41 procent, verklaarde CNBC in een rapport.

Dit laat zien wat Activist Post en deze schrijver maandenlang consistent heeft beschreven – die vooruitgang in robotica en A.I. neemt steeds vaker banen en waarschuwt dat robots binnenkort menselijke banen zullen aannemen, zoals bouw- en landbouwrobots, Angus en HRP-5P, die worden gemaakt ter vervanging van werknemers in de bovengenoemde sectoren.

Zie ook het artikel met de titel: “Robots vervangen reeds bankvertellers, stuurprogramma’s, nieuwsankers, restaurant- en magazijnmedewerkers. Zal jouw baan de volgende zijn? “Geschreven door BN Frank.

Dan is er Mujin, een start-up van de universiteit van Tokio, die kunstmatig intelligente robots heeft ontwikkeld die volledige magazijnen in China kunnen automatiseren en die op zoek is naar de technologie in de VS.

Mujin heeft fabrikant JD.com al voorzien van magazijnbots om het eerste fulfilment (voldoening) centrum te worden met volledige automatisering en slechts vijf menselijke werknemers om de machines te onderhouden, zoals Activist Post vorig jaar meldde.

Activist Post meldde ook dat zelfs financiën niet veilig was voor de robotapocalyps. China Construction Bank (CCB) opende een tak in Shanghai die volledig door robots werd gerund in een testfase voor financiering met weinig tot geen menselijke betrokkenheid.

Met robots zoals Atlas, Angus, HRP-5P en nu robots gemaakt door Mujin die verschillende industrieën bedreigen, zal werkgelegenheid schaars worden voor degenen onder ons met beperkte capaciteiten in menselijke input.

Zoals deze schrijver eerder op Steemit heeft geschreven, verschuiven we naar een werkende wereld met weinig of geen mensen, omdat automatisering en kunstmatige intelligentie onze banen gaan overnemen. Het is goedkoper om een ​​paar robots te huren die geen rust en voordelen nodig hebben dan om een ​​paar mensen in dienst te nemen die gezondheidszorg en pensioenfondsen nodig hebben.

Artsen kunnen ook worden vervangen door chirurg-bots. Hoewel robotchirurgie in 2015 al tot 144 doden heeft geleid. Vergeet niet dat robots defect raken. Er komen ook robots voor de tech-industrie en fabrieksarbeid, terwijl de iPhone-fabrikant Foxconn een enorme hoeveelheid van 60.000 werknemers vervangt.

Dit is slechts het begin van de robot Apocalyps die volgens sommige schattingen tegen 2025 elk aspect van de samenleving zal raken.

Dit alles stelt een mogelijk gevaarlijk precedent. We hebben al een gebrek aan werk – wat gebeurt er als de grote robot-apocalyps plaatsvindt? Dingen zullen niet mooi zijn. Met robots die onze baan overnemen, wie zal deze producten betalen? Een mogelijke oplossing is om af te stappen van een monetaire economie en meer naar een zelfvoorzienende hulpbronnen economie zoals het voorgestelde ‘Venus Project’.

Zelfs fastfoodketens en restaurants in de afgelopen paar jaar, zoals McDonald’s, hebben besloten om te experimenteren om te zien of ze werknemers kunnen vervangen door robots. Hoewel McDonald’s of een bedrijf de werknemers niet van de ene op de andere dag zal vervangen, zal de overgang sneller gebeuren dan veel mensen denken.

Dit alles benadrukt wat Elon Musk eerder heeft gewaarschuwd, dat een universeel basisinkomen (UBI) – in wezen vrije kasuitgaven – “in de loop van de tijd nodig zal zijn als kunstmatige intelligentie de meeste menselijke banen overneemt.” En dat lijkt sneller te gebeuren en sneller, zoals het rapport van RIA tot uitdrukking bracht.

Als dat allemaal niet genoeg is, stelden wetenschappers van de Universiteit van Bergen, Noorwegen, het ongelooflijk Orwelliaanse idee voor om morelen in A.I. code op de ACM-conferentie in Hawaï over kunstmatige intelligentie, ethiek en samenleving, waarin staat dat smart home assistent-apparaten hun eigenaars moeten lastigvallen, meldde Activist Post.

Het type samenleving waar we zelf naar toe lopen zou George Orwell een aanwijzing geven als hij nog leefde, en hij is zeer waarschijnlijk nu in zijn graf aan het ronddraaien als al deze technologie die hij schreef terwijl science fiction op de mensheid wordt gedrukt.

Aaron Kesel writes for Activist Post. Support us at Patreon. Follow us on MindsSteemitSoMeeBitChuteFacebook and Twitter. Ready for solutions? Subscribe to our premium newsletter Counter Markets.