Gilets Jaunes: DE CETIM ROEPT DE FRANSE REGERING OP OM DE REPRESSIE ONMIDDELLIJK TE STOPPEN.


Bron artikel LesGiletsJaunes.fr: LE CETIM DEMANDE AU GOUVERNEMENT FRANÇAIS DE CESSER IMMÉDIATEMENT LA RÉPRESSION.

RAAD VAN DE MENSENRECHTEN
40e zitting

Moe van het felle en harde optreden tegen de beweging van de “gele vesten” grijpt de CETIM de VN-Raad voor de mensenrechten aan.

In zijn verklaring roept het CETIM de Franse regering op om onmiddellijk de repressie tegen demonstranten te stoppen. Hij vraagt ​​haar ook om haar internationale verplichtingen op het gebied van mensenrechten en arbeidsrechten na te komen.

Inderdaad, de beweging van “gele vesten” wordt geconfronteerd met de ergste recrudescentie van politiegeweld sinds de Algerijnse oorlog. Zo werden op 1 december 2018 7.940 traangasgranaten afgevuurd, 800 granaten werden gedemonteerd, 339 granaten van het type GLI-F4 (explosieve munitie), 776 kartons van LBD, enz. Volgens voorlopige cijfers zijn er meer dan een dozijn dodelijke ongevallen, enkele duizenden gewonden, honderd ernstig, honderden personen veroordeeld en / of gevangengezet.

Q ANON français #GiletsJaunes ACTE 17 XVII
In hoeverre is Frankrijk wakker, … ?

De gele vesten beweging is het resultaat van eerdere mobilisaties en stakingen die zich in vrijwel alle sectoren (publiek en privaat) vermenigvuldigen om te protesteren tegen de flexibilisering van de arbeidsmarkt. De reactie van de Franse autoriteiten is de repressie en de belemmering van vakbondsactiviteiten. Loon discriminatie van vakbondsleden, oneerlijk ontslag van stakers, druk uitgeoefend door dreigementen of disciplinaire sancties, beperkingen op vakbondsrechten of het recht om te staken, zelfs criminalisering van vakbondsacties … praten over recente overheidshervormingen in code van arbeid die nog meer de sociale bewegingen bestraft . (bron)

Donald Trump … getooid met zijn gele hesje
President Emmanuel Macron, de nieuwe dictator

CETUM: Een uitgeverij die anders is dan alle andere

Met meer dan 150 publicaties op zak is CETIM een uitgeverij die zich bezighoudt met Noord-Zuidrelaties en ontwikkelingskwesties met een kritisch, serieus en origineel standpunt dat niet altijd door de media wordt begunstigd. Deze boeken zijn bedoeld om het grote publiek te voorzien van hulpmiddelen om de wereld te begrijpen en manieren om het te transformeren.