Kokosolie bestudeerd vanwege zijn potentieel om de ziekte van Alzheimer om te keren !


Kan kokosolie helpen de gevolgen van de ziekte van Alzheimer te verzachten? Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het heel goed een natuurlijke manier kan zijn om de cognitie te stimuleren en mogelijk zelfs de effecten van deze gevreesde ziekte om te keren.

Gezondheid & Balans

De ziekte van Alzheimer is momenteel de meest voorkomende vorm van dementie over de hele wereld, en er is momenteel geen erkende genezing voor de aandoening. Aangezien de wereldbevolking ouder blijft worden, zal het aantal mensen dat wordt getroffen door Alzheimer waarschijnlijk ook blijven groeien. Mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen glucose niet meer zo goed gebruiken als vroeger. In ruil daarvoor neemt de hersengrootte af met de tijd. Een van de belangrijkste verdachten in cognitieve achteruitgang is het proces van verminderd hersenmetabolisme.

Bron artikel NaturalNews: Coconut oil studied for its potential to reverse Alzheimer’s
Door: Vicki Batts

Volgens de huidige schattingen leven meer dan vijf miljoen Amerikanen alleen al met de ziekte van Alzheimer en ongeveer één op de drie ouderen sterft met enige vorm van dementie. Naar verwachting zullen in het jaar 2050 bijna 14 miljoen mensen lijden aan de ziekte van Alzheimer – behoudens een soort medische doorbraak.

Terwijl de reguliere medische gemeenschap misschien denkt dat ze met nieuwerwetse medicijnen moeten komen om de ziekte van Alzheimer te stoppen, lijkt het heel goed mogelijk dat de manier om de ziekte van Alzheimer te voorkomen en om te keren, te vinden is in je supermarkt. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat kokosolie een scala aan voordelen zou kunnen bieden aan mensen die lijden aan deze hartverscheurende conditie.

Kokosolie kan de ziekte van Alzheimer omkeren

Om hun onderzoek uit te voeren, verzamelden de Spaanse wetenschappers deelnemers en verdeelden ze in twee groepen: een interventiegroep die de kokosolie ontving en een controlegroep. Cognitieve functie-evaluaties werden uitgevoerd voorafgaand aan het begin van het onderzoek en opnieuw aan het einde ervan. De interventiegroep ontving elke dag 40 ml extra vierge kokosolie. Aan het einde van het onderzoek ontdekte het team dat mensen die kokosolie namen een statistisch significante verbetering in hun cognitieve functie vertoonden.

De onderzoekers merkten op dat de deelnemers die een vrouw waren, geen type 2 diabetes hadden of de diagnose hadden van een ernstigere cognitieve achteruitgang, het hoogste niveau van verbetering leken te vertonen, wat erop wijst dat de totale voordelen van kokosolie op zijn minst enigszins afhankelijk kunnen zijn. op andere factoren.

Een gerandomiseerde dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie van de potentiële rol van kokosolie in de behandeling van Alzheimer werd ook uitgevoerd door het USF Health Byrd Alzheimer Institute. De studie begon in 2013 en werd in december 2016 afgerond.


De hersenvoordelen van kokosolie begrijpen

Een van de belangrijkste kenmerken van de ziekte van Alzheimer is een verminderd glucosemetabolisme in de hersenen. Glucose is de primaire brandstofbron van de hersenen, maar er is een alternatief: ketonen. Wanneer je lichaam opgeslagen vet opslaat in bruikbare energie, lopen je lichaam (en je hersenen) op ketonen. Dit “back-up” -proces heeft de aandacht van onderzoekers getrokken; Veel mensen vragen zich af of het toevoegen van extra ketonen kan helpen om de effecten van de ziekte van Alzheimer te verlichten of zelfs om te keren.

Medium-lengte vetten bekend als middellange keten triglyceriden (MCT) zijn essentieel voor de productie van ketonen. Kokosolie is maar liefst 65 procent MCT. Bijgevolg, als aanvulling met MCT helpt de cognitieve functie te stimuleren, is het logisch dat kokosolie een geschikte natuurlijke bron is. (Gerelateerd: verbeteren van cognitieve prestaties en aandacht met goede vetten en voeding.)

Interessant genoeg lijkt Samuel T. Henderson van Accera, Inc. al patent te hebben op het gebruik van MCT voor de behandeling en preventie van de ziekte van Alzheimer. Henderson schreef ook een artikel over het gebruik van MCT bij de ziekte van Alzheimer dat in 2008 werd gepubliceerd door het tijdschrift Neurotherapeutics. In dat artikel merkte hij op dat ketonen in staat waren “de mitochondriale efficiëntie te verhogen en de normale afhankelijkheid van de hersenen van glucose aan te vullen”.

Het lijkt er dus op dat het potentieel voor kokosolie om de effecten van de ziekte van Alzheimer te bemiddelen heel reëel is. Hopelijk zal de overheid ook niet proberen om er een Schedule I-stof van te maken.

Breakthrough discovery: Scientists have found where Alzheimer’s starts – in a set of inflamed immune cells

Six healthy habits effective for preventing Alzheimer’s disease

Young Living essentiële olie