Gilets Jaunes: De Wereld Kijkt Toe Acte XV


OOK VANDAAG VOLGEND WE HIER HET NIEUWS OP DE VOET

giltes jaunes de wereld kijkt toe
Nog steeds in de straten van Bordeaux voor deze act 14, onder een prachtige zon. Begin van de avond ….
Jilets Jaunes Eiffel Tower

Gilets Jaunes 23-02-2019

11.00 uur | Verzamelen op diverse locaties in Frankrijk

12.30 uur | De 15de mars is in Parijs weer onderweg vanaf de Arc de Triomphe. Het is moeilijk de opkomst in te schatten op deze brede boulevard

Ook Frankrijk is bezig de sociale media dicht te spijkeren voor kritiek: Macron: France Could Ban Hate Speech Convicts From All Social Media For Life Het voorstel om vrijheid van mening online te verstikken als president Macron geconfronteerd wordt met ongekende niveaus van kritiek van de anti-overheid gele vestbeweging. De #JiletsJaunes activisten, waarvan Macron er 8.400 betogers arresteerden in slechts een kwestie van maanden.

13.00 uur | Rue des Lombards alles rustig aan het ‘front’ De politieagenten zijn weer begonnen aan hun achteruitloopm werkzaamheden. Wat een kut baan, en vooral niet meer vertellen op een feestje wat voor werk je doet. Daar maak je geen vrienden (meer) mee !!

Donald J Trump berichtte in zijn tweet: “De pers is nog nooit oneerlijker geweest dan ze nu zijn. Verhalen zijn geschreven die absoluut geen basis hebben in feite. De schrijvers bellen niet eens om verificatie. Het is volledig uit de hand gelopen. Helaas heb ik veel van hen in bedrijf gehouden. Over zes jaar gaan ze allemaal VERMORZELD!

Zoek in Startpage.com << Blue vests: Fatigued French police to launch their own protests and blockades >> Na de gele vesten is het nu de beurt aan de blauwe vesten (Gilets Bleus) om hun woede te tonen, terwijl Franse politie-unie op officieren aandringt om de politiebureaus van Frankrijk op woensdag te selecteren, terwijl ze vechten voor betere arbeidsomstandigheden en beloning.

De politie in Frankrijk heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor vermoeidheid en frustratie die de laatste jaren in de rangen sijpelden en het lijkt erop dat de maandenlange en vaak gewelddadige gele vestprotesten hen over de rand hebben geduwd. En dat was een bericht van half december. NU zijn we twee maanden verder zonder een ‘vrije’ zaterdag. Hoelang blijven de politie trouw aan het “bewind’ van de dictator.

13.30 uur | Een kleine pauze en ‘we’ gaan weer verder “Dans les rues de Paris”.

13.39 uur | Intussen is er geen Gele Hesjes YouTube livestream wel een mooi protestlied zie hieronder, …

#JiletsJaunes: GELE VESTEN: VOOR MACRON WEERSPIEGELT DE BEWEGING EEN GIGANTISCH COLLECTIEF FALEN (zoek op << POUR MACRON, LE MOUVEMENT TRADUIT UN GIGANTESQUE ÉCHEC COLLECTIF >> Emmanuel Macron gelooft dat de beweging van “gele vesten” een vertaling is van “een gigantische collectieve mislukking” waarvan hij zegt dat hij zijn rol speelt, in het boek “Het volk en de president” (Plon) verscheen donderdag. (noot, wat een arrogante lul zeg om het aam eens in moderne taal te benoemen. Daar past slechts een enkel antwoord op, toenadering HO MAAR, Revolutie, en ja Emmanuel, dat feestje is al bezig en jij bent niet uitgenodigd)

Het boek onthult dat de minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, alles had geregeld voor het staatshoofd om op 23 november naar een rotonde te gaan om te bespreken met “gele vesten”. Maar Emmanuel Macron annuleert. “Het zou de uitvoerende macht alleen maar hebben verzwakt”, rechtvaardigt hij. (Monsieur Macron geloofd naar eigen zeggen nog drie jaar de tijd te hebben om de zaken te regelen. (Noot: Emmanuel, kijk eens wat meer op de Qanon berichten hoe de wereld er volgend jaar gaat uitzien, volgende maand, volgende week en morgen. De Franse troon gaan geen aanslag plegen op uw zitvlees monsieur Macron !!

Ik kon helaas nog geen boek afbeelding vinden anders had ik al een fotoshop boek verbranding ‘georganiseerd’

14.30 uur | De stoet veranderd van richting en de politie heeft het even druk de zaak bij te sturen. ‘We’ steken de Seine over. proberen een klein straatje in te lopen, dat mag niet, en dan toch weer wel, …

15.36 uur | Nog geen enkele misstand gezien, …

16.32 uur | Alles nog steeds rustig. Gaat er iets fout in het script? Zijn er geen Antifa groepen bij vandaag, heeft Marcon zijn strategie bijgesteld, … ? Komt er nog een vervolg vanavond en leveren daar de beelden van geweld meer spektakel op, … ik roep zo maar iets hardop.

Dit is de 15e week van de demonstratie tegen het economische beleid van de Franse president Emmanuel Macron. Volgens het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken namen in totaal 41.500 mensen deel aan protesten in het hele land op de afgelopen zaterdag, een duidelijke afname van de 282.000 piek tijdens het begin van de beweging.

Organisatoren van de marsen geven echter aan dat het aantal deelnemers aanzienlijk hoger is.

Macron heeft een groep demonstranten veroordeeld voor recente antisemitische mishandeling tegen de prominente filosoof Alain Finkielkraut. Aanklagers hebben een onderzoek naar de zaak geopend.

16.45 uur | We zijn nu op de eindbestemming Place du Trocadéro-et-du-11-Novembre nabij de Eiffeltoren. Deze plaats werd genoemd ter herinnering aan de veldslag die plaatsvond op 31 augustus 1823, waarbij een Franse expeditieleger de handen legde van de Spaanse liberale revolutionairen Fort Trocadero, die de haven van Cadiz in Spanje verdedigde, en herstelt de autoriteit van de vorst Ferdinand VII.

11 november komt overeen met de wapenstilstand van 11 november 1918, die het einde markeert van de veldslagen van de Eerste Wereldoorlog.

17.01 uur | politie tussen de betogers, rook, … (?) Traangas (?) Alles valt mee, maar het is traangas gezien de reacties van het publiek. Het lijkt mij een stukje nutteloze uitdaging van de betogers door de politie macht !!

17.32 uur | Het begint langzaam donker te worden. Voor het eerst was ik getuige van een mooie dag in Parijs zonder extreem geweld. De #JiletsJaunes hebben weer hun visite kaartje afgegeven aan Monsieur Macron.

Young Living essentiële olie
…. vergroot je gevoel van welzijn en ontdek de gezonde ‘bijwerkingen’.