Gilets Jaunes protesten week 14 ACTE XIV teken de petitie tegen het geweld, …


Live verslag van vandaag <<Scroll naar beneden>>

Teken de petitie tegen het gebruik van extreem geweld een westers land onwaardig. Teken tegen bananenrepubliek ‘leider’ Emmanuel Macron. Les soignants français pour un Moratoire sur l’utilisation des armes sub-létales. Een oproep van de: Franse verzorgers voor een moratorium op het gebruik van sub-dodelijke wapens.

gilets jaunes wapens opneemt

Een oud Chinees spreekwoord zegt: “Hij die zijn stem verheft, heeft het pleit verloren. Dat is te vertalen naar; “Hij die de wapens opneemt tegen de eigen bevolking, heeft het pleit verloren.

TEKEN DE PETITIE HIER

Dit is het resultaat van deze wapens

Mijn naam is Laurent Thines. Ik ben een neurochirurg en hoofd van de dienst aan het Universitair Ziekenhuis van Besançon. Net als jij, was ik vooral geschokt door de gemaakte foto’s en de verwondingen die werden waargenomen bij mensen die gewond raakten tijdens de protestbewegingen. Velen, heel jong (mogelijk onze kinderen), werden verminkt terwijl ze geen bedreiging vormden voor de politie.

Foto: Twitter: En zo begon het in november 2018
Eindelijk ook eens iets vanuit de EU tegen deze misdaden van Macron
Gilets Jaunes acte XIV
Gilets Jaunes … en het geweld komt van Antifa !!

Zaterdag 17-02-2019 live verslag van week 14 ACTE XIV

Nog nooit zijn we hier in Europa getuige geweest van dermate vasthoudende, hardnekkig,  onvermoeibaar,  persistent,  standvastig,  verbeten,  volhardend volk die zich verenigt heeft in de Gilets Jaunes beweging. Politieke tegenstellingen werden terzijde geschoven, jong, oud, pensionado, alle rangen in het leven verenigt in het gezamenlijke doel dat inmiddels niet alleen over armoede gaat, maar over alle mogelijke misstanden in onze maatschappij.

De Fransen hebben de revolutie aangezwengeld en de wereld kijkt toe. De media zwijgen of vertekenen het gehele beeld, te lang hebben zij de kant van de elite gekozen en zijn nu gedoemd in hun eigen bestaan.

– HM

11.15 uur | De Gilets Jaunes verzamelen op verschillende locaties

De afgelopen week ging het bericht dat de Gilets Jaunes acties niet meer gesteund worden door 80% van de Franse bevolking, maar dat was niet geheel correct. Meer en meer Fransen willen terug naar de basis zoals men begonnen is. Het zichtbaar bemannen van de rotondes door geheel het land en vooral de basis eisen naar voor brengen. De erbarmelijke hoge belastingen en de kosten voor levensonderhoud. Dat is de basis van de acties. Bovendien, zo vinden ze geven de grote acties zoals in Parijs andersdenkende organisaties de kans om geweld toe te passen wat niet binnen het gedachtengoed en de oproepen van de Gilets Jaunes beweging valt. | Het kan echter ook zijn dat meer en meer Fransen ontdekken dat er meer kwaad gebeurd in de wereld wat deze groep terughoudend maakt en angstig voor de grote schaal waar men tegen protest tegen aan het voeren is ?

Guy Verhofstadt‏Verified account @guyverhofstadtFeb 15More

Not surprised to see that the French people have had enough of the #GiletsJaunes protests. This populist movement has become a group of wreckers breaking into shops, setting cars on fire & calling for a military coup against the elected President. NEP NIEUWS het geweld komt van Antifa de door George Soros gesponsorde groepering |Ze zijn niet xenofobisch, noch homofoob, noch antisemitisch, noch van extreem links of rechts, noch racistisch, noch anarchistisch, noch gewelddadig, noch ondemocratisch, noch anti-abortus, ze eisen niet de doodstraf! NEEN ! Het zijn gewoon arme arbeiders,

11.30 uur | OPVALLEND, we zien agenten met een baret op en de helm aan de riem, dat ziet er een stuk minder dreigend uit. Zou, … zou de hevige kritiek en de petitie daar het gevolg van zijn ?

11.32 uur | Ik kan nu op de mac en mijn laptop zowel Parijs via RUPTLY volgens als de multi beelden Live Multiplex

12.00 uur | Vertrek vanaf de Arc de Triomphe

12.25 uur | De betogers worden weer begeleid door militairen, ehh ik bedoel politie in volle uitrusting, zo als vanouds.

13.00 uur | De betogers pauzeren op de Place Vauban in Parijs, ook op de andere streams is alles vredig.

14.20 uur | Verschillende malen lopen de politie troepen op een draf de optocht voorbij om op het laatste moment de betogers te verhinderen een straat in te slaan. Duidt dat op onderbezetting van de politie, … ? De vrije zaterdag staat bij ‘oom’ agent al drie maanden niet meer op het rooster.

13.30 uur | Er wordt nu gelopen in de kleine straatjes van de binnenstad, de Rue Saint-Jacques

14.42 uur | We zien nog maar weinig spandoeken meer, de eisen zijn bekend en het feit dat de Gilets Jaunes er “WEER” zijn zegt genoeg in de 14de week

14.46 uur | We lopen langs een bouwplaats, iemand schopt tegen de schotten, de meesten doen dat echter niet.

14.50 uur | traangas in de straat, … iedereen gaat een kleine zijstraat in maar die wordt nu weer afgesloten door de politie

14.56 uur | 84 Boulevard Saint-Michel Er worden wat mensen geholpen aan de gevolgen van de traangas bommen De oorzaak van de commotie, een omver geworpen vuilcontainer

15.02 uur | De tocht is weer even tot stilstand gekomen

15.47 uur | We nemen weer een bekend fenomeen waar. Een afgezette straat door politiebussen en veel agenten, … er wordt weer rechtsomkeer gemaakt door de Gilets Jaunes.

16.04 uur | Zou het dan toch mogelijk zijn om het geheel vredig af te sluiten?

16.26 uur | We zien zich gewelddadige figuren verzamelen, Stenen worden in stukken gegooid klaar voor de strijd. LET OP DIT HEEFT NIETS TE MAKEN MET DE BETOGING VAN 12.00 tot HEDEN. !!

16.39 uur | Het spel gaat weer beginnen Gilets Jaunes en de politie naderen elkaar, TV camera’s klaar …. Actie !!

Er is een woord dat valt in het publiek, het gele hesjes publiek Antifa, … er zijn nog vele honderden betogers die zich ver weg houden ….

Europa, Take back your power
… maar ook wij dienen onze stem te laten horen o.a. in Mei bij de EU verkiezingen