Ziek zijn is een dagtaak, gelijk een full time baan !

Save as PDF 

Zie je dat ook wel eens van nabij? Mensen die ziek zijn, daar staat de agenda vol geplant, afspraak dokter, controle ziekenhuis, medicijnen afhalen drogist, bloedprikken etc, etc. Het een brengt het ander met zich mee en alles moet je in de gaten houden, de tijden om je medicijnen in te nemen, vervoer regelen als je niet mag rijden. Je partner die steeds moeilijker verlof kan krijgen voor de zorgtaken, en dan komt er ook nog stress om de hoek kijken in de relatie wat vooral niet bijdraagt aan de genezing. Zo ziet er maar al te vaak de dagtaak uit van een zieke en die van de mantelzorger / mantelzorgster.

Een Full Time Baan.

Wat zou het toch een verlichting zijn als je weer gezond zou zijn?

En dan moet je bovendien ook nog eens van alles lezen, in de gaten houden, en vooral de vinger aan de pols houden als je weer een nieuw medicijn krijgt voorgeschreven van een arts die niet op de hoogte is met de andere behandelingen die je al krijgt. De communicatie is vaak NUL nopjes nada. Je kan zomaar dood gaan omdat dokter A niet weet wat dokter B aan het doen is.

Je denkt dat gebeurd niet?

Vergeet het maar, medicijninteractie, medicamenten die voor ongewenste bijwerkingen zorgen is een van de grootste gevaren. Ja maar, … dat staat toch allemaal geregistreerd bij de apotheek? En als je nu ook in het buitenland behandeld wordt, vergeet het maar. Of dat medicijn dat je zelf gekocht hebt? Voor je het weet zit je aan een medicijn waarbij je even niet aan gedacht hebt dat het je dure op eigen kosten betaalde genezing kan verstoren.

Medicijnen worden maar al te vaak achteloos ingenomen omdat de dokter dat heeft voorgeschreven.

Met de kennis van zaken die ik de afgelopen 20 jaar heb opgedaan, lezingen in binnen en buitenland, boeken documentaires, … noem maar op. Daarmee is mijn vertrouwen in de geneeskunde afgedaald tot een dieptepunt. Ja ze kunnen ongelofelijk veel op medisch gebied maar die medicijnen handel is gebaseerd op hoop geloof en corruptie, pure corruptie. Gedegen onderzoeken naar de bijwerkingen, en de werkzaamheid zijn in wellicht meer als 50 procent onvoldoende of selectieve resultaten verkregen. De goede resultaten zijn gepubliceerd en de slechte verzwegen. Medicijn fabrikanten betalen vaak miljarden aan schadeclaims, maar wist jij dat?

Er gaat de komende jaren nog veel onrust ontstaan als de waarheid boven tafel gaat komen en de corruptie aangepakt gaat worden. Het is immers de komende tijd een tijd van openbaringen. Hoeveel mensen gaan er dan terugdenken aan de zaken die spelen of gespeeld hebben in het verleden. Achterdocht, verdriet, … ?

Als je de advertenties en reclame op TV hoort van medicijnen lijkt het dat net als eten en drinken ook medicijnen een vast onderdeel vormen van het leven.

Totdat je daar eens over na gaat denken, …

Wat als ik het niet meer zou kunnen betalen, …

Wat als ik ergens zou wonen waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of dokter meer als 100 km ver is?


Zou je dan niet eens gaan luisteren naar die oude oma, en wat die vroeger deed in zo’n situatie? Of die kruidengeneeskundige die je voor een fractie van de kosten kan helpen, die je desnoods gratis helpt als je dat zelfs niet kan betalen. Ja maar hoor ik veel mensen denken, … ik wil wel beter worden.

Twee jaar geleden had ik een interview met iemand die in zo’n streek leefde omdat de lucht er schoon was. Mensen weten niet beter en hebben een schat aan ervaring op kruiden gebied. Hoe het kruid heet, dat is iets wat ze niet weten maar wel waar het groeit en wat je ermee kan doen. Uit overlevering van duizenden jaren. En dat terwijl onze door geld gedreven moderne westerse geneeskunde pas 200 jaar oud is.

Bij de dokter sta je binnen tien minuten met een duur medicijn in de hand weer op de stoep. Maar de vraag, hoe is dat gebrek of ziekte nu eigenlijk ontstaan, … Heb jij daar dan antwoord op gekregen? Nou, … zeg het maar, … in de meeste gevallen is dat een gok, je weet niets, ik denk van, … zegt de dokter. Maar je gaat wel in de meeste gevallen met dat medicijn de deur uit, een natuurkundige aanpak staat niet in de leerboeken en niet iedereen is zelf zo verstandig een natuurarts te bezoeken, op zoek naar de OORZAAK in plaats van een mogelijke chemische onderdrukking.

Je kan nog zo alert zijn, voor je het beseft heb je een medicament dat een giga invloed kan hebben op je gezondheid, …. voor de rest van je leven! Ik heb het ook al ervaren en weet hoe en waar je moet zoeken om alles te weten te komen van elk medicijn. Alles maar dan ook alles is vindbaar op internet.

De wereld op zijn kop, dat is ziek zijn.

Maar de wereld op zijn kop is ook gezondheidszorg of zoals ik het noem ziektezorg. Als je de feiten weet, de keiharde feiten dat 99,5 % van alle mensen een mineralen gebrek heeft en 76 % vitamine gebrek, zo rammelt onze voedingsketen, en geen enkele dokter in het westerse genees ‘kundige’ circuit die standaard als allereerste maatregen de voeding en de opname daarvan gaat controleren, … is dat dan niet het paard achter de wagen spannen?

Is dat dan eigenlijk niet een beetje nalatigheid, … en als jij dan tevreden bent met die geboden zorg, … geef jij die dokter niet indirect de opdracht om kwakzalverij toe te passen?  Jij !

Ik las net dat een werknemer gemiddeld 1,1 keer per jaar ziek is. Iemand die het naar zijn zin heeft of een leidinggevende taak heeft is minder vaak ziek, iemand die stress heeft, een verstoorde werkrelatie meldt zich meer ziek. Iemand die een openbare hobby heeft kan het zich totaal niet veroorloven ziek te zijn, immers de taak of hobby is een passie die voor gaat.

Dat laatste was bij mij het geval, elk weekend zat ik achter de deejay tafel in een discotheek, de drive in show of presentatie werk bij een festival. Nog nooit ook maar een enkele avond afgezegd in nu bijna 50 jaar, nooit, nada, nimmer. (bijna 5.000 avonden)

Ja wel eens verkouden geweest maar ik zorgde wel dat dit voor het weekend opgelost was, altijd, de hobby was veel te leuk om over te slaan. En nu, … weet ik ook wel waar Abraham de mosterd haalt. Eerst kijken wat ik kan en MOET doen om gezond te blijven, voor ziek zijn heb ik immers geen tijd. En daar doe ik alles aan om dat zo te houden de rest van mijn leven.

Deze week als oproepkracht nog even meegewerkt als bijrijder, 13 complete badkamers gelost en buiten de tegels om alles boven gebracht bij 12 van de 13 en bij een van die klanten was het ook nog een dubbele badkamer waarvan een op de tweede verdieping. Bijna 14 uur werk en de andere dag ging de wekker ook weer om vijf uur. Bijna 67 jaar, met plezier gedaan maar dan moet je wel de energie daarvoor hebben, super gezond zijn.

Elke dag een klein beetje ongezond leven, dat betaal je dubbel en dik terug op zekere dag. In de huidige tijd met alle verleidingen in de niet zo “Super”markt en het ongezonde milieu maakt een alert leven een essentie. Ik wil en ga niet ruilen met al die mensen die full time bezig zijn met ziek zijn en het enigste geluk dat ik daar bij nodig had, … dat was dat ik gelukkig op tijd ontdekte en leerde hoe de wereld inklaar stak.

En dat niet alleen op gezondheid gebied, nu heb ik geleerd om alles in het leven tegen het licht te houden. Is dat wel zo, kan ik dat vertrouwen, kan ik niet beter mijn eigen weg bewandelen. En steeds weer kom je het woord ‘ik’ tegen, ik vertrouw namelijk niets meer voordat ik daar zelf mijn onderzoek naar gedaan heb, voordat ik het vertrouw. Maar gelukkig heb ik daar de tijd en energie voor. Uiteindelijk ben je ergens altijd tijd aan kwijt, de een aan brand blussen, een ander aan de preventie. 

Lees ook dit artikel, mijn gezondheid top 5. gebaseerd op alles wat ik gelezen en gehoord heb de afgelopen 25 jaar.
1. Gedachtekracht
2. Stress
3. Ontgiften
4. Optimale voeding
5. Bewegen.

Geen enkele stap kan je overslaan of in een andere volgorde plaatsen Niemand, … waarom dat zo is, …. de gezondheid top 5

Lees ook het eBoek: “Zoektocht naar gezondheid” link hiernaast —>